Μπεν Κίνγκσλεϊ και Έζρα Μίλερ πρωταγωνιστούν στο νέο βιογραφικό φιλμ για τον Σαλβαδόρ Νταλί

Ετοιμαστείτε για βιογραφικό φιλμ του Σαλβαδόρ Νταλί με τον Μπεν Κίνγκσλεϊ και τον Έζρα Μίλερ. Facebook Twitter
Τον ιδιόρρυθμο καλλιτέχνη υποδύεται ο Μπεν Κίνγκσλεϊ ενώ στον ρόλο της Γκαλά βρίσκουμε την Μπάρμπαρα Σούκοβα.
0

Η ταινία Dalíland της Μέρι Χάρον ολοκλήρωσε πρόσφατα τα γυρίσματα της στη Μεγάλη Βρετανία και, καλώς εχόντων των πραγμάτων, αναμένεται στις αίθουσες μέχρι το τέλος της χρονιάς, έχοντας εξασφαλίσει διανομή σε αρκετές χώρες, ανάμεσα στις οποίες βρίσκεται και η δική μας.

Το φιλμ τοποθετείται χρονολογικά στο 1973 και εστιάζει στη θυελλώδη σχέση του Ισπανού σουρεαλιστή Σαλβαδόρ Νταλί με τη διαβόητη σύζυγό του Γκαλά μέσα από τα μάτια ενός τρίτου παρατηρητή, ενός βοηθού γκαλερίστα που ετοιμάζει μια μεγάλη έκθεση με έργα του ζωγράφου.

Τον ιδιόρρυθμο καλλιτέχνη υποδύεται ο Μπεν Κίνγκσλεϊ, αλλά και ο Έζρα Μίλερ σε νεότερη ηλικία – η ταινία θα έχει και κάποια φλασμπάκ αφιερωμένα στην άνοιξη του ειδυλλίου μεταξύ Νταλί και Γκαλά. Στον ρόλο της Γκαλά βρίσκουμε την Μπάρμπαρα Σούκοβα, τη Γερμανίδα ηθοποιό που υποδύθηκε τις Ρόζα Λούξεμπουργκ και Χάνα Άρεντ για λογαριασμό της Μάργκαρετ Φον Τρότα στις ομώνυμες ταινίες.
 

Με τη Μέρι Χάρον του American Psycho (2000) στο σκηνοθετικό τιμόνι ελπίζουμε σε μια ταινία με πιο ιδιαίτερη γραφή από το μέσο, στεγνό ακαδημαϊκό biopic, ώστε να αρμόζει και στην ιδιοσυγκρασία του μεγάλου σουρεαλιστή. Παρά την έντονη προσωπικότητα και τον κινηματογραφικό του βίο, είναι απορίας άξιον που δεν έχουμε δει ακόμα μια σοβαρή παραγωγή με αντικείμενο τα έργα και τις ημέρες του Σαλβαδόρ Νταλί.

Πρακτικά έχουμε να κρατήσουμε μόνο τη σύντομη εμφάνισή του στο γουντιαλενικό Midnight in Paris (2011) – αν κρατούσε λίγα λεπτά παραπάνω, ο Έντριαν Μπρόντι θα ήταν υποψήφιος για Όσκαρ εκείνη την χρονιά. Ας ελπίσουμε το Dalíland να φανεί αντάξιο των προσδοκιών μας.

H σκηνή με τον Σαλβαδόρ Νταλί στο «Midnight in Paris»

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρέθηκαν 33 σοροί σε ομαδικό τάφο από τον Εμφύλιο - «Αναδύεται το σκοτεινό παρελθόν της Ελλάδας»

Πολιτισμός / Βρέθηκαν 33 σοροί σε ομαδικό τάφο από τον Εμφύλιο - «Αναδύεται το σκοτεινό παρελθόν της Ελλάδας»

Με εκτενές ρεπορτάζ και πρωτογενείς πηγές από τη Θεσσαλονίκη, το διεθνές πρακτορείο Associated Press αναδεικνύει την ανεύρεση 33 σκελετών σε άταφους λάκκους δίπλα στο Γεντί Κουλέ – πρώην φυλακή βασανιστηρίων και εκτελέσεων την περίοδο 1946–49
LIFO NEWSROOM
Κρόνενμπεργκ, Thunderbolts και Άνοιξη της Πράγας από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Κρόνενμπεργκ, Thunderbolts και Άνοιξη της Πράγας από αύριο στους κινηματογράφους

Η τελευταία, πολύ προσωπική ταινία του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ, μια ανέλπιστα καλή προσθήκη στο MCU και η επίσημη πρόταση της Τσεχίας για το περασμένο Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Πότε ανοίγουν οι θερινοί κινηματογράφοι της Αθήνας;

Οθόνες / Πότε ανοίγουν οι θερινοί κινηματογράφοι της Αθήνας;

Οι Αθηναίοι σινεφίλ δεν θα χρειαστεί να περιμένουν πολύ για να εξασκήσουν την αγαπημένη τους καλοκαιρινή συνήθεια. Συγκεντρώσαμε όλες τις ημερομηνίες που έχουν γίνει γνωστές για την έναρξη λειτουργίας των θερινών σινεμά της πρωτεύουσας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Μουσική για πρώτη φορά στο σπήλαιο Πετραλώνων - Η μοναδική εμπειρία για λίγους θεατές της συναυλίας της ΚΟΘ    

Πολιτισμός / Μουσική για πρώτη φορά στο σπήλαιο Πετραλώνων - Η μοναδική εμπειρία για λίγους θεατές της συναυλίας της ΚΟΘ    

Η συναυλία άνοιξε με τον «Επιτάφιο του Σεικίλου», την αρχαιότερη σωζόμενη μουσική σύνθεση στον κόσμο - Στο σπήλαιο Πετραλώνων έχει ανακαλυφθεί το αρχαιότερο ανθρώπινο λείψανο στην Ελλάδα
LIFO NEWSROOM