Σουηδία: Η πανδημία θα μπορούσε να υποχωρήσει το καλοκαίρι, υπό προϋποθέσεις

Σουηδία: Η πανδημία θα μπορούσε να υποχωρήσει το καλοκαίρι στη χώρα, υπό προϋποθέσεις Facebook Twitter
Pixabay
0

Το τρίτο κύμα της πανδημίας στη Σουηδία θα μπορούσε να υποχωρήσει κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ανέφερε η Υπηρεσία Υγείας σήμερα.

Όμως μόνο με την προϋπόθεση, οι πολίτες να συνεχίσουν να ακολουθούν τις συστάσεις για κοινωνική απόσταση και να συνεχίσει το πρόγραμμα για τους εμβολιασμούς.

«Ένα σενάριο είναι ότι η εξάπλωση της νόσου μειώνεται από τα μέσα Μαΐου και σταματά σε χαμηλά επίπεδα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο», δήλωσε ο Johan Carlson, επικεφαλής της Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας σε δημοσιογράφους.

Πρόσθεσε δε, ότι εάν οι Σουηδοί δεν τηρούν τους κανόνες κοινωνικής απόστασης, τότε τα επίπεδα μόλυνσης θα μπορούσαν να αυξηθούν έως τον Ιούνιο, προτού μειωθούν λόγω του προγράμματος εμβολιασμών.

Την ίδια ώρα, η Σουηδία κατέγραψε σήμερα 6.526 νέα κρούσματα Covid-19 και μόλις 7 θανάτους, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι υγειονομικές αρχές.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργή από γονείς και ακτιβιστές στην Ιαπωνία για τις γυμνόστηθες ιατρικές εξετάσεις στα σχολεία 

Διεθνή / Οργή από γονείς και ακτιβιστές στην Ιαπωνία για τις γυμνόστηθες ιατρικές εξετάσεις στα σχολεία 

 Μαθητές και μαθήτριες της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης υποχρεούνται να γδυθούν από τη μέση και πάνω για τις ετήσιες ιατρικές εξετάσεις
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Το YouTube περιορίζει την έκθεση παιδιών μέχρι 17 στα βίντεο που επιβάλλουν πρότυπα ομορφιάς

Τech & Science / Το YouTube περιορίζει την έκθεση παιδιών μέχρι 17 στα βίντεο που επιβάλλουν πρότυπα ομορφιάς

Οι αλγόριθμοι του YouTube και κάποιων social media εξιδανικεύουν σωματότυπους και ενοχοποιούν τα παιδιά με αυξημένο βάρος σώματος - Ενδεικτικό το γεγονός ότι στη Βρετανία ένα στα 4 κορίτσια δεν είναι ευχαριστημένο με την εμφάνισή του
LIFO NEWSROOM