Μεγάλη συναυλία στη μνήμη του Βασίλη Καρρά στο Καλλιμάρμαρο

Μεγάλη συναυλία στη μνήμη του Βασίλη Καρρά στο Καλλιμάρμαρο Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου Βασίλης Καρράς / EUROKINISSI
0

Ανακοινώθηκε μεγάλη συναυλία τον Ιούνιο στο Καλλιμάρμαρο, στη μνήμη του αείμνηστου τραγουδιστή, Βασίλη Καρρά.

Σχεδόν 15 μήνες μετά τον θάνατο του σπουδαίου λαϊκού τραγουδιστή, διοργανώθηκε μία μεγαλειώδης συναυλία, στην οποία θα τραγουδήσουν δεκάδες καλλιτέχνες, για να τιμήσουν τη μνήμη του Βασίλη Καρρά.

Συγκεκριμένα, καλλιτέχνες που υπήρξαν χρόνια φίλοι και συνεργάτες του Βασίλη Καρρά, όπως η Δέσποινα Βανδή, ο Αντώνης Ρέμος, ο Γιάννης Πλούταρχος, ο Κωνσταντίνος Αργυρός και πολλοί άλλοι, στις 13 Ιουνίου θα τραγουδήσουν αφιλοκερδώς στο Καλλιμάρμαρο και τα έσοδα της συναυλίας θα δοθούν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Η επίσημη ανακοίνωση της δισκογραφικής εταιρίας MINOS EMI αναφέρει χαρακτηριστικά: «Μια συναυλία φαινόμενο για τον Άρχοντα του ελληνικού τραγουδιού!

»Μια συναυλία που δεν θα μπορούσε να είναι τίποτα λιγότερο από την μεγαλύτερη γιορτή που έχει γίνει ποτέ για το λαϊκό τραγούδι στο Καλλιμάρμαρο – Παναθηναϊκό Στάδιο και που δεν θα μπορούσε να την πετύχει κανένας άλλος πέρα από τον Βασίλη Καρρά. Που αδιαμφισβήτητα είναι ακόμα εδώ, εμπνέει και ενώνει τις μεγαλύτερες φωνές του λαϊκού μας (και όχι μόνο) τραγουδιού.

»Στη συναυλία συμμετέχουν αφιλοκερδώς με αλφαβητική σειρά οι: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΓΥΡΟΣ, ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΒΑΝΔΗ, ΚΑΙΤΗ ΓΑΡΜΠΗ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΑΝΤΗΣ, ΣΤΕΛΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ, ΠΕΓΚΥ ΖΗΝΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΚΟΣΑΙΟΣ, ΝΙΚΟΣ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΑΟΛΑ, ΕΛΕΝΑ ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ, ΜΙΛΤΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ, ΠΥΞ ΛΑΞ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΕΜΟΣ, ΣΤΕΛΙΟΣ ΡΟΚΚΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ.

»Με τη χαρακτηριστική και ιδιαίτερη βραχνή φωνή του, από τα δεκαέξι χρόνια του, που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην σκηνή μέχρι και σήμερα ο Βασίλης Καρράς έγραψε τη δική του ιστορία στο ελληνικό τραγούδι. Αλλά αυτό που θα θυμούνται όλοι είναι ο άνθρωπος που αγάπησε όλος ο κόσμος και οι συνάδελφοί του, είναι η φωνή που κατάφερε να κινηθεί σε όλα τα είδη του ρεπερτορίου, είναι η λαϊκή ψυχή που ο κόσμος την χώρεσε σε μία λέξη: Ο Άρχοντας είναι εδώ!

»Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν στα ιδρύματα: ΣTOΡΓΗ (ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ) • Τέμπη (Σύλλογος Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών) • Άγιος Παντελεήμονας (Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Ηλικιωμένων)».

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λευτέρης Χαρίτος: Ο Γιώργος Λάνθιμος ψάχνει εναλλακτική λύση μετά την άρνηση του ΚΑΣ

Πολιτισμός / Λευτέρης Χαρίτος: Ο Γιώργος Λάνθιμος ψάχνει εναλλακτική λύση μετά την άρνηση του ΚΑΣ

«Δεν γίνεται κάθε φορά να βάζουμε μια ταυτότητα στην Ακρόπολη ανάλογα με το τι θέλουμε» ξεκαθάρισε ο γνωστός σκηνοθέτης και πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου
LIFO NEWSROOM
Επιστολή καλλιτεχνών προς την Εθνική Πινακοθήκη: «Αποσύρετε τα έργα μας, αν δεν επιστρέψουν τα βανδαλισμένα»

Πολιτισμός / Επιστολή καλλιτεχνών προς την Εθνική Πινακοθήκη: «Αποσύρετε τα έργα μας, αν δεν επιστρέψουν τα βανδαλισμένα»

«Η ελευθερία της καλλιτεχνικής έκφρασης προστατεύεται συνταγματικά από το άρθρο 16» αναφέρουν, κατηγορώντας ευθέως την Πινακοθήκη και το υπουργείο Πολιτισμού για αδράνεια και προσβολή της συνταγματικής τάξης
THE LIFO TEAM
Τα παιδιά ενός κατώτερου θεού

Πολιτισμός / «Τα παιδιά ενός κατώτερου θεού»: Το πολυβραβευμένο θεατρικό έργο ανεβαίνει το φθινόπωρο στην Ελλάδα

Θεωρήθηκε «επαναστατικό» σαν έργο, καθώς ανέτρεψε τα ταμπού και τις προκαταλήψεις γύρω από τα άτομα με κώφωση, φέρνοντας στην επιφάνεια τη δύναμη των ανθρώπινων σχέσεων.
LIFO NEWSROOM
Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου εναντίον ΚΑΣ για την απόρριψη Λάνθιμου

Πολιτισμός / Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου εναντίον ΚΑΣ για την απόρριψη Λάνθιμου

Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου δηλώνει τον έντονο προβληματισμό της για την πρόσφατη άρνηση έκδοσης άδειας γυρισμάτων στην Ακρόπολη για την ταινία Bugonia του Γιώργου Λάνθιμου
LIFO NEWSROOM
Ο Ράμι Μάλεκ, ο Βloody Hawk και η Ιζαμπέλ Ιπέρ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Ο Ράμι Μάλεκ, ο Βloody Hawk και η Ιζαμπέλ Ιπέρ από αύριο στους κινηματογράφους

To κατασκοπικό θρίλερ «The Amateur» και το ντοκιμαντέρ για τον δημοφιλή ράπερ βρίσκονται στην εμπροσθοφυλακή της εβδομαδιαίας κινηματογραφικής σοδειάς, η οποία αυτή τη φορά διαθέτει και κάποιες ενδιαφέρουσες επιλογές.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου: 70 χρόνια, 103 εκδηλώσεις με Μνουσκίν, Κέντριτζ, Τρίφονοφ και φωνές νέων δημιουργών

Πολιτισμός / Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου: Μνουσκίν, Κέντριτζ, Τρίφονοφ και φωνές νέων δημιουργών

Σε αυτήν την επετειακή χρονιά του φεστιβάλ, εκτός από ένα πλούσιο πρόγραμμα, θα δούμε νέες και σημαντικές συμπράξεις -όσα έρχονται στο Ηρώδειο, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Πειραιώς 260 και τον Λυκαβηττό.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ