«Τρέχει» ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων: Έξι ημέρες νωρίτερα η σύσκεψη και για το εμβόλιο της Moderna

«Τρέχει» ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων: Έξι ημέρες νωρίτερα η σύσκεψη και για το εμβόλιο της Moderna Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων επισπεύδει κατά έξι μέρες τη σύσκεψη της αρμόδιας επιτροπής του για την αξιολόγηση του εμβολίου της Moderna.

Ο ΕΟΦ ανακοίνωσε πως η κρίσιμη σύσκεψη θα γίνει στις 6 Ιανουαρίου αντί για τις 12, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο.

Το εμβόλιο είναι ήδη προς έγκριση και στις ΗΠΑ, αφού η συμβουλευτική επιτροπή της FDA έδωσε το «πράσινο φως». «Η FDA θα εργαστεί με ταχύτητα για την χορήγηση της άδειας έκτακτης χρήσης στο εμβόλιο της Moderna για τον κορωνοϊό», δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ Στίβεν Χαν.

Η συμβουλευτική επιτροπή προσυπέγραψε την έκτακτη χρήση του εμβολίου, ουσιαστικά ανοίγοντας τον δρόμο για την έγκριση του για τις ΗΠΑ. Η επιτροπή ψήφισε 20-0, με μία αποχή, ότι τα οφέλη του εμβολίου υπερτερούν των κινδύνων σε ανθρώπους από 18 ετών και άνω

Οι δύο δόσεις του εμβολίου της Moderna έχουν υψηλή αποτελεσματικότητα στην αποτροπή της μόλυνσης από τον κορωνοϊό και δεν εγείρουν κάποιο συγκεκριμένο ζήτημα ασφαλείας, ανέφεραν έγγραφα των επιστημόνων της FDA, που δημοσιοποιήθηκαν πριν από τη συνεδρίαση της επιτροπής.

Χθες, η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν γνωστοποίησε χθες πως οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της Pfizer θα ξεκινήσουν στις 27, 28 και 29 Δεκεμβρίου στα κράτη μέλη της Ευρώπης.

«Είναι η στιγμή της Ευρώπης. Στις 27, 28 και 29 Δεκεμβρίου οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Προστατεύουμε τους πολίτες μας μαζί. Είμαστε πιο δυνατοί μαζί».

Ενώ τα κρούσματα αυξάνονται και αρκετά κράτη μέλη επιστρέφουν σε εφαρμογή σκληρότερων μέτρων, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων θα συνεδριάσει τελικώς νωρίτερα για την έγκριση του εμβολίου των Pfizer/ BioNTech στις 21 Δεκεμβρίου, και όχι στις 29 όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο. Σύμφωνα με τον Οργανισμό, η απόφαση αυτή ελήφθη έπειτα από την παραλαβή πρόσθετων δεδομένων, που είχαν ζητηθεί από τις εταιρείες.

«Κάθε μέρα μετράει - εργαζόμαστε ταχύτατα για να εγκρίνουμε #COVID19 εμβόλια που είναι ασφαλή και αποτελεσματικά» δήλωνε χθες η πρόεδρος της Κομισιόν.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM