Απόρρητη ενημέρωση Σίσι σε Μητσοτάκη - Αναστασιάδη: «Προετοιμαστείτε για τζιχαντιστές»

Απόρρητη ενημέρωση Σίσι σε Μητσοτάκη - Αναστασιάδη: «Προετοιμαστείτε για τζιχαντιστές» Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Για τον κίνδυνο τζιχαντιστών προειδοποιεί την Ελλάδα και την Κύπρο η Αίγυπτος, με απόρρητη έκθεσή της που παρουσιάστηκε στο ύψιστο επίπεδο ηγεσίας, σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα». 

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα, ο ίδιος Αιγύπτιος πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι μετέφερε τον φόβο του Καΐρου, προειδοποιώντας τόσο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη ότι η Τουρκία εμπλέκει και «χρησιμοποιεί ανοιχτά» πλέον τον ισλαμιστικό παράγοντα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, στην 8η Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Κύπρου - Ελλάδας - Αιγύπτου, που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία την περασμένη Τετάρτη, ο Σίσι μετέφερε στις ηγεσίες Ελλάδας και Κύπρου την ανησυχία του για την ανάμειξη της Άγκυρας σε όλες τις περιφερειακές διενέξεις και, κυρίως, για τον τρόπο με τον οποίο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εμπλέκει ισλαμιστές. 

Απόρρητη ενημέρωση Σίσι σε Μητσοτάκη - Αναστασιάδη: «Προετοιμαστείτε για τζιχαντιστές» Facebook Twitter

Ο Αλ Σίσι φέρεται να μετέφερε στους δύο συνομιλητές του ότι το ζήτημα είναι εξαιρετικής σημασίας και τους ζήτησε να το κρατήσουν ψηλά στην διπλωματική τους ατζέντα. Κατά τον ίδιο, το ζήτημα αφορά και το μέτωπο στη Λιβύη αλλά και την ίδια την εσωτερική ασφάλεια της Αιγύπτου. Όπως όμως είπε, ο έλεγχος των ισλαμιστών θεωρείται κρίσιμος όχι μόνο στη δική του χώρα αλλά και ευρύτερα στην περιοχή.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναστάτωση στον ΣΥΡΙΖΑ από το βίντεο Κασσελάκη- Δεν λέει πουθενά ότι είναι υποψήφιος

Πολιτική / Αναστάτωση στον ΣΥΡΙΖΑ από το βίντεο Κασσελάκη- Δεν λέει πουθενά ότι είναι υποψήφιος

Η απουσία της συγκεκριμένης δήλωσης έχει προκαλέσει υποψίες ότι ο Κασσελάκης ενδεχομένως επιδιώκει την ανατροπή της απόφασης της καθαίρεσής του στο επικείμενο Συνέδριο του κόμματος
LIFO NEWSROOM
Δημοσκόπηση MRB: Προηγείται σταθερά η ΝΔ, πέμπτος ο ΣΥΡΙΖΑ – «Ντέρμπι» Ανδρουλάκη και Δούκα στο ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / Δημοσκόπηση MRB: Προηγείται σταθερά η ΝΔ, πέμπτος ο ΣΥΡΙΖΑ – «Ντέρμπι» Ανδρουλάκη και Δούκα στο ΠΑΣΟΚ

Η δημοσκόπηση δείχνει ότι η Νέα Δημοκρατία διατηρεί τη θέση της, ενώ το ΠΑΣΟΚ κερδίζει έδαφος, με την εσωκομματική μάχη για την ηγεσία να παραμένει αμφίρροπη
LIFO NEWSROOM