Δίκη Τραμπ: Βίντεο από το 2015 επικαλούνται οι κατήγοροί του - Φέρεται να παραβλέπει βία από τους οπαδούς του

Δίκη Τραμπ: Βίντεο από το 2015 επικαλούνται οι κατήγοροί του - Φέρεται να παραβλέπει βία από τους οπαδούς του Facebook Twitter
Δίκη Τραμπ: Βίντεο από το 2015 δείχνουν τον Τραμπ να παραβλέπει την βία των οπαδών του (EPA)
0

Συλλογή από βίντεο που απεικονίζουν τον Ντόναλντ Τραμπ ήδη από το 2015 να παραβλέπει τη βία από πλευράς των οπαδών του, παρέθεσαν στη Γερουσία, οι κατήγοροι του πρώην Αμερικανού προέδρου κατά την τρίτη ημέρα της δίκης του.

Ένα βίντεο από συγκέντρωση του 2015 δείχνει λευκούς διαδηλωτές να σπρώχνουν και να κλωτσούν έναν μαύρο διαδηλωτή που διέκοψε την ομιλία του.

Ο Τραμπ συνέχισε να λέει για τον διαδηλωτή «Ίσως θα έπρεπε να τον είχαμε μαζέψει».

Οι Δημοκρατικοί έδειξαν επίσης βίντεο από τη συγκέντρωση Unite the Right του 2017 στο Charlottesville, όπου Λευκοί εθνικιστές, νεοναζί και άλλες ακραίες ομάδες έφτασαν για να διαμαρτυρηθούν για μια απόφαση της πόλης να αφαιρέσει ένα άγαλμα του Στρατηγού Ρόμπερτ Ε. Λι.

Ο Τραμπ αργότερα είπε ότι «και οι δύο πλευρές» - τόσο οι Λευκοί εθνικιστές όσο και οι διαμαρτυρόμενοι - έφεραν ευθύνη.

Κατά την διαδικασία, οι επικεφαλής της κατηγορίας του πρώην Αμερικανού Προέδρου επισήμαναν μεταξύ άλλων ένα περιστατικό του 2018, όπου ο Τραμπ επαίνεσε έναν Ρεπουμπλικανικό γερουσιαστή του Κογκρέσου, ο οποίος χτύπησε έναν δημοσιογράφο.

«Η 6η Ιανουαρίου δεν ήταν μια απροσδόκητη ριζοσπαστική ρήξη από την κανονική του νομοθετική και ειρηνική διάθεση, αλλά αυτή ήταν η συνήθης κατάστασή του (Τραμπ)», δήλωσε ο επικεφαλής της κατηγορίας Jamie Raskin στους γερουσιαστές μετά από προβολή των βίντεο, στην δίκη όπου ο πρώην Αμερικανός Πρόεδρος κατηγορείται για υποκίνηση βίας μετά την εισβολή οπαδών του στο Καπιτώλιο.

«Ήξερε από τα tweets και τα μηνύματά του,  ότι οι ακραίοι οπαδοί του θα εμφανίζονταν νωρίς, έτοιμοι να επιτεθούν, έτοιμοι για ακραία βία, για να πολεμήσουν σαν να είναι στην κόλαση για τον ήρωά τους», συνέχισε ο Raskin.

Με πληροφορίες του CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιχείρηση «Σιδηρούν Τείχος»: Η Δυτική Όχθη «μετατρέπεται σε μίνι-Γάζα» καθώς οι Ισραηλινοί καταστρέφουν σπίτια

Διεθνή / Επιχείρηση «Σιδηρούν Τείχος»: Η Δυτική Όχθη «μετατρέπεται σε μίνι-Γάζα» καθώς οι Ισραηλινοί καταστρέφουν σπίτια

Το «Σιδηρούν Τείχος» έχει να κάνει με την εκρίζωση μαχητών ομάδων, για να σταματήσει μια επανάληψη της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου από τη Τζενίν ή το Τουλκαρέμ
LIFO NEWSROOM
Εκλογές στη Γερμανία: Διαδηλώσεις έξω από το σπίτι της αρχηγού της AfD - «Έξω η Βάιντελ»

Διεθνή / Εκλογές στη Γερμανία: Διαδηλώσεις έξω από το σπίτι της αρχηγού της AfD - «Έξω η Βάιντελ»

«Αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο με ποικιλομορφία χωρίς φασισμό» και «η ιστορία επαναλαμβάνεται εάν δεν διδαχθούμε τίποτα» ήταν μεταξύ των συνθημάτων των διαδηλωτών λίγες ώρες πριν τις εκλογές στη Γερμανία
LIFO NEWSROOM
«Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Διεθνή / «Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Ο Μασκ ανακοίνωσε ότι όλοι οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι θα λάβουν σύντομα email ζητώντας τους να αναφέρουν τα επιτεύγματά τους της προηγούμενης εβδομάδας, προειδοποιώντας ότι η μη ανταπόκριση θα θεωρηθεί ως παραίτηση
LIFO NEWSROOM