ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Οι φετινοί νικητές των Brit Awards θα φύγουν με δυο αγαλματίδια ο καθένας

Οι φετινοί νικητές των Brit Awards θα φύγουν με δυο αγαλματίδια ο καθένας Facebook Twitter
Τα βραβεία έχουν τη μορφή της γυναικείας προσωποποίησης της Βρετανίας.
0

Οι νικητές και οι νικήτριες των φετινών Brit Awards στις 11 Μαΐου θα κρατήσουν στα χέρια τους ένα αγαλματάκι εντελώς διαφορετικό από αυτά που κρατούσαν οι νικητές τις προηγούμενες χρονιές.

Δυο κορυφαίοι ντιζάινερς, η Εζ Ντέβλιν και ο Γίνκα Ιλόρι, σχεδίασαν το φετινό βραβείο που έρχεται να διαδεχθεί τη σιδερένια γυναίκα που είχε σχεδιάσει το 2019 ο Ντέιβιντ Ατζάγιε. Τα βραβεία έχουν τη μορφή της Βρετανίας, της γυναικείας προσωποποίησης της Βρετανίας.

Οι δυο σχεδιαστές δημιούργησαν ένα ζευγάρι τροπαίων και οι φετινοί νικητές θα παραλάβουν και τις δυο παραλλαγές του.  Οι νικητές καλλιτέχνες θα ενθαρρυνθούν να κρατήσουν το ένα τρόπαιο και να δωρίσουν το άλλο σε κάποιον «άξιο». «Ο Γίνκα και εγώ σκεφτήκαμε ότι το καλύτερο βραβείο που θα μπορούσε να παραλάβει κάποιος θα ήταν να βραβεύει και κάποιον άλλο», δήλωσε η Ντέβλιν.

Οι φετινοί νικητές των Brit Awards θα φύγουν με δυο αγαλματίδια ο καθένας Facebook Twitter
Το αγαλματίδιο που σχεδίασε ο Γίνκα Ιλόρι καλύπτεται από πολύχρωμα σχέδια.
Οι φετινοί νικητές των Brit Awards θα φύγουν με δυο αγαλματίδια ο καθένας Facebook Twitter
Το αγαλματίδιο που σχεδίασε η Εζ Ντέβλιν έχει έναν εγχάρακτο γωνιώδη λαβύρινθο.

«Κάθε παραλήπτης καλείται να απονείμει το δεύτερο τρόπαιο σε κάποιον που θεωρεί άξιο - μπορεί να είναι μουσικός ή μπορεί να είναι κάποιος που κάνει κάτι εντελώς άσχετο με τη μουσική». Η ιδέα για τα διπλά βραβεία γεννήθηκε από τυχαίες πράξεις καλοσύνης που οι δυο ντιζάινερς είδαν να συμβαίνουν κατά τη διάρκεια του λοκντάουν την περασμένη χρονιά.

Γίνκα Ιλόρι, σχεδειαστής
Ο Γίνκα Ιλόρι. Φωτο: London Craft Week

Σύμφωνα με τον Ιλόρι, η ιδέα για τα τρόπαια γεννήθηκε από τυχαίες πράξεις καλοσύνης, τις οποίες το ζευγάρι παρακολούθησε κατά το κλείσιμο του περασμένου έτους. «Είμαστε δυο καλλιτέχνες από διαφορετικούς κλάδους, με διαφορετική έμπνευση που ενώσαμε τις δυνάμεις μας για να σχεδιάσουμε ένα τρόπαιο βασισμένο στην ιδέα να επιστρέψουμε κάτι πίσω».

Πρόκειται για το πρώτο ζεύγος σχεδιαστών που έχουν επιλεχθεί για να σχεδιάσουν το αγαλματίδιο της βραδιάς και παρόλο που το μοτίβο είναι το ίδιο - η μορφή της Britannia - μιας γυναίκας με κράνος πολεμιστή που είναι η προσωποποίηση της Βρετανίας, το σχήμα και το υλικό αλλάζει κάθε φορά.

Στη φετινή απονομή αυτών των διπλών βραβείων κάθε δημιουργός θα είναι υπεύθυνος για τη δική του έκδοση. Το μεγαλύτερο από τα δυο σχεδιάστηκε από τον Ιλόρι και καλύπτεται από πολύχρωμα σχέδια που ο δημιουργός του τα αποκαλεί «έκρηξη χρώματος».

Η Εζ Ντέβλιν, σχεδιάστρια
Η Εζ Ντέβλιν

Το μικρότερο, ασημένιο άγαλμα της Ντέβλιν θα έχει έναν εγχάρακτο γωνιώδη λαβύρινθο που αποτελεί φόρο τιμής «στα μονοπάτια που χρειάστηκε να περπατήσουν  πολλοί από εκείνους που εργάζονταν μέσα στις δημιουργικές βιομηχανίες για να προχωρήσουν σε αυτή τη δύσκολη χρονιά».

Το 2017 η Ζάχα Χαντίντ σχεδίασε ένα αγαλματάκι για να γιορτάσει την ποικιλομορφία, ενώ το 2018 ο Ανίς Καπούρ σχεδίασε μια γλυπτική κόκκινη έκδοση για την απονομή του βραβείου που διοργανώνεται κάθε χρόνο από την British Phonographic Industry για την προώθηση της βρετανικής ποπ μουσικής.

Οι φετινοί νικητές των Brit Awards θα φύγουν με δυο αγαλματίδια ο καθένας Facebook Twitter
Οι φετινοί νικητές των Brit Awards θα παραλάβουν και τις δυο παραλλαγές του βραβείου.
Πολιτισμός
0

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΕΞ: Έβγαλε το νέο άλμπουμ και αποθεώθηκε - «Παπαλουκάς, Διαμαντίδης και Σπανούλης μαζί» γράφουν

Πολιτισμός / ΛΕΞ: Έβγαλε νέο άλμπουμ και αποθεώθηκε - «Παπαλουκάς, Διαμαντίδης και Σπανούλης μαζί» γράφουν

Τα χρόνια έχουν περάσει, οι καιροί έχουν αλλάξει και ο καλλιτέχνης της ραπ σκηνής με τα γεμάτα γήπεδα «σα να παίρνουμε πρωτάθλημα» φροντίζει να εξελίσσεται και να μην μένει στα παλιά
LIFO NEWSROOM
Η έκθεση «Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο» εγκαινιάστηκε στο Πεκίνο

Πολιτισμός / Η έκθεση «Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο» εγκαινιάστηκε στο Πεκίνο

«Οι επισκέπτες θα κατανοήσουν καλύτερα γιατί ο ελληνικός πολιτισμός δεν είναι μόνο η κοιτίδα του Δυτικού Πολιτισμού, αλλά έχει τεράστιο αποτύπωμα και στην Ασία» τόνισε ο πρέσβης της Ελλάδας στην Κίνα
LIFO NEWSROOM
Μουσείο Prado: Tα αληθινά χρώματα της γλυπτικής φωτίζουν την «χρυσή εποχή» της Ισπανίας

Πολιτισμός / Μουσείο Prado: Tα αληθινά χρώματα της γλυπτικής φωτίζουν την «χρυσή εποχή» της Ισπανίας

Η έκθεση «Χέρι με χέρι: Γλυπτική και Χρώμα στην Ισπανική Χρυσή Εποχή», καταδεικνύει ότι ο δυτικός καλλιτεχνικός κανόνας δεν έκανε διακρίσεις σε βάρος ορισμένων καλλιτεχνών μόνο λόγω γεωγραφίας και φύλου, αλλά και λόγω των υλικών που χρησιμοποιούσαν
LIFO NEWSROOM
Κίλιαν Μέρφι

Πολιτισμός / Ο Κίλιαν Μέρφι, ο Νόμος του Μέρφι και η Μαριόν Κοτιγιάρ από αύριο στους κινηματογράφους

Η κινηματογραφική μεταφορά των «Μικρών Πραγμάτων σαν κι Αυτά», ένα εγχώριο εμπορικό στοίχημα από τον σκηνοθέτη της «Ευτυχίας» και τρεις ακόμα επιλογές.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ