0
LIFO PICKS

Μάσιμο Μποτούρα: Ο Ιταλός σεφ έχει τη συνταγή που θα αλλάξει τον κόσμο

Ο σεφ Μάσιμο Μποτούρα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του μέλλοντος του φαγητού. Το εστιατόριο του, η «Osteria Francescana» στη Μόντενα της Ιταλίας, έχει πάρει τρία αστέρια Michelin ενώ έχει ανακηρυχθεί δύο φορές ως το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο. Οι πελάτες του, που έρχονται για να δειπνήσουν σε αυτό από όλα τα σημεία του πλανήτη, χρειάζεται να κάνουν κράτηση για να κλείσουν τραπέζι έως και έντεκα μήνες νωρίτερα.

Όμως ο Μποτούρα πιστεύει ότι το φαγητό είναι πολλά περισσότερα. Εκτός από το εστιατόριο έχει δημιουργήσει ένα εργαστήριο ζυμαρικών όπου γιαγιάδες διδάσκουν στους εφήβους την παλαιά τέχνη της δημιουργίας τορτελίνι αλλά και ένα δίκτυο που καταπολεμά τη σπατάλη τροφίμων τροφοδοτώντας άτομα που έχουν ανάγκη.

Στο τέλος αυτού του βίντεο του BBC δίνει και μια συνταγή για ένα γεύμα τριών πιάτων που ως κύριο υλικό έχει τη φραγκόκοτα.

Πηγή: BBC Reel

Lifo Picks

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ