Κορωνοϊός: Κορυφώνεται το τρίτο κύμα με 3.215 κρούσματα- Οι «κόκκινες» περιοχές της Αττικής

Κορωνοϊός: Κορυφώνεται το τρίτο κύμα με 3.215 κρούσματα- Οι «κόκκινες» περιοχές της Αττικής Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Στην κορύφωση του τρίτου κύματος βρίσκεται η χώρα, όπου χθες καταγράφηκε νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού για το 2021, με 3.215 νέες μολύνσης, εκ των οποίων 1. 572 στην Αττική

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο κέντρο της Αθήνας και στη Θεσσαλονίκη με 431 και 395 κρούσματα αντίστοιχα, ενώ ανεξέλεγκτη είναι η διασπορά και στον Πειραιά με 301 νέες διαγνώσεις.

Τα μισά κρούσματα στην Αττική


Από τα συνολικά 3.215 κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες, στην Αττική καταγράφηκαν 1.572, ο μεγαλύτερος αριθμός που έχει εμφανίσει το Λεκανοπέδιο σε ένα 24ωρο από την αρχή της πανδημίας, με το κέντρο μόνο να έχει 431 κρούσματα και τον Πειραιά 301.

Αναλυτικά:

- 158 κρούσματα στην Π.Ε. Ανατολικής Αττικής

- 169 κρούσματα στην Π.Ε. Βόρειου Τομέα Αθηνών

- 264 κρούσματα στην Π.Ε. Δυτικού Τομέα Αθηνών

- 80 κρούσματα στην Π.Ε. Δυτικής Αττικής

- 431 κρούσματα στην Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών

- 145 κρούσματα στην Π.Ε. Νοτίου Τομέα Αθηνών

- 301 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς

Χαρακτηριστικό παράδειγμα με τις περιοχές που έχουν αύξηση κρουσμάτων στην Αττική είναι και τα rapid test που έγιναν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, όπως Ελευσίνα (10), Πετρούπολη (12), Κηπούπολη (5), Ίλιον (22), Χαϊδάρι (29).

Αυξητικές τάσεις στο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα

Την εβδομάδα 1-7 Μαρτίου σε σχέση με την προηγούμενη, παρατηρούνται αυξητικές τάσεις στο ιϊκό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα των περισσότερων περιοχών που ελέγχονται από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ πλην του Αγίου Νικολάου στην Κρήτη.

Οι αυξητικές αυτές τάσεις κυμαίνονται από +49% στη Θεσσαλονίκη έως και +128% στο Ηράκλειο Κρήτης. Οριακές κρίνονται οι αυξήσεις που παρατηρούνται στην Πάτρα (+10%), στη Λάρισα (+12%) και στην Περιφέρεια Αττικής (+15%), με το ιϊκό φορτίο στα λύματα των περιοχών αυτών να παραμένει στο ίδιο επίπεδο με αυτό της προηγούμενης εβδομάδας.

Ασφυξία στις ΜΕΘ

Την ίδια στιγμή, ασφυξία στα δημόσια νοσοκομεία προκαλεί η έκρηξη κρουσμάτων και διασωληνωμένων, που ανήλθαν σε 484, με 390 εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας ενώ ανακοινώθηκαν 46 νέοι θάνατοι.  

Μόνο το βράδυ της Δευτέρας έγιναν 172 νέες εισαγωγές σε απλές κλίνες Covid. Αρκετά νοσοκομεία στο λεκανοπέδιο άγγιξαν το 100% σε πληρότητα στις ΜΕΘ όπως το Γεννηματάς ενώ δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις για τον αριθμό των διασωληνωμένων.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φαίη Μπακογιώργου: Στο εδώλιο η σπιτονοικοκυρά της 23χρονης – Διεκόπη για δεύτερη φορά η δίκη

Ελλάδα / Φαίη Μπακογιώργου: Στο εδώλιο η σπιτονοικοκυρά της 23χρονης – Διεκόπη για δεύτερη φορά η δίκη

Η δικηγόρος του πατέρα του θύματος, Βούλα Δημητριάδου, χαρακτήρισε το αίτημα αναβολής ως «παρελκυστικό» εκ μέρους της κατηγορούμενης και ενημέρωσε ότι το δικαστήριο αποφάσισε για δεύτερη φορά τη βίαιη προσαγωγή της στο δικαστήριο
LIFO NEWSROOM