Κέρκυρα: Με όπλο έτοιμο για χρήση κρυβόταν ο 47χρονος που κατηγορείται για βιασμό- Τι βρήκε η ΕΛ.ΑΣ.

Κέρκυρα: Με όπλο έτοιμο για χρήση κρυβόταν ο 47χρονος που κατηγορείται για βιασμό- Τι βρήκε η ΕΛ.ΑΣ. Facebook Twitter
0

Με ένα κυνηγετικό όπλο, έτοιμο για χρήση και μαχαίρια, κρυβόταν στην Κέρκυρα ο 47χρονος που κατηγορείται για απαγωγή και βιασμό, ο οποίος συνελήφθη τραυματίας το Σάββατο.

Η αστυνομία ανακοίνωσε τα ευρήματα από την περιοχή στην οποία κρυβόταν ο 47χρονος, όπως και τις συνθήκες υπό τις οποίες τραυματίστηκε προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψή του. Τον άνδρα, που πλέον νοσηλεύεται φρουρούμενος, είχε καταγγείλει για απαγωγή και βιασμό μια 34χρονη. Ο ίδιος είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για βιασμούς Βρετανίδων τουριστριών στην Κέρκυρα και είχε αποφυλακιστεί το 2019 κάνοντας χρήση του νόμου Παρασκευόπουλου.

Το χρονικό της υπόθεσης

Σε βάρος του 47χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για το αδίκημα της αρπαγής και του βιασμού σε βάρος της 34χρονης, το βράδυ της 5ης Μαΐου.

Η εξαφάνιση της γυναίκας είχε δηλωθεί από τον σύντροφό της και εκείνη εντοπίστηκε στην περιοχή της Λευκίμμης τις πρώτες πρωινές ώρες της 9ης Μαΐου. Η 34χρονη κατήγγειλε ότι ο 47χρονος την έπεισε με παραπλανητικό τρόπο να τον ακολουθήσει σε δασική περιοχή της Λευκίμμης, όπου στην συνέχεια με την απειλή μαχαιριού την βίασε κατ΄ επανάληψη εξαναγκάζοντας την επιπλέον και σε άλλες ασελγείς πράξεις.

Ακολούθησαν πολυήμερες αστυνομικές έρευνες, στην ευρύτερη περιοχή της Λευκίμμης, με τη συμμετοχή 100 και πλέον αστυνομικών.

Ο τραυματισμός και η σύλληψη

Το απόγευμα του Σαββάτου, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας, με την συνδρομή της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής εγκληματικότητας, αστυνομικών σκύλων, καθώς και ανδρών του Αστυνομικού Τμήματος Λευκίμμης, τον εντόπισαν.

«Ο δράστης στη θέα των αστυνομικών, που ενέδρευαν στην δασώδη περιοχή του Παλαιοχωρίου Λευκίμμης, τράπηκε σε φυγή και πήδηξε από κρημνώδες σημείο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στα άκρα και στην σπονδυλική του στήλη», δήλωσε ο αστυνομικός διευθυντής Κέρκυρας, Ματθαίος Γιαννούλης.

«Άμεσα διατάχθηκε ο χερσαίος αποκλεισμός του σημείου από τουλάχιστον 50 αστυνομικούς και ταυτόχρονα ζητήθηκε η συνδρομή του Λιμεναρχείου Κέρκυρας από θαλάσσης, δεδομένου ότι το εν λόγο σημείο οδηγούσε σε απόκρημνη παραλία. Με την συνδρομή κλιμακίου της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ, ο συλληφθείς απεγκλωβίστηκε και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Κέρκυρας, όπου και νοσηλεύεται», συμπλήρωσε.

Κέρκυρα: Με όπλο έτοιμο για χρήση κρυβόταν ο 47χρονος που κατηγορείται για βιασμό- Τι βρήκε η ΕΛ.ΑΣ. Facebook Twitter

Όπλο και μαχαίρια

Από τις έρευνες στην περιοχή που εντοπίστηκε ο δράστης, όπως και στην κατοχή του, βρέθηκαν μεταξύ άλλων ένα οπλισμένο κυνηγητικό μονόκαννο όπλο, οπλισμένο έτοιμο για χρήση, με φυσίγγιο στη θαλάμη.

Ακόμη, βρέθηκαν δύο μαχαίρια, δύο σουγιάδες με μήκος 15-20 εκατοστά, δύο κατσαβίδια, κινητά τηλέφωνα και εξοπλισμός διαβίωσης στην ύπαιθρο (φωτιστική λάμπα ελαίου, μικρός προβολέας και επαναφορτιζόμενος φακός χειρός, ηλιακό πάνελ παροχής ηλεκτρικής ενέργειας με καλώδια φόρτισης κινητών, σακίδιο πλάτης παραλλαγής και ένας υπνόσακος).

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Ελλάδα / Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Η υπεράσπιση προσπάθησε να αποδώσει την ευθύνη στον επικίνδυνο δρόμο και ζήτησε την υποβάθμιση της κατηγορίας σε πλημμέλημα, αλλά το δικαστήριο δεν το δέχθηκε
LIFO NEWSROOM