Τέλος η Μέρκελ από το CDU- Νέα πρόεδρος η Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ

Τέλος η Μέρκελ από το CDU- Νέα πρόεδρος η Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ Facebook Twitter
0

Η Άνεγκρετ Κραμπ- Καρενμπάουερ αναδείχθηκε νέα πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), λήγοντας κι επισήμως την θητεία της Άνγκελα Μέρκελ.

Η Άνεγκρετ Κραμπ - Καρενμπάουερ αναδείχθηκε στον β' γύρο πρόεδρος με 517 ψήφους και ποσοστό 51,75%. Ο Φρίντριχ Μερτς έλαβε 482 ψήφους και ποσοστό 48,2%.

«Το CDU είναι ο τελευταίος μονόκερος στην Ευρώπη, το τελευταίο μεγάλο λαϊκό κόμμα», δήλωσε η κυρία Κραμπ-Καρενμπάουερ και απάντησε ευθέως σε όσους την περιγράφουν ως «μίνι-Μέρκελ» ή ως «αντίγραφο» της Καγκελαρίου. «Είμαι αυτή που είμαι και έχω κερδίσει εκλογές ακριβώς επειδή είμαι όπως είμαι», είπε χαρακτηριστικά.

Ψήφισαν 999 σύνεδροι, δεν υπήρχαν άκυρα και αποχές και για την εκλογή απαιτούνταν τουλάχιστον 500 ψήφοι.

«Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη», ήταν τα πρώτα λόγια της νέας προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ, αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας των συνέδρων.

Η κυρία Κραμπ-Καρενμπάουερ ευχαρίστησε ακόμη τους άλλους δύο υποψηφίους, Φρίντριχ Μερτς και Γενς Σπαν για τον «έντιμο ανταγωνισμό», ο οποίος, όπως είπε, έδωσε στο κόμμα νέα ώθηση που πρέπει να διατηρηθεί.

Ποια είναι η Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ

Η νέα Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας (CDU), γεννήθηκε στις 9 Αυγούστου 1962 στο Φέλκινγκεν του κρατιδίου Ζάαρλαντ που βρίσκεται στα γαλλογερμανικά σύνορα.

Από το 1999 έως το 2018 ήταν βουλευτής στο τοπικό κοινοβούλιο του Ζααρμπρίκεν, από το 2000 έως το 2011 διετέλεσε υπουργός σε διάφορα υπουργεία: Εσωτερικών, Παιδείας και Κοινωνικών Υποθέσεων και από το 2011 δύο φορές πρωθυπουργός του εν λόγω κρατιδίου.

Τον Φεβρουάριο του 2018, εξελέγη Γενική Γραμματέας του κόμματός της κατόπιν προτάσεως της καγκελαρίου Μερκελ με το συντριπτικό ποσοστό 98,87%. Σήμερα εξελέγη Πρόεδρος του CDU με ψήφους 517 έναντι 482 του αντιπάλου της Φρίντριχ Μερτς.

Για την προσωπική της ζωή λίγα είναι γνωστά. Ο πατέρας της ήταν δάσκαλος και η μητέρα της νοικοκυρά. Είναι παντρεμένη από το 1984 με τον μηχανικό Χέλμουτ Καρενμπάουερ και έχει 3 παιδιά. Από τότε που άρχισε να ασχολείται με την πολιτική το σπίτι και τα παιδιά τα ανέλαβε ο σύζυγός της. Σπούδασε στις πόλεις Τρίερ και Ζααρμπρίκεν Νομικά και Πολιτικές Επιστήμες (1986-1990).

Έγινε μέλος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος ήδη από τα μαθητικά της χρόνια (1981).

Στα social media δεν ανεβάζει θέματα ιδιωτικής φύσεως, ενώ τα χόμπι της είναι ο αθλητισμός, ο χορός και η μουσική. Ιδίως όμως διαβάζει πoλύ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σάλος στην Τουρκία με τη «συμμορία των βρεφών» - Τουλάχιστον 10 μωρά νεκρά

Διεθνή / Σάλος στην Τουρκία με τη «συμμορία των βρεφών» - Τουλάχιστον 10 μωρά νεκρά

Η συμμορία των 47 ατόμων έστελνε βρέφη σε «δικά της» νοσοκομεία για να εξασφαλίσει χρήματα από σύστημα Υγείας της Τουρκίας - Νοσοκόμες παρίσταναν τις γιατρούς - Χορηγούνταν ακατάλληλα φάρμακα στα μωρά - Παραποιούνταν η αιτία θανάτου
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
«Ήρωας»: Ένας 56χρονος έσωσε άγνωστο από ππνιγμό αλλά έχασε ο ίδιος την ζωή του στο Μπάλι

Διεθνή / «Ήρωας»: Έσωσε άγνωστο από πνιγμό, αλλά πνίγηκε ο ίδιος - Η σορός του εντοπίστηκε δύο ημέρες μετά

Ο Αυστραλός πήδηξε στη θάλασσα στις δυτικές ακτές του Μπαλί και διέσωσε έναν Γερμανό τουρίστα από πνιγμό, αλλά το κύμα τον παρέσυρε στα ανοιχτά κι έχασε τη ζωή του
LIFO NEWSROOM
Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Διεθνή / Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Σε συνέντευξή του ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας μίλησε για Οθωμανική Αυτοκρατορία, για τουρκική μειονότητα στη Θράκη - «Δεν είναι η Ελλάδα το 'έτερο εγώ' μας», είπε ο Χακάν Φιντάν
LIFO NEWSROOM
Η αναζήτηση των «ελβετικής κατασκευής» ρολογιών του Ντόναλντ Τραμπ κατέληξε στο Ουαϊόμινγκ

Διεθνή / Ο Ντόναλντ Τραμπ «πουλάει» ρολόγια στις ομιλίες του - Μόνο που κανείς δεν γνωρίζει το πώς ακριβώς

Λίγα είναι γνωστά για την εταιρεία που συνεργάζεται τώρα με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου ή των προσώπων που βρίσκονται πίσω από αυτήν
LIFO NEWSROOM