Ο Μακρόν κάλεσε τον Πούτιν να διερευνήσει την δηλητηρίαση του Αλεξέι Ναβάλνι

Ο Μακρόν κάλεσε τον Πούτιν να διερευνήσει την δηλητηρίαση του Αλεξέι Ναβάλνι Facebook Twitter
EPA
0

Ο  Εμμανουέλ Μακρόν κάλεσε σήμερα τον Βλαντιμίρ Πούτιν να ρίξει φως στο περιστατικό με την δηλητηρίαση του πολιτικού της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι

Ακόμη ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι το Παρίσι συμμερίζεται τα συμπεράσματα της ΕΕ για την δηλητηρίαση του Ναβάλνι. Την ανακοίνωση αυτή έκανε το Μέγαρο των Ηλυσίων μετά την τηλεφωνική συνομιλία συνομιλία που είχε ο Εμμανουέλ Μακρόν με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. 

«Είναι αναγκαίο η Ρωσία να διασαφηνίσει την κατάσταση προβαίνοντας σε μια λεπτομερή και διαφανή έρευνα», της απόπειρας δολοφονίας του Ναβάλνι, η οποία έχει πιστοποιηθεί ως «δηλητηρίαση» δήλωσε ο Μακρόν στον συνομιλητή του, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Μεγάρου των Ηλυσίων.

Παράλληλα στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «η Γαλλία συμμερίζεται με βάση τις δικές της έρευνες, τα συμπεράσματα μιας σειράς Ευρωπαίων εταίρων της που αφορούν τα στοιχεία δηλητηρίασης με την χρήση της ουσίας Novichok κατά παράβαση των διεθνών κανόνων χρησιμοποίησης χημικών όπλων».

Ο Μακρόν δήλωσε επίσης ότι η Γαλλία συμμερίζεται την στάση της Γερμανίας σε ό,τι αφορά τα βήματα που πρέπει να γίνουν με βάση την κατάσταση που σχετίζεται με τον Ναβάλνι.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες του περιοδικού Spiegel, αυξάνονται οι ενδείξεις ότι το Κρεμλίνο μπορεί να έχει εμπλακεί στην απόπειρα δηλητηρίασης του Αλεξέι Ναβάλνι. Οι γερμανικές αρχές καταλογίζουν στους δράστες ότι έκαναν έναν αδίστακτο υπολογισμό, ο οποίος όμως απέτυχε.

Την περασμένη εβδομάδα το νοσοκομείο του Βερολίνου όπου ο Αλεξέι Ναβάλνι νοσηλεύεται, ανακοίνωσε πως ο Ρώσος πολιτικός βγήκε από το τεχνητό κώμα και η κατάστασή του έχει βελτιωθεί.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/TASS/AFP/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επτά στους 10 Αμερικανούς δεν θεωρεί την Ουκρανία υπεύθυνη για την έναρξη του πολέμου

Διεθνή / Επτά στους 10 Αμερικανούς δεν θεωρεί την Ουκρανία υπεύθυνη για την έναρξη του πολέμου

Η δημοσκόπηση αποκάλυψε επίσης ότι οι Αμερικανοί εμφανίζονται διχασμένοι όσον αφορά την πρόταση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να λάβει η Ουάσινγκτον μερίδιο των ουκρανικών ορυκτών
LIFO NEWSROOM
Το προσχέδιο της Συνόδου Κορυφής : Όχι σε διαπραγμάτευση για την Ουκρανία, χωρίς την Ουκρανία

Διεθνή / Το προσχέδιο της Συνόδου Κορυφής: Όχι σε διαπραγμάτευση για την Ουκρανία, χωρίς την Ουκρανία

Η ΕΕ επιμένει ότι οποιαδήποτε κατάπαυση του πυρός πρέπει να αποτελεί μέρος μιας συνολικής ειρηνευτικής συμφωνίας, συνοδευόμενης από ισχυρές εγγυήσεις ασφαλείας
LIFO NEWSROOM
Ρουμανία: Συλλήψεις για σχέδιο ανατροπής του πολιτεύματος, με εμπλοκή 101χρονου στρατιωτικού

Διεθνή / Ρουμανία: Συλλήψεις για σχέδιο ανατροπής του πολιτεύματος, με εμπλοκή 101χρονου στρατιωτικού

Η ένταση στη Ρουμανία έχει κορυφωθεί από τον Δεκέμβριο, όταν το Ανώτατο Δικαστήριο ακύρωσε τις προεδρικές εκλογές, επικαλούμενο πιθανή ρωσική παρέμβαση υπέρ του ακροδεξιού Καλίν Γκεοργκέσκου
LIFO NEWSROOM