Ισπανία: Χιλιάδες εγκαταλελειμμένοι νεοσσοί νεκροί στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης

Ισπανία: Χιλιάδες εγκαταλελειμμένοι νεοσσοί νεκροί στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης Facebook Twitter
Ισπανία: Χιλιάδες εγκαταλελειμμένοι νεοσσοί νεκροί στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης
0

Περίπου 23.000 νεογέννητα κοτόπουλα πέθαναν αφού εγκαταλείφθηκαν στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης Barajas στην Ισπανία.

Τα πουλιά, που ήταν μόλις λίγων ημερών, είχαν μείνει έξω σε χαρτόκουτα για τρεις ημέρες χωρίς φαγητό ή νερό, σύμφωνα με δελτίο τύπου που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη από την Αστυνομία της Ισπανίας.

Υπήρχαν συνολικά 26.000 νεοσσοί. Όσα κατάφεραν να επιζήσουν υπέφεραν από υποθερμία καθώς προσπαθούσαν να επιβιώσουν τρώγοντας τα υπόλοιπα νεκρά κοτόπουλα γύρω τους, σύμφωνα με την αστυνομία.

Οι νεοσσοί μεταφέρθηκαν σε χαρτόκουτα, τα οποία όμως διαλύθηκαν από τη βροχή και έτσι ήταν ανέφικτη η μεταφορά τους, δήλωσαν οι αρχές.

Έτσι, κατέληξαν να μείνουν σε εξωτερικό χώρο για τρεις ημέρες χωρίς φαγητό ή νερό.

«Η αποσύνθεση των νεκρών ζώων δημιούργησε μια έντονη μυρωδιά που έκανε τις συνθήκες διαβίωσης για τους επιζώντες νεοσσούς ακόμη χειρότερες» ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Η αστυνομία, η οποία ενημερώθηκε το σαββατοκύριακο, επικοινώνησε με δύο οργανισμούς προστασίας ζώων - τον Salvando Peludos και τον Asociación para la Liberación y el Bienestar Animal (ALBA) - οι οποίοι έστειλαν προσωπικό για να σώσουν όσα παρέμεναν ζωντανά.

Ο Fernando Sanchez, πρόεδρος του Salvando Peludos, δήλωσε στο CNN ότι η κατάσταση που ανακάλυψαν στο αεροδρόμιο ήταν «αποκαρδιωτική». «Ελπίζω ότι δεν θα ξαναδώ κάτι παρόμοιο», είπε.

Η Καρολίνα Corral, πρόεδρος της ALBA, δήλωσε στο CNN ότι ήταν μια «τρομακτική» σκηνή και ήταν συναισθηματικά δύσκολο να ψάξει κάποιος ανάμεσα στα κουτιά για να βρει ζωντανούς νεοσσούς.

Οι δύο οργανισμοί ζήτησαν βοήθεια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τη διάσωση των νεοσσών. Περίπου 3.200 που κατάφεραν να επιβιώσουν διανεμήθηκαν σε νέα σπίτια.

Η αστυνομία είπε ότι η εταιρεία που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο επικοινώνησε με την εταιρεία που έστειλε τα κοτοπουλάκια.

Εκείνη αρνήθηκε να αναλάβει την ευθύνη. Οι έρευνες συνεχίζονται και η αστυνομία είπε ότι οι υπεύθυνοι ενδέχεται να κατηγορηθούν για σκληρότητα και κακοποίηση ζώων.

Με πληροφορίες του CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκμεταλλεύονται τον θάνατο του πάπα: Χάκερς εξαπολύουν απάτες με ψεύτικες ειδήσεις και AI περιεχόμενο

Διεθνή / Εκμεταλλεύονται τον θάνατο του πάπα: Χάκερ εξαπολύουν απάτες με ψεύτικες ειδήσεις και AI περιεχόμενο

Εταιρεία κυβερνοασφάλειας εντοπίζει απάτες στο διαδίκτυο με αφορμή την είδηση του θανάτου του πάπα Φραγκίσκου – Προειδοποιήσεις για "κυβερνοεπιχειρηματικότητα ευκαιρίας"
LIFO NEWSROOM
Αναστάτωση στο Βατικανό: Καταδικασμένος και άλλοτε ισχυρός καρδινάλιος απαιτεί να συμμετάσχει στην εκλογή νέου πάπα

Διεθνή / Αναστάτωση στο Βατικανό: Καταδικασμένος και άλλοτε πανίσχυρος καρδινάλιος απαιτεί να συμμετάσχει στην εκλογή νέου πάπα

Ο πάπας Φραγκίσκος του είχε ζητήσει να παραιτηθεί από τα «δικαιώματα και τα προνόμια» ενός καρδιναλίου αφού ενεπλάκη σε οικονομικό σκάνδαλο δεκάδων εκατ. δολαρίων
LIFO NEWSROOM
Ξεκίνησε η επανεκδίκαση του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν στη Νέα Υόρκη – Αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση

Διεθνή / Ξεκίνησε η επανεκδίκαση του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν στη Νέα Υόρκη – Αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση

Η εισαγγελέας Σάνον Λούσι παρουσίασε την υπόθεση με ιδιαίτερα γλαφυρές περιγραφές των περιστατικών, τονίζοντας ότι ο Γουάινσταϊν, επί δεκαετίες, δρούσε «ως πύλη του Χόλιγουντ» και εκμεταλλευόταν τη θέση του για να εξαναγκάζει γυναίκες σε σεξουαλικές πράξεις
LIFO NEWSROOM
Τελεσίγραφο Τζέι Ντι Βανς για την Ουκρανία - «Υπάρχουν πολλές λεπτές διαφορές» απαντά η Ρωσία

Διεθνή / Τελεσίγραφο Τζέι Ντι Βανς για την Ουκρανία - «Υπάρχουν πολλές λεπτές διαφορές» απαντά η Ρωσία

Η πρόταση για κατάπαυση πυρός και εδαφικές παραχωρήσεις - Το Κρεμλίνο δεν θεωρεί τελεσίγραφο την αμερικανική στάση και ζητά διαπραγματεύσεις μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας
LIFO NEWSROOM