Έβερεστ: Κινέζοι οι πρώτοι που ανέβηκαν στην κορυφή εν μέσω πανδημίας- Για να μετρήσουν το ύψος

Έβερεστ: Κινέζοι οι πρώτοι που ανέβηκαν στην κορυφή εν μέσω πανδημίας- Για να μετρήσουν το ύψος Facebook Twitter
0

Κινέζοι ερευνητές ανέβηκαν στην κορυφή του Έβερεστ, στην πρώτη αποστολή εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η ομάδα βρίσκεται εκεί προκειμένου να ξαναμετρήσει το ύψος της ψηλότερης κορυφής στον κόσμο, καθώς μέχρι τώρα η Κίνα θεωρεί ότι είναι 4 εκατοστά χαμηλότερη σε σύγκριση με τη μέτρηση του Νεπάλ. Αμφότερες οι ομάδες απαγόρευσαν τις διεθνείς αποστολές στο Έβερεστ φέτος, εξαιτίας της πανδημίας.

Η κινεζική ομάδα ξεκίνησε την ανάβαση τον Απρίλιο, ενώ οι προσπάθειες να φτάσουν οι ερευνητές στην κορυφή είχαν εμποδιστεί έως τώρα εξαιτίας του κακού καιρού. Όμως, τα κινεζικά ΜΜΕ μετέδωσαν εικόνες με τους ερευνητές να εργάζονται στην κορυφή.

 

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το γεγονός ότι μόνο Κινέζοι ορειβάτες ανέβηκαν στο Έβερεστ φέτος είναι κάτι σπάνιο. «Την άνοιξη του 1960 μόνο οι Κινέζοι είχαν φτάσει στην κορυφή. Οι Ινδοί προσπάθησαν, αλλά απέτυχαν», δήλωσε ο Ρίτσαρντ Σάλισμπουρι του Himalayan Database, οργανισμός που κρατά αρχείο όλων των αποστολών στα Ιμαλάια. «Από το 1958 έως το 1967- όταν κανένας άλλος δεν ήταν στο όρος- υπήρξαν διάφορες αναγνωριστικές, ερευνητικές και εκπαιδευτικές αποστολές Κινέζων, αλλά δεν έγινε ανάβαση από καμία από αυτές», συμπλήρωσε.

Έβερεστ: Κινέζοι οι πρώτοι που ανέβηκαν στην κορυφή εν μέσω πανδημίας- Για να μετρήσουν το ύψος Facebook Twitter

Όσο για το ύψος του Έβερεστ, η Κίνα θεωρεί ότι είναι 8.844,43 μ., με βάση τη μέτρηση που έκανε το 2005. Αλλά το Νεπάλ εκτιμά ότι είναι 8.848 μέτρα, με βάση την έρευνα που είχε διενεργηθεί επί βρετανικής κυριαρχίας. Το 2017 η κυβέρνηση του Νεπάλ είχε ξεκινήσει τη δική της διαδικασία μέτρησης του ύψους του Έβερεστ και έχει σχεδόν ολοκληρώσει την επεξεργασία των στοιχείων που συγκεντρώθηκαν με χρήση παραδοσιακών και σύγχρονων μεθόδων.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκτέλεση θανατοποινίτη στην Αλαμπάμα με «απάνθρωπη» μέθοδο

Διεθνή / Εκτέλεση θανατοποινίτη στην Αλαμπάμα με «απάνθρωπη» μέθοδο

Η μέθοδος εκτέλεσης με εισπνοή αζώτου, με την οποία ο θάνατος προκαλείται από υποξία (έλλειψη οξυγόνου), επικρίνεται έντονα από τον ΟΗΕ, που επισημαίνει πως δεν είναι «δοκιμασμένη» και ότι ενδέχεται να αποτελεί μορφή «βασανιστηρίου», «απάνθρωπης ή ταπεινωτικής μεταχείρισης»
LIFO NEWSROOM
Εταιρεία κατασκοπευτικού λογισμικού αποκλείει την Ιταλία μετά τη στοχοποίηση δημοσιογράφων που επικρίνουν τη Μελόνι

Διεθνή / Κολοσσός κατασκοπευτικού λογισμικού αποκλείει την Ιταλία μετά τη στοχοποίηση δημοσιογράφων που επικρίνουν τη Μελόνι

Η Paragon πρώτα απαίτησε από την Ιταλία να απαντήσει στους ισχυρισμούς για εκστρατεία παρακολουθήσεων και στη συνέχεια διέκοψε το συμβόλαιο - Έχουν στοχοποιηθεί και Έλληνες
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ