Μπορίσοφ: «Ο πρόεδρος με κατασκοπεύει με drone»- Για «φωτογραφίες του» στο κρεβάτι με όπλο και ράβδους χρυσού

Μπορίσοφ: «Ο πρόεδρος με κατασκοπεύει με drone»- Για «φωτογραφίες του» στο κρεβάτι με όπλο και ράβδους χρυσού Facebook Twitter
EPA
0

Ο Μπόικο Μπορίσοφ κατηγόρησε τον πρόεδρο της χώρας, Ρούμεν Ράντεφ, ότι τον κατασκοπεύει με drone, μετά τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών που φαίνεται να δείχνουν τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας έχοντας δίπλα του όπλο και μετρητά.

Η μία από τις φωτογραφίες, που κυκλοφόρησαν σε βουλγαρικά ΜΜΕ και τα social media, φέρεται να δείχνει τον Μπορίσοφ να κοιμάται στο υπνοδωμάτιό του στην πρωθυπουργικού κατοικία, με ένα όπλο στο κομοδίνο. Άλλες φωτογραφίες δείχνουν μόνο το κομοδίνο, γεμάτο με μετρητά και ράβδους χρυσού. Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός την αυθεντικότητα κάποιων εκ των φωτογραφιών, αλλά όχι όλων.


«Ξεπέρασε τα όρια. Επέτρεψε στον εαυτό του να σηκώσει ένα drone και να βγάλει φωτογραφίες μου», είπε ο Μπορίσοφ για τον Ράντεφ, σε μια υπόθεση που επιδείνωσε περαιτέρω τις ήδη κακές σχέσεις πρωθυπουργού και προέδρου της χώρας.

Ο Μπορίσοφ είπε πως μπορεί να είναι αληθινή η φωτογραφία που τον δείχνει να κοιμάται στην πρωθυπουργική κατοικία. Για τις άλλες φωτογραφίες είπε ότι μπορεί να είναι κατασκευασμένες. Ο Ράντεφ από την πλευρά του παραδέχθηκε ότι έχει drone, αλλά απέρριψε τις κατηγορίες του Μπορίσοφ ότι το χρησιμοποίησε για να τον φωτογραφήσει, λέγοντας ότι πρόκειται για «φαντασία και παράνοια».

Ο πρωθυπουργός απαίτησε τη διενέργεια ανεξάρτητης έρευνας για τις φωτογραφίες, αλλά και για ένα ηχογράφηση που είχε διαρρεύσει την προηγούμενη εβδομάδα στα ΜΜΕ της Βουλγαρίας, στην οποία κάποιος που ακούγεται σαν τον Μπορίσοφ κάνει προσβλητικά σχόλια για τον πρόεδρο του κοινοβουλίου και έναν υφυπουργό.

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός υποστήριξε ότι οι φωτογραφίες είχαν στόχο να υπονομεύσουν την κυβέρνησή του πριν από τις «σημαντικές γεωπολιτικές αποφάσεις» που θα λάβει τον Ιούλιο. Αυτές περιλαμβάνουν την αίτηση για ένταξη στον ευρωπαϊκό μηχανισμό συναλλαγματικών ισοτιμιών ERM. «Από εδώ και πέρα, θα κοιμάμαι με όπλο», δήλωσε πάντως ο Μπορίσοφ.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ουκρανία

Διεθνή / Ουκρανία: Η Ρωσία χτύπησε με πυραύλους τη γενέτειρα του Ζελένσκι

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ρωσική επίθεση, ανακοίνωσε η Ουκρανία, εν μέσω ανησυχιών για την αεράμυνα μετά την ανακοίνωση των ΗΠΑ ότι αναστέλλουν τη στρατιωτική βοήθεια και τη βοήθεια πληροφοριών.
LIFO NEWSROOM
Fyre Festival 2: «Δεν ξέρουμε τίποτα για την εκδήλωση» λέει το δημαρχείου του νησιού που θα φιλοξενήσει το φεστιβάλ 

Διεθνή / Fyre Festival 2: Το «μεγαλύτερο φιάσκο των μουσικών φεστιβάλ» επιστρέφει - ή μήπως όχι;

Οι αρχές δεν έχουν ενημερωθεί, άδειες δεν έχουν εκδοθεί και κανένας καλλιτέχνης δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, αλλά το φεστιβάλ είναι προγραμματισμένο για τον Μάιο του 2025 και ο διοργανωτής επιμένει πως θα γίνει κανονικά
LIFO NEWSROOM
WSJ: Γιατί ο Τραμπ θα καταργήσει το υπουργείο Παιδείας

Διεθνή / WSJ: Γιατί ο Τραμπ ετοιμάζεται να καταργήσει το υπουργείο Παιδείας

Το υπουργείο εποπτεύει, μεταξύ άλλων, τα φοιτητικά δάνεια ύψους 1,6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που κατέχουν δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανοί, οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν το πανεπιστήμιο εξ ολοκλήρου
LIFO NEWSROOM