Περιμένοντας καρτερικά τον Σογκομόν, τον Αρμένιο πιανίστα που πήρε το όπλο του και εξαφανίστηκε

Περιμένοντας καρτερικά τον Σογκομόν, τον Αρμένιο πιανίστα που πήρε το όπλο του και εξαφανίστηκε Facebook Twitter
0

"Θα τον περιμένω. Θα ελπίζω ότι θα γυρίσει μέχρι να μου πουν με σιγουριά ότι είναι νεκρός. Δεν θα μου πάρουν την ελπίδα. Δεν θα καταφέρω να αντέξω ούτε ώρα χωρίς να ελπίζω ότι θα γυρίσει ο Σογκομόν".

Ο Καμσάρ, καλλιτέχνης και πατέρας ενός ταλαντούχου πιανίστα ξεσπά σε κλάματα, βλέποντας τον γιο του σε ένα βίντεο στο κινητό του. Είναι από το τελευταίο του φοιτητικό ρεσιτάλ. 

Ο Σογκομόν άφησε το πιάνο και έπιασε το όπλο με του που κατετάγη για να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία. Τότε ήταν που ξέσπασαν οι νέες συγκρούσεις μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν. Από τότε κανείς δεν ξέρει τι απέγινε ο νεαρός άντρας.

 

Οι άνθρωποι του, ο πατέρας του και η αδελφή του, αναζητούν πληροφορίες έκτοτε, αλλά ακόμη κι από τη μονάδα του νεαρού στρατιώτη τους δίνουν συγκεχυμένες πληροφορίες. Στρατιώτες τους λένε ότι το παιδί χάθηκε κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, χωρίς να ξέρουν αν είναι νεκρό ή ζωντανό. 

Ο υπεύθυνος του λόχου τους είπε ότι κατά πασά πιθανότητα είναι νεκρός, αλλά και πάλι δεν προσφέρει στοιχεία που να πιστοποιούν τον θάνατό του. Θα πάρει εβδομάδες η αναγνώριση των εκατοντάδων νεκρών για να είναι βέβαιος ο πατέρας του για το αν ο καλλιτέχνης, ακόμη ένας της οικογένειας, δεν θα γυρίσει ποτέ ξανά στο σπίτι. 

Περιμένοντας καρτερικά τον Σογκομόν, τον Αρμένιο πιανίστα που πήρε το όπλο του και εξαφανίστηκε Facebook Twitter

"Να χαθεί σε πόλεμο; Ο Σογκομόν; Που αποχωρούσε κάθε φορά που ξεσπούσε καβγάς στο σχολείο; Που μας έλεγε ότι είναι καλύτερα να φεύγεις, παρά να συγκρούεσαι με έναν άνθρωπο, γιατί οι συγκρούσεις δεν αξίζουν; Ο δικός μας Σογκομόν;", αναρωτιέται απαρηγόρητη η αδελφή του. 

Ο νεαρός πιανίστας είναι ένα από τα πολλά θύματα της τρίτης αυτής σύρραξης -από τη δεκαετία του '80- ανάμεσα σε Αρμένιους και Αζέρους. Αν διαψευστούν οι ελπίδες των δικών του, θα είναι ένα από τα τόσα αθώα θύματα που έχει "καταπιεί" η διεκδίκηση του Ναγκόρνο Καραμπάχ. Ο Σογκομόν ήταν μόλις 22 ετών. Η οικογένειά του τον είδε για τελευταία φορά την 1η Οκτωβρίου. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πού είναι το Λεσότο, η χώρα που ο Τραμπ είπε ότι «κάνεις δεν έχει ακούσει ποτέ»

Διεθνή / Πού είναι το Λεσότο, η χώρα που ο Τραμπ είπε ότι «κάνεις δεν έχει ακούσει ποτέ»

Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας δήλωσε προσβεβλημένος μετά τη δήλωση του Αμερικανού προέδρου για περικοπές των «8 εκατ. δολαρίων για τη στήριξη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ στο Λεσότο που κανείς δεν έχει ακουστά»
LIFO NEWSROOM
Εάν έχει κλαπεί ο χρυσός των ΗΠΑ από το Φορτ Νοξ, ρωτούν Τραμπ και Μασκ

Διεθνή / Εάν έχει κλαπεί ο χρυσός των ΗΠΑ από το Φορτ Νοξ, ρωτούν Τραμπ και Μασκ

Πρέπει να πάμε εκεί και να διαπιστώσουμε εάν είναι εκεί όντως ο χρυσός, επιμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο - «Ίσως ο Μάσκ θέλει να δει πώς μοιάζει ο πλούτος του στην πραγματικότητα»
LIFO NEWSROOM
Φράχτη μήκους 8,5 χλμ. κατασκευάζει στον Έβρο και η Τουρκία

Διεθνή / Φράχτη μήκους 8,5 χλμ. κατασκευάζει στον Έβρο και η Τουρκία

Ο νομάρχης της Αδριανούπολης, Γιουνούς Σεζέρ, ανακοίνωσε ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των διαγωνισμών και τα έργα προχωρούν με την υποστήριξη του υπουργείου Εσωτερικών και του υπουργείου Άμυνας
LIFO NEWSROOM
Επτά σημεία από την ομιλία Τραμπ στο Κογκρέσο: «Ο πρόεδρος ακόμη δεν άρχισε»

Διεθνή / Επτά σημεία από την ομιλία Τραμπ στο Κογκρέσο: «Ο πρόεδρος ακόμη δεν άρχισε»

Εκστασιασμένοι Ρεπουμπλικανοί και αποσβολωμένοι Δημοκρατικοί παρακολούθησαν τον Τραμπ να αναφέρεται στην Ουκρανία, τους δασμούς, τη Γροιλανδία και τον Παναμά, τις πολιτικές DEI και, φυσικά, στον Έλον Μασκ
LIFO NEWSROOM