Facebook και Instagram απαγορεύουν την προώθηση της «θεραπείας μεταστροφής» ομοφυλοφίλων

Facebook και Instagram απαγορεύουν την προώθηση της «θεραπείας μεταστροφής» ομοφυλοφίλων Facebook Twitter
EPA
0

Ιnstagram και Facebook απαγορεύουν οποιοδήποτε περιεχόμενο προωθεί τη δήθεν «θεραπεία» μεταστροφής ομοφιλοφίλων.

Το γεγονός ανακοινώθηκε από τις δημοφιλείς πλατφόρμες στο CNN την Παρασκευή και ενώ ακτιβιστές είχαν ζητήσει να μπλοκάρονται σχετικές διαφημίσεις. Παράλληλα το Facebook ανέφερε ότι θα επεκτείνει την πολιτική του για τη ρητορική μίσους ώστε να συμπεριλαμβάνονται αναρτήσεις που προωθούν την πρακτική αυτή. Το μέτρο θα ισχύει και για τις δύο πλατφόρμες.

Η «θεραπεία μεταστροφής της ομοφυλοφιλίας» είναι μία ψευδοεπιστημονική διαδικασία κατά την οποία «αλλάζει» η σεξουαλικότητα ενός ατόμου. Η πρακτική έχει καταδικαστεί από πλήθος ιατρικών συλλόγων ωστόσο παραμένει νόμιμη στο μεγαλύτερο μέρος του κόσμου. Ανάμεσα στις χώρες όπου παραμένει νόμιμη οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο. 

Η απόφαση για απαγόρευση του σχετικού με τη «θεραπεία μεταστροφής της ομοφυλοφιλίας» περιεχομένου έρχεται μετά από εκκλήσεις των χρηστών για κατάργηση ενός λογαριασμού στο Instagram που χρησιμοποιεί η Core Issues Trust, η οποία έχει έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο και προωθεί την πρακτική αυτή. «Δεν επιτρέπουμε επιθέσεις εναντίον ατόμων βάσει σεξουαλικού προσανατολισμού ή ταυτότητας φύλου και ενημερώνουμε τις πολιτικές μας για την απαγόρευση της προώθησης υπηρεσιών θεραπείας μεταστροφής», ανέφερε η Tara Hopkins, διευθυντικό στέλεχος του Instagram σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική.

Η Tara Hopkins ανακοίνωσε ακόμη ότι ο επίμαχος λογαριασμός στο Instagram έκλεισε. «Επανεξετάζουμε συνεχώς τις πολιτικές μας, θα συνεχίσουμε να συμβουλευόμαστε ειδικούς και να αφουγκραζόμαστε τις εμπειρίες των ανθρώπων για να αναθεωρούμε την προσέγγισή μας», υποστήριξε. Νωρίτερα εφέτος το Instagram είχε απαγορεύσει τις διαφημίσεις της «θεραπείας». Εκπρόσωπος του Twitter ανέφερε ότι η πλατφόρμα απαγορεύει ήδη σχετικό περιεχόμενο. 

Σύμφωνα με μελέτες η «θεραπεία μεταστροφής της ομοφυλοφιλίας», πέρα από πλήρως αναποτελεσματική θέτει σε κίνδυνο τους «θεραπευόμενους» καθώς αυξάνει τις πιθανότητες κατάθλιψης ή αυτοκτονίας. Η Γερμανία, τον Μάϊο, την απαγόρευσε για τους ανηλίκους. Στο Ηνωμένο Βασίλειο η ολική απαγόρευσή της υπήρξε υπόσχεση της κυβέρνησης Μέι ωστόσο η θέσπισή της εκκρεμεί. 

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ήρωας»: Ένας 56χρονος έσωσε άγνωστο από ππνιγμό αλλά έχασε ο ίδιος την ζωή του στο Μπάλι

Διεθνή / «Ήρωας»: Έσωσε άγνωστο από πνιγμό, αλλά πνίγηκε ο ίδιος - Η σορός του εντοπίστηκε δύο ημέρες μετά

Ο Αυστραλός πήδηξε στη θάλασσα στις δυτικές ακτές του Μπαλί και διέσωσε έναν Γερμανό τουρίστα από πνιγμό, αλλά το κύμα τον παρέσυρε στα ανοιχτά κι έχασε τη ζωή του
LIFO NEWSROOM
Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Διεθνή / Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Σε συνέντευξή του ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας μίλησε για Οθωμανική Αυτοκρατορία, για τουρκική μειονότητα στη Θράκη - «Δεν είναι η Ελλάδα το 'έτερο εγώ' μας», είπε ο Χακάν Φιντάν
LIFO NEWSROOM
Η αναζήτηση των «ελβετικής κατασκευής» ρολογιών του Ντόναλντ Τραμπ κατέληξε στο Ουαϊόμινγκ

Διεθνή / Ο Ντόναλντ Τραμπ «πουλάει» ρολόγια στις ομιλίες του - Μόνο που κανείς δεν γνωρίζει το πώς ακριβώς

Λίγα είναι γνωστά για την εταιρεία που συνεργάζεται τώρα με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου ή των προσώπων που βρίσκονται πίσω από αυτήν
LIFO NEWSROOM