Πυρά κατά του Μπόρις Τζόνσον- Έκανε βόλτα με ποδήλατο, 11 χλμ. από την Ντάουνινγκ Στριτ

Πυρά κατά του Μπόρις Τζόνσον- Έκανε βόλτα με ποδήλατο, 11 χλμ. από την Ντάουνινγκ Στριτ Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EPA
0

Πυρά δέχεται ο Μπόρις Τζόνσον, μετά τη βόλτα που έκανε με ποδήλατο την Κυριακή, σε απόσταση 11 χιλιομέτρων από την Ντάουνινγκ Στριτ.

Πολίτες εντόπισαν τον πρωθυπουργό να κάνει ποδήλατο στο Ολυμπιακό πάρκο «Βασίλισσα Ελισάβετ», στην περιοχή Στράτφορντ του ανατολικού Λονδίνου. Ο Τζόνσον ήταν εκεί μαζί με τη φρουρά του, περίπου στις 2 μ.μ. της Κυριακής. Η είδηση αυτή άνοιξε μεγάλη συζήτηση για το αν ο πρωθυπουργός παραβίασε τα μέτρα και αν στέλνει το σωστό μήνυμα, τη στιγμή που τα νοσοκομεία πασχίζουν να ανταποκριθούν στα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού. 

Πηγή της Ντάουνινγκ Στριτ ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός γυμναζόταν στο πλαίσιο των κανόνων, αλλά δεν δόθηκαν περισσότερες πληροφορίες για το αν έφτασε από την κατοικία του εκεί με το ποδήλατο ή αν μεταφέρθηκε με αυτοκίνητο.

«Ο πρωθυπουργός ακολουθεί τους κανόνες για τον κορωνοϊό. Δεν αναφέρουν οι κανόνες ότι το να πάει κάπου κάποιος με αυτοκίνητο για να ασκηθεί αποτελεί παραβίαση. Αυτό δεν είναι σχόλιο για την υπόθεση του πρωθυπουργού, αλλά οι κανόνες λένε μόνο να μένουμε σε τοπικό επίπεδο», ανέφερε η κυβερνητική πηγή.

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν στις 4 Ιανουαρίου, όταν ο Μπόρις Τζόνσον επέβαλε το τρίτο lockdown στη Βρετανία, προβλέπουν ότι οι πολίτες μπορούν να βγουν από το σπίτι για άσκηση, μία φορά την ημέρα και όχι εκτός της περιοχής διαμονής.

Όταν ρωτήθηκε αν το να καλύψει κάποιος 11 χιλιόμετρα για βόλτα με το ποδήλατο είναι εντός των κανονισμών, ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ απάντησε: «Είναι ΟΚ αν έκανες μια μεγάλη βόλτα και κατέληξες σε απόσταση 11 χιλιομέτρων από το σπίτι. Αλλά πρέπει να μένουμε εντός της περιοχής. Όχι να πηγαίνουμε από τη μία κομητεία στην άλλη, μεταφέροντας πιθανώς τον ιό».

Η βόλτα του Τζόνσον «δεν ήταν παράνομη», δήλωσε από την πλευρά της η αρχηγός της αστυνομίας του Λονδίνου, Κρεσίντα Ντικ. Παράλληλα συμπλήρωσε ότι θα ήταν χρήσιμο να οριστεί τι ακριβώς εννοούν οι κανόνες όταν αναφέρουν ότι επιτρέπεται η άσκηση σε «τοπικό επίπεδο». Από την άλλη ο υφυπουργός Εσωτερικών, Κιτ Μόλτχαους, εκτίμησε ότι αυτό είναι ανοιχτό σε ερμηνείες «αλλά ο κόσμος γνωρίζει εν γένει τι σημαίνει τοπικό».

Δύο ημέρες πριν από την επίμαχη βόλτα του πρωθυπουργού η αστυνομία επέβαλε πρόστιμο 200 λιρών σε δύο γυναίκες, επειδή μετακινήθηκαν οδικώς σε απόσταση 8 χιλιομέτρων από το σπίτι τους, προκειμένου να συναντηθούν για να περπατήσουν. Μετά τα αρνητικά σχόλια, τα πρόστιμα ακυρώθηκαν.

«Για μία ακόμη φορά είναι "κάντε αυτό που σας λέω, όχι αυτό που κάνω" από τον πρωθυπουργό», σχολίασε ο Άντι Σλότερ, βουλευτής των Εργατικών. «Το Λονδίνο έχει από τους πιο υψηλούς δείκτες μόλυνσης στη χώρα. Ο Μπόρις Τζόνσον θα έπρεπε να δίνει το καλό παράδειγμα», συμπλήρωσε.

Με πληροφορίες από Guardian, ΑΠΕ/ Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σόου Ντόναλντ Τραμπ με Έλον Μασκ επί σκηνής στο Μπάτλερ

Διεθνή / Σόου Ντόναλντ Τραμπ με Έλον Μασκ επί σκηνής στο Μπάτλερ

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών επέστρεψε δίνοντας σόου για τους φανατικούς του υποστηρικτές, με τον Έλον Μασκ να χοροπηδά επί σκηνής για να τον αποθεώσει - «Όπως έλεγα...», ξεκίνησε την ομιλία του - Ενός λεπτού σιγή και τέσσερις ήχοι καμπάνας για τον νεκρό και τους τραυματίες - Ακούστηκε και το Ave Maria
LIFO NEWSROOM
Ντάνιελ Ντέι Λιούις: Τροχονόμοι έκοψαν κλήσεις σε οχήματα εν μέσω γυρίσματος της νέας του ταινίας

Πολιτισμός / Ντάνιελ Ντέι Λιούις: Τροχονόμοι έκοψαν κλήσεις σε οχήματα εν μέσω γυρίσματος της νέας του ταινίας

Τα οχήματα που ήταν παράνομα παρκαρισμένα ήταν όλα της δεκαετίας του 1980 και χρησιμοποιούνταν για τα γυρίσματα της νέας ταινίας του βραβευμένου με τρία Όσκαρ ηθοποιού
LIFO NEWSROOM
Λίβανος: Πληρώνουν 1.800 δολάρια κατ' άτομο για να ξεφύγουν απ' τον πόλεμο με πολυτελή γιοτ

Διεθνή / Λίβανος: Πληρώνουν 1.800 δολάρια κατ' άτομο για να ξεφύγουν απ' τον πόλεμο με πολυτελή γιοτ

Πολυτελή σκάφη που έκαναν κρουαζιέρες στον Λίβανο, τώρα χρησιμοποιούνται για τη διαφυγή των αμάχων - με πολύ υψηλό αντίτιμο - Ελάχιστες πλέον οι διαθέσιμες θέσεις σε πτήσεις
LIFO NEWSROOM