Κομισιόν: Ο κορωνοϊός δεν είναι απειλή υψηλού επιπέδου για τους εργαζομένους

Κομισιόν: Ο κορωνοϊός δεν είναι απειλή υψηλού επιπέδου για τους εργαζομένους Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Η Κομισιόν προχώρησε σε μία απόφαση που ανοίγει τον δρόμο για νέα δεδομένα σχετικά με τους εργασιακούς χώρους  και τον κορωνοϊό.

Ειδικότερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να κατατάξει τον κορωνοϊό ως απειλή χαμηλού επιπέδου για τους εργαζομένους, ενώ ανακοίνωσε πως η απόφαση ελήφθη έπειτα από διαβούλευση με επιστήμονες και με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Αυτή η κίνηση ενδέχεται να επιτρέψει στους εργοδότες στην ΕΕ να εφαρμόζουν λιγότερο αυστηρά μέτρα ασφαλείας στους χώρους εργασίας απ' ό,τι θα έπρεπε να εφαρμόσουν αν ο ιός θεωρούνταν απειλή υψηλού επιπέδου. Η απόφαση μπορεί να έχει ευρείες οικονομικές και υγειονομικές επιπτώσεις καθώς μπορεί να έχει αντίκτυπο στα κόστη των εταιρειών για την πλήρη επανέναρξη των δραστηριοτήτων τους και την ασφάλεια των εργαζομένων.

Βάσει των κανόνων της ΕΕ, ο νέος κορωνοϊός ταξινομήθηκε ως κίνδυνος επιπέδου 3 σε έναν κατάλογο με τέσσερα επίπεδα, στον οποίο το επίπεδο 4 είναι το ανώτερο. Βάσει των κανόνων της ΕΕ, ένας ιός επιπέδου 3 «μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ανθρώπινη ασθένεια και να αποτελέσει σοβαρό κίνδυνο για τους εργαζομένους· μπορεί να δημιουργήσει κίνδυνο διάδοσης στην κοινότητα, όμως συνήθως υπάρχει διαθέσιμη αποτελεσματική προφύλαξη ή θεραπεία».


Οι βιολογικοί παράγοντες επιπέδου 4 είναι αντιθέτως αυτοί που δημιουργούν «υψηλό κίνδυνο» μόλυνσης και για τους οποίους δεν υπάρχουν διαθέσιμες προφυλάξεις ούτε θεραπεία. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ες αύριον τα σπουδαία» λέει ο Τραμπ για Ουκρανία: «Μπορεί ακόμη να υπογραφεί η συμφωνία»

Διεθνή / «Ες αύριον τα σπουδαία» λέει ο Τραμπ για Ουκρανία: «Μπορεί ακόμη να υπογραφεί η συμφωνία»

«Απλώς πιστεύω ότι θα έπρεπε να είναι πιο ευγνώμων», είπε για τον Ζελένσκι - Προανήγγειλε συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την Αργεντινή και τον «σπουδαίο ηγέτη», Χαβιέρ Μιλέι 
LIFO NEWSROOM
Η Ευρώπη έχει τα χρήματα για να σώσει την Ουκρανία, χρειάζεται όμως βούληση

Διεθνή / Η Ευρώπη έχει τα χρήματα για να σώσει την Ουκρανία, χρειάζεται όμως βούληση

Η στρατηγική των ΗΠΑ για την ειρήνη φαίνεται να βασίζεται στον κατευνασμό του Κρεμλίνου. Άλλοι σύμμαχοι πρέπει να αναλάβουν δράση για να διαμορφώσουν το τελικό παιχνίδι του πολέμου.
LIFO NEWSROOM
Διχασμένοι οι Μαερικανοί για τον Τραμπ - Τι δείχνει δημοσκόπηση του CNN

Διεθνή / Διχασμένοι οι Αμερικανοί για τον Τραμπ - Τι δείχνει δημοσκόπηση του CNN

Oι Αμερικανοί αξιολογούν τις επιδόσεις του Ντόναλντ Τραμπ με βάσει τη δημοφιλία του, το αν έχει θέσει σωστές προτεραιότητες και το αν η πολιτική του οδηγεί τη χώρα στη σωστή κατεύθυνση
LIFO NEWSROOM