Βέλγιο: Κορίτσι 3 ετών πέθανε από κορωνοϊό - Αυστηρά μέτρα μετά την αύξηση κρουσμάτων

Βέλγιο: Κορίτσι 3 ετών πέθανε από κορωνοϊό - Αυστηρά μέτρα μετά την αύξηση κρουσμάτων Facebook Twitter
0

Ένα κορίτσι τριών ετών πέθανε από Covid-19 πριν από μερικές ημέρες στο Βέλγιο.

Οι βελγικές υγειονομικές αρχές διευκρίνισαν πως το παιδί έπασχε από διάφορες παθήσεις. Πρόκειται για το πιο νεαρό θύμα της ασθένειας που έχει γίνει γνωστό στη χώρα.

«Αυτή η είδηση μας αγγίζει όλους πολύ βαθιά είτε ως επιστήμονες είτε ως γονείς», δήλωσε ο Μπουτεουίζν Κατρί, εκπρόσωπος των υγειονομικών αρχών του Βελγίου.

Τις τελευταίες ημέρες, σημειώνεται στο Βέλγιο αναζωπύρωση των κρουσμάτων, με την πρωθυπουργό Σοφί Βιλμές να ανακοινώνει χθες ενίσχυση των μέτρων, καθιστώντας μεταξύ άλλων υποχρεωτική τη χρήση μάσκας «σε όλους τους πολυσύχναστους χώρους», όπως αγορές, παλαιοπωλεία, εμπορικούς δρόμους, ξενοδοχεία, εστιατόρια και καφέ.

Στο Βέλγιο, ο αριθμός των νέων μολύνσεων από τις 12 έως τις 18 Ιουλίου αυξήθηκε κατά 89% με μέσο όρο 184 επιβεβαιωμένα κρούσματα κάθε ημέρα, έναντι 98 την περασμένη εβδομάδα.

Η χώρα αριθμούσε την Πέμπτη 64.627 καταγεγραμμένα κρούσματα από την αρχή της πανδημίας, εκ των οποίων 9.808 θανάτους.

Το Βέλγιο είναι μία από τις χώρες που καταμετρά έναν μεγάλο αριθμό θανάτων από Covid-19 σε σχέση με τον πληθυσμό της, με 85 θανάτους ανά 100.000 κατοίκους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Σώπασε, ανθρωπάκο»: Διαμάχη Μασκ και Ρούμπιο με τον Πολωνό υπουργό Εξωτερικών για το Starlink

Διεθνή / «Σώπασε, ανθρωπάκο»: Διαμάχη Μασκ και Ρούμπιο με τον Πολωνό υπουργό Εξωτερικών για το Starlink

Η Πολωνία πληρώνει για να χρησιμοποιεί το Κίεβο τις υπηρεσίες του Starlink του Έλον Μασκ, το οποίο εξασφαλίζει κρίσιμης σημασίας συνδεσιμότητα στην Ουκρανία και τις ένοπλες δυνάμεις της
LIFO NEWSROOM