Στο Καστελόριζο η Σακελλαροπούλου- Απέναντι από το νησί ο Ακάρ, «είμαστε υπέρ του διαλόγου» είπε

Στο Καστελόριζο η Σακελλαροπούλου- Απέναντι από το νησί ο Ακάρ, «είμαστε υπέρ του διαλόγου» είπε Facebook Twitter
Επίσκεψη της ΠτΔ στο Καστελλόριζο (Πηγή φωτό EUROKINISSI)
0

Στο Καστελόριζο βρίσκεται η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σε μια επίσκεψη που θεωρείται ότι έχει ιδιαίτερο συμβολικό χαρακτήρα, λόγω των εντάσεων με την Τουρκία.

Η κ. Σακελλαροπούλου ταξίδεψε αεροπορικώς μέχρι τη Ρόδο και από εκεί με Σινούκ ως το Καστελόριζο, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ. Η επίσκεψή της στο νησί γίνεται για να παραστεί στις εκδηλώσεις για την 77η επέτειο της απελευθέρωσης του Καστελόριζου.

Στο Καστελόριζο η Σακελλαροπούλου- Απέναντι από το νησί ο Ακάρ, «είμαστε υπέρ του διαλόγου» είπε Facebook Twitter
EUROKINISSI

Ακάρ: Είμαστε υπέρ του διαλόγου

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, μαζί με την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, πραγματοποιεί επίσκεψη στο Κας, απέναντι από το Καστελόριζο.

Η επίσκεψη αυτή έγινε αιφνιδιαστικά, καθώς δεν είχε ανακοινωθεί, με αφορμή μια τελετή, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

«Είμαστε υπέρ της καλής γειτονίας και του διαλόγου, για την επίλυση των προβλημάτων. Περιμένουμε από την απέναντι πλευρά να κάνει το ίδιο, για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή», δήλωσε ο Ακάρ. Υπενθυμίζεται ότι μόλις την Παρασκευή ο Τούρκος υπουργός Άμυνας συμβούλευε την Ελλάδα να μην «χρησιμοποιηθεί για τα συμφέροντα άλλων χωρών, να μην γίνουν "μεζές" για αυτό τον λόγο».

Το πρόγραμμα της ΠτΔ

Στο Καστελόριζο, η κ. Σακελλαροπούλου παρέστη σε δοξολογία στον ιερό ναό Αγίου Κωσταντίνου και Ελένης, ενώ πρόκειται να ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Μεγίστης ύστερα από απόφαση του δημοτικού συμβούλιου του νησιού.

Στο Καστελόριζο η Σακελλαροπούλου- Απέναντι από το νησί ο Ακάρ, «είμαστε υπέρ του διαλόγου» είπε Facebook Twitter
EUROKINISSI

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επισκεφθεί πλοίο του πολεμικού ναυτικού, που βρίσκεται στο λιμάνι του νησιού, και θα καταθέσει στεφάνι τόσο στο μνημείο των πεσόντων στο λιμάνι όσο και στο μνημείο της κυράς της Ρω που βρίσκεται στην ομώνυμη βραχονησίδα.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας χρόνος από το δυστύχημα στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λιβύη - Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / Ένας χρόνος από το δυστύχημα στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λιβύη - Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

«Ουδεμία ενημέρωση υπάρχει, ουδείς ανέλαβε την ευθύνη της απώλειας αυτών των ζωών και επικρατεί  πλήρης άγνοια για τη διοικητική και δικαστική έρευνα», επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ
LIFO NEWSROOM