Ηνωμένο Βασίλειο: Τριπλασιάστηκαν τα ομοφοβικά εγκλήματα τα τελευταία πέντε χρόνια

Ηνωμένο Βασίλειο: Τριπλασιάστηκαν τα ομοφοβικά εγκλήματα τα τελευταία πέντε χρόνια Facebook Twitter
EPA
0

Τα ομοφοβικά εγκλήματα ή ομοφοβικές επιθέσεις φέρεται να έχουν τριπλασιαστεί τα τελευταία πέντε χρόνια, αποκαλύπτουν σχετικά στοιχεία.

Ο αριθμός των αναφερόμενων ομοφοβικών εγκλημάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει σχεδόν τριπλασιαστεί τα τελευταία πέντε χρόνια, από 6.655 το 2014-15 σε 18.465 το 2019-20.

Τα στοιχεία παρουσίασε το BBC και αποτελούν δεδομένα από τα 45 αστυνομικά τμήματα του Ηνωμένου Βασιλείου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του BBC, η αύξηση θα μπορούσε να είναι αποτέλεσμα των περισσότερων αναφορών που γίνονται, οι υποστηρικτές των ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων δήλωσαν ότι η αύξηση των εγκλημάτων μίσους είναι μια πραγματική αύξηση επιθέσεων και οι αναφορές είναι μόνο η «κορυφή του παγόβουνου» .

20% αύξηση σε έναν χρόνο


Οι αστυνομικές αναφορές για ομοφοβικά εγκλήματα μίσους έχουν αυξηθεί κατά 20% μόνο τον τελευταίο χρόνο. Η αναπληρώτρια αρχηγός της αστυνομίας Julie Cooke, επικεφαλής για τα ΛΟΑΤ+ ζητήματα στο Συμβούλιο των Αρχηγών της Εθνικής Αστυνομίας, δήλωσε στο BBC: «Θα μπορούσα να βρω πολλά παραδείγματα όπου τα καταφέρνουμε σωστά. Αλλά παίρνω απολύτως σοβαρά αυτά στα οποία δεν το κάνουμε. Και πρέπει να διασφαλίσουμε ότι βελτιωνόμαστε και μαθαίνουμε από εκείνες τις στιγμές που δεν τα έχουμε κάνει σωστά τα πράγματα», είπε.

«Είναι πολύ υψηλός ο αριθμών εκείνων που δεν αναφέρουν τα εγκλήματα αυτά. Λοιπόν, παρακαλώ βγείτε μπροστά. Κι αν δεν λαμβάνετε τη σωστή απάντηση που θα περιμένατε, βεβαιωθείτε ότι το αναφέρετε και αυτό.


Η διευθύνουσα σύμβουλος της Stonewall, Nancy Kelley, δήλωσε ότι στο BBC: «Βλέπουμε σίγουρα μια πραγματική αύξηση στα άτομα που φτάνουν για να ζητήσουν βοήθεια σε όλους τους ΛΟΑΤ οργανισμούς. Λοιπόν, ανησυχούμε πολύ ότι πρόκειται για μια πραγματική αύξηση των ανθρώπων που δέχονται επίθεση, λόγω του ποιες/οι είναι και ποιο άτομο αγαπούν. Γνωρίζουμε ότι το 80% των ΛΟΑΤ ατόμων δεν αναφέρουν εγκλήματα μίσους. Αυτή είναι λοιπόν μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Ένα από τα βασικά βήματα για να το αλλάξουμε αυτό είναι να το κάνουμε ορατό και να σηκωθούμε και να πούμε ότι δεν πρέπει να βιώνουμε τέτοιου είδους μίσος και κακοποίηση».

Σημειώνεται ότι το πιο πρόσφατο θύμα ομοφοβικής επίθεσης στη Βρετανία είναι ένας ομοφυλόφιλος εργαζόμενος στο NHS στου οποίου το αυτοκίνητο βρέθηκε οξύ. Όπως αποκάλυψε, αναγκάστηκε να πουλήσει το σπίτι του στη Σκωτία και να μετακομίσει στην Αγγλία με τον σύντροφό του για να ξεφύγει από μήνες ομοφοβικής κακοποίησης.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ηγέτης των Σερβοβόσνιων διαφεύγει στη Μόσχα καθώς οι Αρχές εντείνουν τις προσπάθειες σύλληψής του

Διεθνή / Ο ηγέτης των Σερβοβόσνιων διαφεύγει στη Μόσχα καθώς οι Αρχές εντείνουν τις προσπάθειες σύλληψής του

Η Μόσχα έχει μακρά παράδοση αδιαφορίας προς τα εντάλματα της Interpol, όταν πρόκειται για πρόσωπα με πολιτική σημασία ή συμμαχική στάση απέναντι στο Κρεμλίνο
LIFO NEWSROOM
Τα νομοσχέδια κατά των τρανς στις ΗΠΑ γίνονται όλο και πιο «ακραία», προειδοποιεί φιλανθρωπική οργάνωση

Διεθνή / Τα νομοσχέδια κατά των τρανς ατόμων στις ΗΠΑ γίνονται όλο και πιο «ακραία»

Η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών έχει παρακολουθήσει τουλάχιστον 1.570 προτεινόμενα νομοσχέδια που στοχεύουν στα δικαιώματά τους, με 527 μόνο τους πρώτους τρεις μήνες του 2025
LIFO NEWSROOM
Σουηδία: Η κυβέρνηση προωθεί νομοσχέδιο με «κανόνες συμπεριφοράς» για μετανάστες - Οι παραβάτες θα απελαύνονται

Διεθνή / Σουηδία: Η κυβέρνηση προωθεί «κανόνες συμπεριφοράς» για μετανάστες - Οι παραβάτες θα απελαύνονται

Οι «παραβάσεις του τρόπου ζωής» θα αφορούν τη διάπραξη αδικήματος, τη διατάραξη της δημόσιας τάξης αλλά και την υπεράσπιση της τρομοκρατίας ή ενεργειών που «απειλούν την ασφάλεια» της χώρας
LIFO NEWSROOM
Τι είναι το Ghibli Style που έχει γίνει παγκόσμιο viral και γιατί προκαλεί αντιδράσεις

Διεθνή / Τι είναι το Ghibli Style που έχει γίνει παγκόσμιο viral και γιατί προκαλεί αντιδράσεις

Τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης που παράγουν εικόνες, όπως αυτό του ChatGPT αλλά και το Midjourney, μπορούν να μιμηθούν το στυλ του Χαγιάο Μιγιαζάκι λαμβάνοντας μόνο μερικές οδηγίες και μία εικόνα αναφοράς από τον χρήστη
LIFO NEWSROOM
Μόνος στο σπίτι ο Μακόλεϊ Κάλκιν: «Δεν έχω καμία σχέση με τον πατέρα μου εδώ και 30 χρόνια»

Διεθνή / Μόνος στο σπίτι ο Μακόλεϊ Κάλκιν: «Δεν έχω καμία σχέση με τον πατέρα μου εδώ και 30 χρόνια»

«Είναι ένας άνθρωπος που έκανε επτά παιδιά και τώρα έχει τέσσερα εγγόνια και κανένα από αυτά δεν θέλει να έχει σχέση μαζί του» είπε ο διάσημος ηθοποιός για τον πατέρα του
LIFO NEWSROOM
Φλόριντα: Ψηφίζουν χαλάρωση της παιδικής εργασίας, για να καλυφθούν τα κενά από τις απελάσεις μεταναστών

Διεθνή / Φλόριντα: Ψηφίζουν χαλάρωση της παιδικής εργασίας, για να καλυφθούν τα κενά από τις απελάσεις μεταναστών

Οι βουλευτές της πολιτείας συζητούν νέο νομοσχέδιο που θα επιτρέπει εργασία και τη νύχτα από τα 14 και θα καταργεί το διάλειμμα για φαγητό στους 16χρονους εργαζόμενους
LIFO NEWSROOM