Ο Μακρόν υπερασπίζεται την απόφασή του κατά ενός τρίτου lockdown

Ο Μακρόν υπερασπίζεται την απόφασή του κατά ενός τρίτου lockdown Facebook Twitter
Ο Μακρόν υπερασπίζεται την απόφασή του κατά ενός τρίτου lockdown (EPA)
0

Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν υπερασπίστηκε την απόφασή του να αναβάλει ένα τρίτο lockdown, λέγοντας στους Γάλλους ότι έχει πίστη στην ικανότητά τους να αντισταθούν στον κορωνοϊό με λιγότερο σοβαρά μέτρα.

Τόνισε δε, ότι επιμένει στην απόφασή του ακόμα και όταν εξαπλώνεται ένα τρίτο κύμα και παράλληλα μειώνεται η διάθεση του εμβολίου.

Παράλληλα, η Γαλλία από αύριο κλείνει τα σύνορά της σε όλα εκτός από τα απαραίτητα ταξίδια προς και από χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ οι αφίξεις από το μπλοκ θα πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ.

Τα μεγάλα εμπορικά κέντρα θα κλείσουν και οι αστυνομικές περιπολίες θα αυξηθούν για να επιβληθεί η απαγόρευση της κυκλοφορίας στις 18:00.

Ωστόσο, ο Μακρόν επιμένει κατά του τρίτου lockdown καθώς όπως είπε θέλει να δει πρώτα αν τα υπόλοιπα μέτρα θα είναι αρκετά για να επιβραδύνουν την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Με το 10% των κρουσμάτων να αποδίδεται τώρα στην πιο μεταδοτική παραλλαγή που βρέθηκε για πρώτη φορά στη Βρετανία, οι γιατροί συνέστησαν ένα νέο lockdown.

Παράλληλα, δημοσκόπηση έδειξε ότι περισσότερα από τα τρία τέταρτα των Γάλλων πιστεύουν ότι το μέτρο αυτό είναι πλέον αναπόφευκτο. Η δημοσκόπηση έδειξε επίσης μειωμένη εμπιστοσύνη του κοινού στον χειρισμό της κρίσης από την κυβέρνηση.

«Έχω εμπιστοσύνη σε εμάς. Αυτές τις ώρες που ζούμε είναι κρίσιμες. Ας κάνουμε ό, τι μπορούμε για να επιβραδύνουμε μαζί την επιδημία », είπε ο Μακρόν.

Δέχτηκε ωστόσο πυρά, για τη διάθεση εμβολίων με πιο αργό ρυθμό από άλλες μεγάλες χώρες της ΕΕ και πολύ πιο αργό από τη Βρετανία ή τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τα τελευταία στοιχεία της Γαλλίας έδειξαν ότι είχε δώσει μόνο 1,45 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου μέχρι στιγμής. Συγκριτικά, η Βρετανία κατέγραψε 8,4 εκατομμύρια.

Η Γαλλία ανέφερε 24.393 νέες μολύνσεις από COVID-19 το Σάββατο, ενώ ο αριθμός των διασωληνωμένων παρέμεινε πάνω από 27.000 για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργή από γονείς και ακτιβιστές στην Ιαπωνία για τις γυμνόστηθες ιατρικές εξετάσεις στα σχολεία 

Διεθνή / Οργή από γονείς και ακτιβιστές στην Ιαπωνία για τις γυμνόστηθες ιατρικές εξετάσεις στα σχολεία 

 Μαθητές και μαθήτριες της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης υποχρεούνται να γδυθούν από τη μέση και πάνω για τις ετήσιες ιατρικές εξετάσεις
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Το YouTube περιορίζει την έκθεση παιδιών μέχρι 17 στα βίντεο που επιβάλλουν πρότυπα ομορφιάς

Τech & Science / Το YouTube περιορίζει την έκθεση παιδιών μέχρι 17 στα βίντεο που επιβάλλουν πρότυπα ομορφιάς

Οι αλγόριθμοι του YouTube και κάποιων social media εξιδανικεύουν σωματότυπους και ενοχοποιούν τα παιδιά με αυξημένο βάρος σώματος - Ενδεικτικό το γεγονός ότι στη Βρετανία ένα στα 4 κορίτσια δεν είναι ευχαριστημένο με την εμφάνισή του
LIFO NEWSROOM