Έριξαν το προφίλ του Νέγρου του Μοριά στο Instagram

Έριξαν το προφίλ του Νέγρου του Μοριά στο Instagram Facebook Twitter
Ο ράπερ δεν ήταν σύμφωνος εξαρχής να ανεβάσει αυτό το κολάζ ενώ εκφράζει καθημερινά τον θαυμασμό και την αγάπη του για την ελληνική ιστορία και κουλτούρα μέσα από τους στίχους και τη στάση ζωής του.
0

Έπεσε το προφίλ του Νέγρου του Μοριά στο Instagram μετά από αντιδράσεις που προκλήθηκαν για μια fan-art εικονογράφηση που έδειχνε ένα παραποιημένο πορτρέτο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. 

Η συγκεκριμένη εικονογράφηση έγινε από ένα φαν του, ο οποίος τάγκαρε τον ράπερ, χωρίς ο ίδιος να την εγκρίνει, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο στόχαστρο μιας μερίδας χρηστών που θεώρησαν ότι προσβάλλει την μνήμη του εθνικού ήρωα.

Αναλυτικότερα, το μεσημέρι του Σαββάτου 20 Μαρτίου 2021, ένας θαυμαστής ανάρτησε ένα κολάζ του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη αλλάζοντας το πρόσωπο του Γέρου Του Μοριά με τον σημερινό μουσικό καλλιτέχνη Black Morris Aka Νέγρος Του Μοριά.

Ο Νέγρος Του Μοριά βλέποντας αυτό το κολάζ θεώρησε ότι δεν σέβεται το πρόσωπο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και έτσι δεν ανέβασε από τη σελίδα του αυτή την ανάρτηση (story) του καλλιτέχνη - θαυμαστή του. Ωστόσο ο θαυμαστής έστειλε την εικόνα αυτή και σε μια άλλη σελίδα, όπου δημοσιοποιήθηκε. Μετά από αυτό η εικόνα βρέθηκε σε μια σελίδα με αντίθετες όψεις στην αντιμετώπιση της ελληνικής κουλτούρας.

Σε αυτήν τη σελίδα σχολιάστηκε αρνητικά ότι «ο Νέγρος Του Μοριά προδίδει την ιστορία της Ελλάδας, ότι καλλιτέχνες όπως αυτός αλλοιώνουν την ιστορία της χώρας και ότι θα έπρεπε να μην υπάρχει μια τέτοια παρουσία στην Ελλάδα». Μετά από μερικές ώρες το προφίλ του καλλιτέχνη στο Instagram μπλοκαρίστηκε και μέχρι στιγμής παραμένει απενεργοποιημένο.

Να σημειωθεί εδώ ότι ο ράπερ δεν ήταν σύμφωνος εξαρχής να ανεβάσει αυτό το κολάζ ενώ εκφράζει καθημερινά τον θαυμασμό και την αγάπη του για την ελληνική ιστορία και κουλτούρα μέσα από τους στίχους και τη στάση ζωής του. Ο ίδιος δηλώνει ότι είναι «μαύρος Ελληνάρας».

Ο Νέγρος του Μοριά σχολίασε το γεγονός με μια ανάρτηση του στο Facebook.

«Ο λογαριασμός μου στο Instagram έχει απενεργοποιηθεί διότι κάποιοι χρήστες θεώρησαν ότι δεν έχω θέση στην Ελλάδα και πόσο μάλλον να κάνω represent τη Χώρα που γέννηθηκα, σέβομαι, αγαπώ και εκπροσωπώ εδώ και χρόνια. #γκιαούριδες»

Περιμένω νεότερα απο την ομάδα του Instagram .

RespeKt».

Ο λογαριασμός μου στο Instagram έχει απενεργοποιηθεί διότι κάποιοι χρήστες θεώρησαν ότι δεν έχω θέση στην Ελλάδα και...

Δημοσιεύτηκε από Negros Tou Moria στις Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2021

Η LiFO επικοινώνησε μαζί του για μια δήλωση και μας είπε τα εξής:

«Δεν θα σταματήσω να αγαπάω την Ελλάδα. Σέβομαι από νιονιό παιδί τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, είναι μαγκιόρος και λεβέντης. Τα παιδιά του σήμερα αν αγαπάνε το τόπο τους, απλά τους προτείνω να διαβάσουν την ιστορία του τόπου τους, αυτό θα τους κάνει δυνατότερους και ετοιμοπόλεμους, το να κάνουνε έμενα μπλοκ, δεν βγαίνεις μάγκας, δεν περιέχει σοφία αυτή η ενέργεια, είναι απλά μια φτωχή λοβιτούρα. Άμα θες να 'σαι γιαρμάς, καλή τύχη, αλλά άμα θες να 'σαι μαχαραγιάς, διάβασε. Όχι μόνο τον Κολοκοτρώνη, μάθε για την Κυρία Μαντώ Μαυρογένους, για την Μπουμπουλίνα, για τον Κωλέττη, για το ρεμπέτικο, για τόσα πολλά πράγματα, που να ξες που πατάς, και θα καταλάβεις ότι ο Νέγρος Του Μοριά και ο κάθε μεμέτης είναι ένα μηδαμινό πρόβλημα μπροστά στο τι έχει γίνει εδώ σε αυτό τον τόπο. Ο μουσαφίρης τουρίστας έρχεται και μας τα ακουμπάει γιατί έχουμε τα καλύτερα νησιά και το καλύτερο κλίμα. Ξέρουμε να τρώμε, τι κρεατικά, τι θαλασσινά, μπορούμε να έχουμε υγιεινή ζωή. Γουστάρουμε τα ωραία, το κέφι, το καλαφάτισμα αβέρτα, την ταχύτητα ευτυχώς η δυστυχώς. Μη σκαλώνετε ρε μάγκες, εδώ πάντως δεν θα σταματήσω να μεριμνώ την Ελλάδα, γιατί την αγαπάω κάργα. Χρόνια Πολλά στην Αθάνατη Ελλάδα».

Ο Kevin Zans Ansong  κατάγεται από την Γκάνα,  αλλά γεννήθηκε και μεγάλωσε στους Αμπελόκηπους. Τα τελευταία χρόνια ζει στην Κυψέλη. Έχει πάρει το ψευδώνυμο του από τον Γέρο του Μοριά. Ασχολείται με το ραπ από το 2008 ενώ ήταν ένας από τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν στην Documenta 14, στην έκθεση που διεξάχθηκε στο Κάσελ, της Γερμανίας.

Είχε δηλώσει στη LiFO το 2015, στη στήλη των Αθηναίων:

«Έχω γεννηθεί εδώ και μου αρέσει η ελληνική γλώσσα και η ιστορία της Ελλάδας. Είμαι κι εγώ κομμάτι της ιστορίας της και αισθάνομαι ότι γράφω τη δική μου ιστορία. Μου αρέσει η εποχή του Σωκράτη, του Θουκυδίδη και του Πλάτωνα, αλλά και η εποχή της Μπουμπουλίνας, του Κολοκοτρώνη και του Καραϊσκάκη. Έτσι έγινα Νέγρος του Μοριά. Λατρεύω την ελληνική αργκό και παίζει να είμαι ο μόνος Αφροέλληνας στο χιπ χοπ που χρησιμοποιεί το λεξικό της πιάτσας, της ουσίας. Είμαι ο «μαύρος Ελληνάρας». Μ' αρέσει η ελληνική κουλτούρα, το πώς μιλάς, πώς προσεγγίζεις τον άλλο, να παίζω με το κομπολογάκι όταν έχω στρες, τα «αϊντά», το γλέντι, το «έλα μωρέ, χαλαρά». Δεν υπάρχει αυτό έξω. Οι άλλοι είναι τσιτωμένοι. Εδώ πέρα έχουμε τον ήλιο και γι' αυτό στην Ελλάδα κάποια πράγματα είναι έτσι. Λες, δεν βαριέσαι, να πιούμε το καφεδάκι να χαλαρώσουμε, ο κόσμος χαμογελάει, βγαίνει, πηγαίνει προς τη θάλασσα. Και οι κλασικές ατάκες μου αρέσουν, οι παροιμίες, τα λογοπαίγνια. Η γλώσσα της Ελλάδας είναι απίστευτη, είναι πλούσια, και αυτό με βοηθάει κι εμένα μουσικά».

TV & Media
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπέζος, Μελέτης Ηλίας και Γκοτσόπουλος θυμούνται τα Χριστούγεννα που πέρασαν στον στρατό

TV & Media / Μπέζος, Μελέτης Ηλίας και Γκοτσόπουλος θυμούνται τα Χριστούγεννα που πέρασαν στον στρατό

Οι καλεσμένοι,  Γιάννης Μπέζος, Μελέτης Ηλίας, Δημήτρης Γκοτσόπουλος, μιλούν στην κάμερα της εκπομπής για τις εμπειρίες τους από τα χρόνια που υπηρέτησαν τη θητεία τους
LIFO NEWSROOM
Λαζόπουλος για Νίκο Ρωμανό: «Όλοι έχουν δικαίωμα ν' ακούγονται, ιδιαίτερα όσοι έχουν εκτίσει την ποινή τους»

TV & Media / Λαζόπουλος για Νίκο Ρωμανό: «Όλοι έχουν δικαίωμα ν' ακούγονται, ιδιαίτερα όσοι έχουν εκτίσει την ποινή τους»

«Ήταν πολύ μικρός το βράδυ που σκοτώθηκε ο φίλος του, Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος» - Aιχμές για το επιλεκτικό δημόσιο βήμα που συνοδεύεται από δημοσιογραφική επιείκεια σε άλλα πρόσωπα
LIFO NEWSROOM
«Να αντισταθούμε στην κακιστοκρατία»: Μετά από 25 χρόνια, ο Πολ Κρούγκμαν αποχαιρετά τους New York Times

Media / «Να αντισταθούμε στην κακιστοκρατία»: Μετά από 25 χρόνια, ο Πολ Κρούγκμαν αποχαιρετά τους New York Times

Στην τελευταία του στήλη για την εφημερίδα ο επιφανής αρθρογράφος και κάτοχος του Νόμπελ Οικονομίας αναζητά την ελπίδα σε μια εποχή βαθιάς πικρίας και δυσαρέσκειας.
THE LIFO TEAM