Γεωργιάδης: Αν κριθεί αναγκαίο θα προχωρήσουμε αυτομάτως σε λήψη νέων μέτρων

Γεωργιάδης: Αν κριθεί αναγκαίο θα προχωρήσουμε αυτομάτως σε λήψη νέων μέτρων Facebook Twitter
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/EUROKINISSI
0

Στην Αττική δεν επιτρέπεται να μπεις σε κατάστημα χωρίς ραντεβού, υπογράμμισε σήμερα το πρωί o Άδωνις Γεωργιάδης αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα μέτρα. 

Ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι «αν χρειαστεί, θα παρέμβουμε και νωρίτερα από τη μία εβδομάδα» εξηγώντας ότι «αν η πορεία της πανδημίας πάει προς τα πάνω, αυτομάτως θα ληφθούν μέτρα, αν πάει προς τα κάτω, θα υπάρξει μεγαλύτερη ελευθερία».

Παράλληλα, κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ, επισήμανε δε πως «ο λόγος που ελήφθησαν τα νέα μετρά για τις αγορές στα καταστήματα στις κόκκινες περιοχές, όπως η Αττική, είναι για να σταματήσουν οι εικόνες συνωστισμού στους εμπορικούς δρόμους».

Ξεκαθάρισε ακόμη ότι τα κοσμηματοπωλεία, με βάση την εισήγηση των ειδικών, θα λειτουργούν με την μέθοδο παράδοσης εκτός καταστήματος. Σημείωσε ότι το υπουργείο είχε ζητήσει να λειτουργήσουν με τη μέθοδο τού ραντεβού, αλλά αυτό δεν έγινε δεκτό από την επιτροπή. Προσέθεσε ότι θα θέσει το θέμα για τα κοσμηματοπωλεία την επόμενη Παρασκευή.

Ο υπουργός προανήγγειλε ειδική ρύθμιση για τα καταστήματα νυφικών, λέγοντας ότι θα συνομιλήσει με τον γενικό γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτη Σταμπουλιδη ώστε να δοθεί η δυνατότητα αύξησης των ωρών σε τέσσερις, από δυο, για τα συγκεκριμένα καταστήματα.

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι την πρώτη εβδομάδα του ανοίγματος η αγορά πήγε παρά πολύ καλά, και μάλιστα ο τζίρος παρουσίασε αύξηση 57% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη: Αύριο ψηφίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη: Κυριακή πρωί ψηφίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ

«Πέρασε» η πρόταση Πολάκη και «87» για μυστική ψηφοφορία μετά από ώρες διαφωνιών σε έντονο κλίμα - «Τώρα θα αποφασίσουν πώς θα ψηφίσουν για να ψηφίσουν», σχολίασε σκωπτικά ο Κασσελάκης σε δημοσιογράφους
LIFO NEWSROOM
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τα 45 νέα μέτρα που εξήγγειλε στη ΔΕΘ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: Τα 45 νέα μέτρα που εξήγγειλε στη ΔΕΘ

Τα μέτρα για οικογένειες, ελ. επαγγελματίες, γιατρούς, στρατιωτικούς - Ποιες συντάξεις αυξάνονται - 1% μείωση ασφαλιστικών εισφορών - Ποιους αφορά η μείωση 20% στον ΕΝΦΙΑ - Τι εξήγγειλε για το τέλος κρουαζιέρας
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Δεν υπάρχει μεταρρυθμιστική κόπωση - Δείτε live

Πολιτική / Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Απαλλαγή από φόρο ενοικίου για 3 χρόνια σε όσους νοικιάσουν κλειστά διαμερίσματα - Τέλος κρουαζιέρας ανά επιβάτη

Όσα είπε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του - 20% μείωση ΕΝΦΙΑ για όσους ασφαλίσουν τις κατοικίες τους για φυσικές καταστροφές, εξήγγειλε ο πρωθυπουργός - «Δεν έχω σήμερα μαζί μου σάκο με αλόγιστες παροχές», είπε - Όλες οι εξαγγελίες από το βήμα της 88ης ΔΕΘ
LIFO NEWSROOM