Ένα βιβλίο για την «πριγκίπισσα Σίσσυ» - Η κόρη της Ρόμι Σνάιντερ αφηγείται

Ένα βιβλίο για την «πριγκίπισσα Σίσσυ» - Η κόρη της Ρόμι Σνάιντερ αφηγείται Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Οι περισσότεροι γνωρίζουν τη Ρόμι Σνάιντερ απλά ως «πριγκίπισσα Σίσσυ». Η κόρη της ρίχνει φως σε πτυχές της ζωής και του τραγικού θανάτου της ηθοποιού.


Για να αντιμετωπίσει όλα εκείνα που είχε μέχρι τώρα συνδέσει με δυσάρεστα συναισθήματα και φόβο, αποφάσισε να γράψει ένα βιβλίο. Η κόρη της Ρόμι Σνάιντερ, Σάρα Μπιασίνι, είχε δύσκολα παιδικά χρόνια, τα οποία σημάδεψαν τη ζωή της: από τη μία ο τραγικός θάνατος της μητέρας της το 1982 και από την άλλη το θανατηφόρο ατύχημα του αδελφού της Ντέιβιντ περίπου ένα χρόνο νωρίτερα.

Το βιβλίο της, το οποίο δημοσιεύτηκε πρόσφατα στα γαλλικά, δίνει μια εικόνα για τη ζωή της και για πολύ προσωπικές σκέψεις και συναισθήματα σχετικά με τη μητέρα της, τη διάσημη γαλλογερμανίδα ηθοποιό Ρόμι Σνάιντερ («Σίσσυ», «Η πισίνα») . 

Ένα βιβλίο για την «πριγκίπισσα Σίσσυ» - Η κόρη της Ρόμι Σνάιντερ αφηγείται Facebook Twitter
GETTY IMAGES

«Κανείς δεν θέλει να ξεχάσει τη μητέρα μου εκτός από εμένα. Όλοι θέλουν να την σκέφτονται, εκτός από εμένα. Κανείς δεν κλαίει περισσότερο από εμένα στη σκέψη της» - μια πρόταση που ο αναγνώστης μπορεί να κατανοήσει πλήρως αφού διαβάσει ολόκληρο το βιβλίο. Η Σάρα Μπιασίνι γεννήθηκε στις 21 Ιουλίου 1977 από τον δεύτερο γάμο της Ρόμι Σνάιντερ με τον δημοσιογράφο Ντανιέλ Μπιασίνι. Μέχρι και σήμερα παλεύει να ισορροπήσει ανάμεσα στην απουσία της μητέρα της και τη φήμη της.

Όπως δηλώνει, την πονάει όταν οι άνθρωποι της μιλούν γι' αυτήν, αποκαλώντας την απλά με το όνομά της αντί για «η μητέρα σου». Ερωτήσεις μάλιστα σχετικά με το αν έχει αναμνήσεις από εκείνη είναι από τις πιο δύσκολες: «Για πολύ καιρό απαντούσα αναψοκοκκινισμένη ότι θα προτιμούσα να τις κρατήσω στον εαυτό μου», λέει. Κάποια στιγμή όμως αποφάσισε πως η πραγματική απάντηση είναι άλλη: «Πώς περιμένετε αναμνήσεις από ένα παιδί τεσσεράμισι ετών;»


Οι δύο διαφορετικές "βιογραφίες" της Ρόμι Σνάιντερ


Η Σάρα ήταν μόλις πέντε ετών όταν η μητέρα της πέθανε στις 29 Μαΐου 1982. Μεγαλώνοντας προσπάθησε να ενώσει όλα τα κομμάτια του παζλ: Από τη μία τα ΜΜΕ και κάθε λογής βιογράφοι, οι οποίοι την παρουσίαζαν ως μια δυστυχισμένη, καταθλιπτική και εξαρτημένη προσωπικότητα, «χτυπημένη από τη μοίρα και καταδικασμένη στην καταστροφή.» Και από την άλλη, οι φίλοι και η οικογένεια του πατέρα της. Για εκείνους ήταν μία γυναίκα γελαστή και όπως όλες οι άλλες, με την ομορφιά της και το ταλέντο της να την ξεχωρίζουν. Η ίδια η Μπιασίνι όμως θυμάται πολύ λίγα πράγματα. Ένα από αυτά είναι η μέρα εκείνη του Μαΐου, που ο πατέρας της τής ανακοίνωσε το θάνατό της. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, αιτία θανάτου της Ρόμι Σνάιντερ ήταν καρδιακή ανεπάρκεια.

Ένα βιβλίο για την «πριγκίπισσα Σίσσυ» - Η κόρη της Ρόμι Σνάιντερ αφηγείται Facebook Twitter
GETTY IMAGES

Σήμερα, η Σάρα Μπιασίνι είναι 43 ετών, μητέρα ενός μικρού κοριτσιού και ηθοποιός, στα χνάρια της μητέρας της. Το γεγονός ότι αποφάσισε να καταγράψει την προσωπική της ιστορία, όπως αναφέρει, οφείλεται σε δυο γεγονότα: στις ζημιές που έγιναν στον τάφο της μητέρας της αρχές Μαΐου 2017 στο νεκροταφείο Boissy-sans-Avoir, λίγο έξω από το Παρίσι και στο ότι σε ηλικία 40 ετών, μετά από χρόνια αποτυχημένων προσπαθειών και τεχνητής γονιμοποίησης, κατάφερε τελικά να μείνει έγκυος. Η ημερομηνία σύλληψης συνέπεσε μάλιστα χρονικά με την περίοδο που έγιναν οι καταστροφές στον τάφο της μητέρας της.

Για την Μπιασίνι τα δύο αυτά γεγονότα συνδέονται μεταξύ τους: Η ζημιά στον τάφο της μητέρας της την «απελευθέρωσε», συμφιλιώνοντάς την με το παρελθόν. «Έθαψα ξανά τη μητέρα μου, πληρώνοντας για την κηδεία της και αυτή τη φορά όλα γίνονται με μία αυστηρότερη προστασία της ιδιωτικής μας ζωής».

Η Μπιασίνι δεν είχε παρευρεθεί στην επίσημη κηδεία το 1982. Στις 20 Φεβρουαρίου 2018 γεννήθηκε η κόρη της Άννα Ροζαλί. Τότε άρχισε να καταγράφει τις σκέψεις και τα συναισθήματά της, θέλοντας να αφήσει κάτι στην κόρη της: «Έχω τόσο λίγα να θυμάμαι από τη μητέρα μου - θα ήθελα να μου είχε γράψει κάτι όπως εγώ στη δική μου κόρη, αλλά πώς θα μπορούσε να φανταστεί τι θα συνέβαινε;»

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο απολογισμός του Εθνικού θεάτρου την τριετία 2022-2025

Πολιτισμός / Ο απολογισμός του Εθνικού Θεάτρου για την τριετία 2022-2025

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Γιάννης Μόσχος παρουσίασε τον καλλιτεχνικό και οικονομικό απολογισμό της τριετίας της θητείας του λίγο πριν την ανακοίνωση του ονόματος του διαδόχου του.
LIFO NEWSROOM
Στίβεν Φράι: «Τα Γλυπτά του Παρθενώνα ανήκουν εδώ και πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα»

Πολιτισμός / Στίβεν Φράι: «Τα Γλυπτά του Παρθενώνα ανήκουν εδώ και πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα»

«Είμαι ικανός να νιώσω και ντροπή εξαιτίας της χώρας μου» τόνισε στην ομιλία του στο αμφιθέατρο του Μουσείου Ακρόπολης ο διακεκριμένος Βρετανός ηθοποιός, Στίβεν Φράι
LIFO NEWSROOM
Η τελετή απονομής των International Opera Awards 2025 για πρώτη φορά στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Πολιτισμός / Η τελετή απονομής των International Opera Awards για πρώτη φορά στην Εθνική Λυρική Σκηνή

«Η μεγάλη διεθνής διοργάνωση ξεχωρίζει τα σπουδαιότερα καλλιτεχνικά επιτεύγματα στον κόσμο της λυρικής τέχνης και επιβραβεύει νεότερους αλλά και διακεκριμένους καλλιτέχνες της όπερας», δήλωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής, Γιώργος Κουμεντάκης
LIFO NEWSROOM
GRAIL AWARDS 2025:Βραβεία και 29 Έπαινοι στη 2η διοργάνωση των Ελληνικών Βραβείων Αρχιτεκτονικής, Εσωτερικών Χώρων και Φωτισμού

Πολιτισμός / GRAIL AWARDS 2025:Βραβεία και 29 Έπαινοι στη 2η διοργάνωση των Ελληνικών Βραβείων Αρχιτεκτονικής, Εσωτερικών Χώρων και Φωτισμού

Ο θεσμός των Βραβείων Αρχιτεκτονικής, Εσωτερικών Χώρων και Φωτισμού GRAIL, ένωσε την εγχώρια δημιουργική σκηνή, στοχεύοντας σταθερά και σθεναρά, στην εξωστρέφεια της ελληνικής αρχιτεκτονικής εντός και εκτός
LIFO NEWSROOM
Γάτες, αμβλώσεις και εφιαλτικά σαββατοκύριακα από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Γάτες, αμβλώσεις και εφιαλτικά Σαββατοκύριακα από αύριο στους κινηματογράφους

Ένας μεγάλος αριθμός νέων ταινιών κυκλοφορεί στους κινηματογράφους αυτή την εβδομάδα, με την παράσταση να κλέβουν το πραγματικά υπέροχο και οσκαρικό animation «Flow» και το σκληρό, δύσθυμο, μα απαραίτητο «April» της Λέα Κουλουμπεγκασβίλι.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ