Ταραντίλης: Ανεύθυνο να προσκαλεί η αξιωματική αντιπολίτευση σε πορείες εν μέσω πανδημίας

Ταραντίλης: Ανεύθυνο να προσκαλεί η αξιωματική αντιπολίτευση σε πορείες εν μέσω πανδημίας Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Πυρά κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης, με αφορμή την συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού στον Alpha. 

Ο κ. Ταραντίλης καταλόγισε «ανευθυνότητα» στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για την απάντηση που έδωσε σχετικά με τις πορείες: «Ο κ. Τσίπρας λοιπόν αναλαμβάνει το ρίσκο να κολλήσουν άνθρωποι στις πορείες. Πώς γίνεται να αδιαφορεί κάποιος για τους κινδύνους που συνεπάγεται κάτι τέτοιο για την υγεία των πολιτών; Πόσο υποκριτικό είναι να καταγγέλλει την Κυβέρνηση για ανεπάρκεια μέτρων, όταν ο ίδιος αναλαμβάνει την ευθύνη για την παραβίασή τους;»

Στη συνέντευξή του, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για «επισφράγιση της αποτυχίας της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας» με την ανακοίνωση «ενός lockdown μέσα στο lockdown». 

Απαντώντας σε κατηγορίες που προσάπτει η Νέα Δημοκρατία στον ΣΥΡΙΖΑ για τις συγκεντρώσεις ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε ότι «οι συγκεντρώσεις και οι διαμαρτυρίες είναι βασικό συστατικό μιας Δημοκρατίας. Αν θέλουμε η Δημοκρατία να λειτουργεί να μη μπει συλλογικά σε καραντίνα ...εκτός κι αν αποφασίσουμε ότι η Βουλή θα αναστείλει τις εργασίες της και θα νομοθετεί μονάχα για ζητήματα που απασχολούν την πανδημία [...] Δεν μπορεί κανείς σήμερα να υιοθετήσει την άποψη ότι μόνο η κυβέρνηση έχει το δικαίωμα να νομοθετεί και μάλιστα νομοσχέδια τα οποία εγείρουν αντιδράσεις. Διότι εδώ γίνονται διαδηλώσεις των φοιτητών διότι αποφασίζει η κυρία Κεραμέως την επόμενη χρονιά να μπουν 25 χιλιάδες λιγότεροι εισακτέοι στα ΑΕΙ. Και αυτό θα περάσει δίχως καμία αντίδραση;»

Σε ερώτηση ωστόσο αν δέχεται το ρίσκο να κολλήσουν οι άνθρωποι σε μία τέτοια συγκέντρωση στο όνομα της Δημοκρατίας;» η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα ήταν κάθετη.

«Ναι βεβαίως δέχομαι το ρίσκο και για αυτό θεωρώ ότι το ορθόν θα ήτο η κυβέρνηση να μην φέρει τέτοια νομοσχέδια, που εγείρουν σημαντικές κοινωνικές αντιδράσεις μέσα σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μέσα στην πανδημία. Γιατί είναι άλλη η απόφαση για συγκέντρωση που αφορά μια επετειακή εκδήλωση όπως το Πολυτεχνείο ... και άλλο όταν η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας αποφασίζει να νομοθετήσει με προκλητικό τρόπο και χωρίς διαβούλευση, διάλογο να προωθεί ζητήματα που εγείρουν αντιστάσεις.»

Ταραντίλης: Ανεύθυνη η αντιπολίτευση

 

«Πόσο ανεύθυνο είναι να προσκαλεί η αξιωματική αντιπολίτευση σε συγκεντρώσεις και πορείες αυτό το κρίσιμο διάστημα που η κοινωνία δίνει μάχη με την πανδημία; Η υγεία των συνανθρώπων μας πρέπει να αποτελεί κυρίαρχη προτεραιότητα όλων μας» κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η δικαιοσύνη με τις πράξεις και τις παραλείψεις της έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών» 

LiFO politics / «Η δικαιοσύνη με τις πράξεις και τις παραλείψεις της έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών» 

«Το πρόβλημα της δικαιοσύνης βρίσκεται στην ανώτατη ηγεσίας της» λέει στη Βασιλική Σιούτη ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός. Κατά την άποψή του, η βασική παθογένεια είναι ότι η ανώτατη ηγεσία της διορίζεται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, αφού πρώτα ορισμένοι δικαστές δώσουν τα διαπιστευτήριά τους σε αυτήν.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Υπεγράφη η σύμβαση για την αποκατάσταση διατηρητέου κτηρίου που θα στεγάσει το Ίδρυμα της Βουλής

Πολιτική / Υπεγράφη η σύμβαση για την αποκατάσταση διατηρητέου κτηρίου που θα στεγάσει το Ίδρυμα της Βουλής

Το διώροφο υπερυψωμένο αρχοντικό επί της οδού Φιλελλήνων έχει μακρά ιστορική διαδρομή, αφού κατά το παρελθόν υπήρξε ιδιοκτησία των οικογενειών Κριεζή, Σούτσου, Μαυροκορδάτου και Θεοφίλη
LIFO NEWSROOM