Στο pop up θερινό σινεμά του Πάνου Ιωαννίδη το μενού ταιριάζει με τις ταινίες

Στο pop up θερινό σινεμά του Πάνου Ιωαννίδη το μενού ταιριάζει με τις ταινίες Facebook Twitter
«Εγώ πάντως ήθελα οπωσδήποτε να παίξουμε Ταραντίνο» συμπληρώνει ο Πάνος Ιωαννίδης που φαντάζεται tex-mex γεύσεις να συνοδεύουν την προβολή. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/ LIFO
0

Τρεις σινεφίλ, καταξιωμένοι σεφ, ο Πάνος Ιωαννίδης, ο Γιάννης Μαρκαδάκης και ο Δημήτρης Κοντόπουλος, δημιούργησαν το «Stellar», το pop up θερινό σινεμά που από αυτή την εβδομάδα προβάλλει αγαπημένες ταινίες σε συνδυασμό με προσεγμένα, θεματικά μενού.

Η παρέα των σεφ επιλέγει κάθε φορά την ταινία που θα προβληθεί και στήνει το αντίστοιχο μενού με έμπνευση μια συγκεκριμένη σκηνή, την πόλη στην οποία διαδραματίζεται η ταινία ή –πιο ελεύθερα– με αναφορές στο κινηματογραφικό σύμπαν των αγαπημένων τους σκηνοθετών.

Αυτό το ενδιαφέρον crossover μεταξύ σινεμά και γαστρονομίας ξεκίνησε την Τετάρτη στην ταράτσα του Τ16 στο Γκάζι και θα συνεχιστεί μέχρι και τον Οκτώβριο. Στην οροφή του βιομηχανικού κτιρίου ο χώρος έχει διαμορφωθεί κατάλληλα, τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας και τις απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ καθισμάτων. Λαμπιόνια, φυτά και μια μικρή «καντίνα» συνθέτουν το σκηνικό γύρω απ' την οθόνη.

Αυτό που θέλαμε ήταν να παίζουμε ταινίες, όχι απαραίτητα Α' προβολής, αλλά ταινίες αγαπημένες μας, μαζί με φαγητό πολύ πιο ποιοτικό από αυτό που πετυχαίνεις συνήθως στα σινεμά.

Με θέα τα φώτα της Αθήνας, το «Stellar» έκανε πρεμιέρα προβάλλοντας το «Χαμένοι στη μετάφραση» της Σοφία Κόπολα. Όταν για τον Μπιλ Μάρεϊ ήταν «Suntory time», για τους θεατές ήταν ώρα για το πρώτο πιάτο της γαστρο-κινηματογραφικής λέσχης: καψαλισμένα edamame με yuzu και λάδι τσορίθο, για να ακολουθήσει, λίγο αργότερα, το ταρτάρ τόνου σερβιρισμένο πάνω σε tostada. Όσο η ταινία προχωρούσε το μενού συνέχιζε με sushi: rolls με πικάντικο σολομό και χορτοφαγικά inside out rolls. Στο τέλος, σε χαρτονένιο κουτάκι, ένα χορταστικό yakisoba με κοτόπουλο.

Στο pop up θερινό σινεμά του Πάνου Ιωαννίδη το μενού ταιριάζει με τις ταινίες Facebook Twitter
Αυτό το ενδιαφέρον crossover μεταξύ σινεμά και γαστρονομίας ξεκίνησε την Τετάρτη στην ταράτσα του Τ16 στο Γκάζι και θα συνεχιστεί μέχρι και τον Οκτώβριο. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/ LIFO

Σε όλη τη διάρκεια της ταινίας το μπαρ της ταράτσας είναι ανοιχτό, ενώ δίπλα του ένας μικρός χώρος με αναπαυτικά καθίσματα προσφέρεται για όσους θέλουν να πιουν εκεί το ποτό τους ακόμη και μετά το τέλος της ταινίας.

Από σήμερα το «Stellar» θα προβάλλει το εμβληματικό «Breakfast at Tiffany's» ενώ ολόκληρη η πρώτη εβδομάδα του (10-15/9) θα είναι αφιερωμένη στη Νέα Υόρκη, με φιλμ όπως το «Ghost Dog» του Τζιμ Τζάρμους και το «Husbands and Wives» του Γούντι Άλεν.

O Δημήτρης Κοντόπουλος αναφέρει σχετικά με το πρότζεκτ: «Αυτό που θέλαμε ήταν να παίζουμε ταινίες, όχι απαραίτητα Α' προβολής, αλλά ταινίες αγαπημένες μας, μαζί με φαγητό πολύ πιο ποιοτικό από αυτό που πετυχαίνεις συνήθως στα σινεμά. Διαλέξαμε ταινίες που έχουν αναφορές σε αγαπημένες μας κουλτούρες και καταλήξαμε σε ένα ποτ πουρί αγαπημένων μας γεύσεων που δένουν μαζί σε ένα μενού. Ουσιαστικά μέσα σ’ αυτή τη δύσκολη κατάσταση θέλαμε να κάνουμε και κάτι να χαρούμε. Να έχουμε τις ταινίες που μας αρέσουν και, στο γαστρονομικό κομμάτι, κάτι τίμιο το οποίο θα είμαστε ευχαριστημένοι να παρουσιάσουμε».

«Εγώ πάντως ήθελα οπωσδήποτε να παίξουμε Ταραντίνο» συμπληρώνει ο Πάνος Ιωαννίδης που φαντάζεται tex-mex γεύσεις να συνοδεύουν την προβολή.

Στο pop up θερινό σινεμά του Πάνου Ιωαννίδη το μενού ταιριάζει με τις ταινίες Facebook Twitter
Καψαλισμένα edamame με yuzu και λάδι τσορίθο. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/ LIFO

Προς το παρόν, για την εβδομάδα της Νέας Υόρκης οι σεφ έχουν σχεδιάσει ένα value for money μενού που για 25 ευρώ περιλαμβάνει αρχικά ένα ποτό καλωσορίσματος, έπειτα ένα prawn cocktail με ψητές γαρίδες, αλλά και μια ιδιαίτερη, αλμυρή βάφλα με πάπια tempura, jalapeno mayo και gastrique μελάσσας, ένα μοσχαρίσιο yakitori και τέλος New York style πίτσα με πεπερόνι και μοτσαρέλα fior di latte. «Είναι ένα πληθωρικό μενού με πράγματα που δεν βρίσκεις συχνά στην Αθήνα. Θέλαμε να περάσουμε την αίσθηση ότι βρίσκεσαι και τρως στην Νέα Υόρκη» συνεχίζει ο Δημήτρης Κοντόπουλος.

Το θεματικό μενού τεσσάρων πιάτων, που επιμελούνται, οι σεφ θα ανανεώνεται κάθε εβδομάδα, με έμπνευση την ατμόσφαιρα των ταινιών που συνοδεύει. To «Stellar» λειτουργεί καθημερινά, εκτός Τρίτης.

Στο pop up θερινό σινεμά του Πάνου Ιωαννίδη το μενού ταιριάζει με τις ταινίες Facebook Twitter
Ταρτάρ τόνου σερβιρισμένο πάνω σε tostada. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/ LIFO
Στο pop up θερινό σινεμά του Πάνου Ιωαννίδη το μενού ταιριάζει με τις ταινίες Facebook Twitter
Η παρέα των σεφ επιλέγει κάθε φορά την ταινία που θα προβληθεί και στήνει το αντίστοιχο μενού με έμπνευση μια συγκεκριμένη σκηνή, την πόλη στην οποία διαδραματίζεται η ταινία ή –πιο ελεύθερα– με αναφορές στο κινηματογραφικό σύμπαν των αγαπημένων τους σκηνοθετών. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/ LIFO
Στο pop up θερινό σινεμά του Πάνου Ιωαννίδη το μενού ταιριάζει με τις ταινίες Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/ LIFO
Στο pop up θερινό σινεμά του Πάνου Ιωαννίδη το μενού ταιριάζει με τις ταινίες Facebook Twitter
Με θέα τα φώτα της Αθήνας, το «Stellar» έκανε πρεμιέρα προβάλλοντας το «Χαμένοι στη μετάφραση» της Σοφία Κόπολα. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/ LIFO
Στο pop up θερινό σινεμά του Πάνου Ιωαννίδη το μενού ταιριάζει με τις ταινίες Facebook Twitter
Sushi: rolls με πικάντικο σολομό και χορτοφαγικά inside out rolls. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/ LIFO
Στο pop up θερινό σινεμά του Πάνου Ιωαννίδη το μενού ταιριάζει με τις ταινίες Facebook Twitter
Υakisoba με κοτόπουλο. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/ LIFO

Stellar Street Food & Movies

Τζαφέρη 16, Roof Garden, Γκάζι, Αθήνα

Τηλ.: 210 3422006 / 6974 581408 / Email: [email protected]

Ώρα Προσέλευσης: 19:30-20:00 (Η προβολή και το σταδιακό σερβίρισμα του menu ξεκινά στις 20:30).

Εισιτήρια: €31 / άτομο (περιλαμβάνει 1 Welcome Drink, Menu 4 πιάτων & προβολή της ταινίας)

Στα καταστήματα Public και στο tickets.public.gr

Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα και το μενού από τη σελίδα του Stellar στο Facebook.

*Η χρήση μη-ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική στους κοινόχρηστους χώρους του κτιρίου (είσοδος, κλιμακοστάσιο, ανελκυστήρας και από τον ανελκυστήρα έως την είσοδο του roof garden).

 

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Όταν ο Πάνος Ιωαννίδης πρωτοείδε ριζότο στα '90s, νόμιζε ότι ήταν λαπάς

Γεύση / Όταν ο Πάνος Ιωαννίδης πρωτοείδε ριζότο στα '90s, νόμιζε ότι ήταν λαπάς

Ο διάσημος σεφ και κριτής του «MasterChef» περιγράφει τις δημιουργικές αναζητήσεις που του προέκυψαν μέσα στην καραντίνα, σχολιάζει το μέλλον της εστίασης και αποκαλύπτει τι θα δούμε προσεχώς στο επιτυχημένο τηλεοπτικό ριάλιτι μαγειρικής.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ
Σταύρος Βαρθαλίτης: Άλλη μια χρονιά που ένας Κυκλαδίτης κερδίζει το MasterChef

Γεύση / Σταύρος Βαρθαλίτης: Άλλη μια χρονιά που ένας Κυκλαδίτης κερδίζει το MasterChef

Τι μάθαμε από τον φετινό κύκλο του επιτυχημένου ριάλιτι μαγειρικής που μόλις ολοκληρώθηκε + Δύο τέλειες συνταγές, για αρνάκι στη γάστρα με ρεβίθια, από τον σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου, και για Fish 'n' Chips με σος ταρτάρ, από τον περσινό νικητή, Μάνο Σαρρή.
ΜΙΝΑ ΚΑΚΑΝΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Γεύση / Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Ο Χρόνης Δαμαλάς προσφέρει μια κουζίνα που είναι οικεία και νέα ταυτόχρονα, με fusion ιδέες και έμφαση στην Ελλάδα, μαθαίνει στους τουρίστες τον τραχανά και σερβίρει το signature κοκορέτσι του χωρίς εντεράκια - μας έδωσε μάλιστα και τη συνταγή γι' αυτό, μαζί με δύο ακόμα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Μαρία Κατσούλη: H ξεχωριστή πορεία της πρώτης Ελληνίδας οινοχόου

Το κρασί με απλά λόγια / Μαρία Κατσούλη, πώς ήταν να είσαι οινοχόος στα μακρινά 90's;

Από την Κρήτη στην Αθήνα και στις σάλες των πιο διάσημων ελληνικών εστιατορίων της δεκαετίας του ’90, η διαδρομή της Μαρίας Κατσούλη στον χώρο του κρασιού καθόρισε και ουσιαστικά δημιούργησε τη θέση του οινοχόου στη χώρα μας. Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν μαζί της.
THE LIFO TEAM
Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πες μας πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου

Γεύση / Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου;

Στο καινούργιο εστιατόριο Iodio η σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη φτιάχνει πιάτα θαλασσινά με τον ξεχωριστό δικό της τρόπο. Μπήκαμε στην κουζίνα της, μιλήσαμε μαζί της και μάθαμε τις τεχνικές των πιάτων της. 
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία;

Radio Lifo / H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία

Γιατί αναζητάμε διαρκώς το «εξωτικό» και το σπάνιο, αντί να εκτιμάμε περισσότερο τα υλικά και τα φαγητά με τα οποία μεγαλώσαμε; Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη συνομιλεί με τους Nomade et Sauvage, τους μάγειρες Ιορδάνη Τσενεκλίδη και Παναγιώτη Σιαφάκα, για το τι θεωρείται εκλεκτό, τι ορίζεται ως πολυτέλεια στο φαγητό και πώς οι μόδες και οι τάσεις διαμορφώνουν τις διατροφικές μας συνήθειες.
Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Βιβλίο / Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Στον Μανταμάδο οι γυναίκες του Φυσιολατρικού–Ανθρωπιστικού Συλλόγου «Ηλιαχτίδα» δημιούργησαν ένα βιβλίο που συνδυάζει τη νοσταλγία της παράδοσης με τις γευστικές μνήμες της τοπικής κουζίνας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Osteria Mamma 

Γεύση / Ένα νέο ιταλικό σερβίρει πιάτα που περιέχουν άγνωστες στην Αθήνα λέξεις

Θέλοντας να τιμήσει μια επιθυμία της μητέρας της, έπειτα από πολλά ταξίδια και γεύματα σε διαφορετικές ιταλικές πόλεις, η Ελένη Σαράντη ετοιμάζει στο Osteria Mamma πιάτα με μπόλικη comfort νοστιμιά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα γλυκά των φετινών Χριστουγέννων 

Γεύση / Όλα τα νέα χριστουγεννιάτικα γλυκά σε μία λίστα

Τετράγωνοι κουραμπιέδες, κρητική αλλά και γαλλική βασιλόπιτα, πολλά προζυμένια πανετόνε: Σε αυτή τη λίστα δεν θα βρείτε τα κλασικά γλυκά της Αθήνας -τα ξέρετε ήδη- αλλά όλες τις φρέσκες ιδέες των τριτοκυματικών φούρνων και των πιο δημιουργικών ζαχαροπλαστών.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Γεύση / Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Ένα τοπόσημο της πόλης αλλάζει ριζικά, επενδύει σε μια dream team και σε ό,τι κλασικό, από το φαγητό και το ποτό μέχρι την αρχιτεκτονική του, ακόμα και τη μουσική του μερικές φορές, και περιμένει τη νέα γενιά Αθηναίων, ακόμα κι εκείνους που δεν το είχαν στο ραντάρ τους μέχρι τώρα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ