Την Τρίτη η τελική λίστα με τις χώρες στις οποίες η Ελλάδα ανοίγει τα σύνορα

Την Τρίτη η τελική λίστα με τις χώρες στις οποίες η Ελλάδα ανοίγει τα σύνορα Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Αύριο, Τρίτη, μετά την ολοκλήρωση των συζητήσεων σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναμένεται να οριστικοποιηθεί ο κατάλογος των χωρών από τις οποίες θα επιτρέπεται η είσοδος στην Ελλάδα.

Αυτό τόνισαν, σύμφωνα με πληροφορίες, το απόγευμα της Δευτέρας, κυβερνητικές πηγές για το άνοιγμα της χώρας στον τουρισμό την 1η Ιουλίου.


«Με αφορμή ερωτήματα για το τι θα ισχύσει από 1ης Ιουλίου, για αεροπορικές, ακτοπλοϊκές και οδικές μεταφορές από και προς τρίτες χώρες, ο κατάλογος των χωρών από τις οποίες θα επιτρέπεται η είσοδος στην Ελλάδα, θα οριστικοποιηθεί αύριο μετά την κατάληξη των σχετικών διαβουλεύσεων σε επίπεδο Ε.Ε.» ανέφεραν χαρακτηριστικά πηγές από το Μαξίμου.

Νωρίτερα, ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό για το ζήτημα. Όπως έγινε γνωστό, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων, ο τρόπος πραγματοποίησης των στοχευμένων τεστ, τα πρωτόκολλα σε όλες τις πύλες εισόδου της χώρας, καθώς και τα πρωτόκολλα μεταφοράς στα νοσοκομεία και τα ξενοδοχεία αναφοράς σε περίπτωση εμφάνισης κρουσμάτων.

Όσον αφορά στις τρίτες χώρες, εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ελλάδα σκοπεύει να κινηθεί με βάση τον κατάλογο που συντάσσεται από την ΕΕ, ενώ μέχρι τις 15 Ιουλίου δεν θα επιτρέπονται απευθείας πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Σουηδία. 

Νew York Times: Δύο οι λίστες της ΕΕ για άνοιγμα των συνόρων σε 47 έως 54 χώρες

Οι New York Times επικαλέστηκαν σήμερα προσχέδια από τις λίστες, από όπου προκύπτει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση επεξεργάζεται δύο πιθανές λίστες με χώρες από τις οποίες θα επιτραπούν τα ταξίδια από 1η Ιουλίου.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, η Ευρωπαϊκή Ένωση ενδέχεται να μην ανοίξει τα σύνορά της για τις ΗΠΑ την 1η Ιουλίου, επικαλούμενη την αποτυχία των ΗΠΑ στη διαχείριση της πανδημίας, σύμφωνα με τα στοιχεία, που δόθηκαν υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας.

Οι χώρες στις δύο λίστες έχουν επιλεγεί ως «ασφαλείς», με βάση έναν συνδυασμό επιδημιολογικών κριτηρίων. Ένας από τους κρίσιμους δείκτες είναι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος νέων μολύνσεων - 16 άτομα ανά 100.000 κατοίκους
με βάση τα αθροιστικά, ημερήσια στοιχεία σε βάθος των τελευταίων δύο εβδομάδων.

Η μία λίστα περιλαμβάνει 47 κράτη που έχουν ρυθμό μετάδοσης χαμηλότερο από την ΕΕ, και η άλλη 54 χώρες, με εφτά επιπλέον κράτη που έχουν ελάχιστα μεγαλύτερο ρυθμό μετάδοσης από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο (έως 20 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους).

Οι υφιστάμενοι περιορισμοί για τα 27 κράτη μέλη, την Ελβετία, τη Νορβηγία, την Ισλανδία και το Λιχτενστάιν εφαρμόστηκαν για πρώτη φορά στις 16 Μαρτίου και έκτοτε έχουν ανανεωθεί δύο φορές. Την 1η Ιουλίου θα έληγαν αλλά όπως φαίνεται θα υπάρξουν εκ νέου περιορισμοί.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευτύχης Βαρδουλάκης: «Το rebranding του Τσίπρα άργησε»

Newsroom / «Το rebranding του Τσίπρα άργησε»

Υπάρχει χώρος για επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα; Είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου ο αντίπαλος που θέλει η ΝΔ; Γιατί δεν ανακάμπτει το ΠΑΣΟΚ; Και τι σηματοδοτούν οι πρώτες εκατό μέρες του Τραμπ στην εξουσία; O Γιάννης Πανταζόπουλος συζητά με τον σύμβουλο στρατηγικής και επικοινωνίας, Ευτύχη Βαρδουλάκη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Κυρανάκης: Σύστημα γεωεντοπισμού των τρένων και προσλήψεις σε ΡΑΣ κι ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Πολιτική / Κυρανάκης: Σύστημα γεωεντοπισμού των τρένων και προσλήψεις σε ΡΑΣ κι ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Ο αναπληρωτής υπουργός ανακοίνωσε επίσης την προώθηση σύγχρονης εταιρικής δομής για τον νέο ΟΣΕ, με στόχο την ενίσχυση της αποδοτικότητας και την ταχύτερη εκτέλεση κρίσιμων έργων
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στο υπουργικό για σιδηρόδρομο: Θα αλλάξουν όσα δεν άλλαξαν εδώ και δεκαετίες

Πολιτική / Μητσοτάκης στο υπουργικό για σιδηρόδρομο: Θα αλλάξουν όσα δεν άλλαξαν εδώ και δεκαετίες

Η αποκατάσταση των υποδομών στη Θεσσαλία, πλήρης τηλεδιοίκηση και αυτόματη πέδηση, γεωεντοπισμός τρένων σε πραγματικό χρόνο και η νέα πλατφόρμα railway.gov.gr στο υπουργικό
LIFO NEWSROOM
Ένοπλες Δυνάμεις: Στόχος οι 150.000 ενεργοί έφεδροι μέχρι το 2030

Πολιτική / Ένοπλες Δυνάμεις: Στόχος οι 150.000 ενεργοί έφεδροι μέχρι το 2030

Η εκπαίδευση θα βασίζεται στις σύγχρονες τεχνολογίες και τα διδάγματα πρόσφατων συγκρούσεων, περιλαμβάνοντας νέες ειδικότητες και εκπαίδευση σε σύγχρονα οπλικά συστήματα, τακτικές μάχης, χρήση drones και προσομοιωτές μάχης
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων γιατρών από τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων γιατρών από τις ΗΠΑ

Η νομοθετική ρύθμιση που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός επιλύει το πρόβλημα της αναγνώρισης τίτλου ειδικότητας και συνακόλουθα της εξειδίκευσης που απέκτησαν Ελληνες γιατροί σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM