Δολοφονία φοιτήτριας: Δίωξη και για βιασμό - Οργή στη Ρόδο για το έγκλημα

Δολοφονία φοιτήτριας: Δίωξη και για βιασμό - Οργή στη Ρόδο για το έγκλημα Facebook Twitter
0

Θλίψη αλλά και οργή έχει προκαλέσει η αποκάλυψη της δολοφονίας και του κινήτρου του εγκλήματος για την υπόθεση της φοιτήτριας στη Ρόδο ενώ ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη και για βιασμό.

Πληροφορίες που μεταδόθηκαν πριν από λίγο, κάνουν λόγο για διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση και βιασμό, στους δύο κατηγορούμενους νεαρούς.

Συγκεκριμένα αναφέρεται πως ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, καθώς επίσης και για βιασμό, άσκησε σήμερα το βράδυ ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου κ. Φερεντίνος.

Το νέο στοιχείο που προέκυψε είναι και η απαγγελία κατηγοριών για βιασμό και η δίωξη ασκήθηκε με βάση την ομολογία του 19χρονου Αλβανού που έχει παραδεχθεί την εμπλοκή του ενώ ο 21χρονος Ροδίτης αρνείται κατηγορηματικά τα πάντα.

Με βάση πάντως την ομολογία του 19χρονου η δολοφονία έγινε στο εξοχικό σπίτι της οικογένειας του 21χρονου στην περιοχή της Λίνδου λίγα χιλιόμετρα μακριά από την θαλάσσια περιοχή όπου βρέθηκε το πτώμα της άτυχης φοιτήτριας.

Τα παραπάνω δήλωσε και ο συνήγορος υπεράσπισης του 21χρονου κ. Άκης Δημητριάδης, ο οποίος μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και δήλωσε πως με βάση την ιατροδικαστική εξέταση και την επίσημη έκθεση που παραδόθηκε στις αρχές, δεν προέκυπτε μέχρι τώρα ο βιασμός ως στοιχείο.

Ο δικηγόρος επιμένει πως ο πελάτης του δεν γνώριζε το θύμα και πως εκείνος που είχε ανταλλαγή μηνυμάτων μαζί της, ήταν ο 19χρονος . Ισχυρίζεται πως αυτός εμπλέκει τον πελάτη του ενώ ο ίδιος δεν συμμετείχε σε τίποτα από όσα τον κατηγορούν. Δηλώνει μάλιστα βέβαιος πως αυτό θα αποδειχθεί.

Μέσα στις επόμενες ώρες το τοπίο θα ξεκαθαρίσει καθώς αύριο οι δύο κατηγορούμενοι αναμένεται να προσαχθούν ενώπιον της Ανακρίτριας Ρόδου, εκεί όπου αναμένεται να διαλευκανθούν αρκετά κενά που εξακολουθούν να υπάρχουν στις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή της η φοιτήτρια.

Κλιμάκιο του Λιμεναρχείου εξετάζει απόψε εξονυχιστικά το σπίτι του 21χρονου Ροδίτη για στοιχεία ενώ έρευνα έγινε και στην παραλία όπου βρέθηκε νεκρή η Ελένη Τοπαλούδη. 

Νωρίτερα έγινε και επισήμως γνωστό πως αρνείται κατηγορηματικά την εμπλοκή του στη δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας ο νεαρός Ροδίτης που κρατείται από τους λιμενικούς ως βασικός εμπλεκόμενος στην υπόθεση, μαζί με 19χρονο Αλβανό ο οποίος φέρεται να ομολόγησε τη συμμετοχή του.

Όπως έγινε γνωστό ο 21χρονος Ροδίτης ζήτησε δια του συνηγόρου του, 48ωρη προθεσμία, προκειμένου να απολογηθεί.

Στη Ρόδο, οι αποκαλύψεις και οι ταυτότητες των κατηγορουμένων που έχουν διαρρεύσει, προκαλούν οργή και το έγκλημα είναι το πρώτο θέμα συζήτησης στην τοπική κοινωνία.

Οι κατηγορούμενοι ήταν γνωστοί στο νησί ενώ ο Ροδίτης φέρεται να είναι γιος δραστήριου επιχειρηματία. Τα προφίλ τους στα social media έχουν γεμίσει υβριστικά μηνύματα.

 

Το χρονικό


Η φοιτήτρια φέρεται να συνομιλούσε μέσω facebook με τον 21χρονο Ροδίτη και το βράδυ της περασμένης Τρίτης φέρεται να την κάλεσε να πάνε βόλτα με το βαν του πατέρα του.

Το βίντεο που έφερε και την εξιχνίαση του εγκλήματος δείχνει να επιβιβάζονται στο βαν, τρία άτομα. Στη συνέχεια, πήγαν στο σπίτι του 21χρονου και εκεί η κοπέλα αρνήθηκε ερωτικές προτάσεις και αντέδρασε. Οι δύο δράστες την χτύπησαν  Προφανώς θεώρησαν ότι είναι νεκρή και για να καλύψουν τα ίχνη τους, πήγαν σε απόμακρη περιοχή, 50 χλμ. μακριά από τη Ρόδο, και την πέταξαν από τα βράχια μέσα στη θάλασσα.

 
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θάνατος Μπάλντοκ: «Υπήρχαν δύο ποτήρια, ψάχνουν από τις κάμερες μήπως ήταν κάποιος εκεί» λέει ο Καλλιακμάνης

Ελλάδα / Θάνατος Μπάλντοκ: «Υπήρχαν δύο ποτήρια, ψάχνουν από τις κάμερες μήπως ήταν κάποιος εκεί» λέει ο Καλλιακμάνης

«Ένα τραπεζάκι με δύο ποτήρια και η έρευνα επικεντρώνεται αν υπήρχε κάποιος εκεί» είπε ο συνδικαλιστής αστυνομικός για τις συνθήκες θανάτου του ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού
LIFO NEWSROOM