Νέα οδηγία στη Βρετανία: Να χορηγείται εναλλακτικό του AstraZeneca εμβόλιο για ηλικίες κάτω των 40 ετών

Νέα οδηγία στη Βρετανία: Να χορηγείται εναλλακτικό του AstraZeneca εμβόλιο για ηλικίες κάτω των 40 ετών Facebook Twitter
Σε αλλαγή οδηγίας για το AstraZeneca προχώρησε η αρμόδια επιτροπή στη Μεγάλη Βρετανία - EPA
0

Άτομα κάτω των 40 ετών θα πρέπει να λαμβάνουν εναλλακτικό εμβόλιο σε αυτό της AstraZeneca όπου αυτό είναι εφικτό, λόγω μικρού κινδύνου για την σπάνια εμφάνιση θρομβοεμβολικών επεισοδίων,ανακοίνωσε σήμερα η αρμόδια επιτροπή της Βρετανίας για τα εμβόλια. 

Η Μεικτή Επιτροπή Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης (JCVI) επέκτεινε στην ηλικιακή κατηγορία 30-39 την σύσταση για την χρήση εναλλακτικού εμβολίου, σύσταση η οποία μέχρι σήμερα ίσχυε για τα άτομα κάτω των 30 ετών.

Στην γνωμοδότησή της η επιτροπή αναφέρει πως ότι η σύσταση συνδέεται με τα χαμηλά επίπεδα μετάδοσης της επιδημίας της Covid-19 στην Βρετανία και με την διαθεσιμότητα των εναλλακτικών εμβολίων των Pfizer/BioNTech και Moderna.

«Καθώς οι ρυθμοί της Covid-19 εξακολουθούν να βρίσκονται υπό έλεγχο, συνιστούμε οι ενήλικες 18 έως 39 ετών χωρίς υποκείμενα νοσήματα να λαμβάνουν εναλλακτικό εμβόλιο σε αυτό των Oxford/AstraZeneca, εάν είναι διαθέσιμο και αν δεν προκαλεί καθυστερήσεις στον εμβολιασμό», δήλωσε ο Γουέι Σεν Λιμ, πρόεδρος της JCVI.

«Η σύσταση αντιστοιχεί στις συνθήκες που επικρατούν στο Ηνωμένο Βασίλειο αυτήν την στιγμή και μεγιστοποιεί την χρήση του ευρέος χαρτοφυλακίου των διαθέσιμων εμβολίων», προσθέτει ο ίδιος. 

Η απόφαση της Επιτροπής δεν θα επηρεάσει το σχέδιο για την προσφορά μίας δόσης εμβολίου σε όλους τους ενηλίκους μέχρι το τέλος του Ιουλίου, δήλωσε βρετανός υγειονομικός αξιωματούχος.

Από τις 28 Απριλίου υπήρξαν 242 περιπτώσεις με αιματικές θρομβώσεις στη χώρα. Υπάρχει μία μικρή αύξηση πιθανώς και προληπτικά αλλάζουν το όριο ηλικίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΕΡΤ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα πέντε δευτερόλεπτα που βύθισαν την Ιβηρική στο σκοτάδι – Τι αποκαλύπτει ο διαχειριστής του δικτύου

Διεθνή / Μπλακ άουτ στην Ισπανία: Τα πέντε δευτερόλεπτα που βύθισαν την Ιβηρική στο σκοτάδι

Μια σειρά διαδοχικών δυσλειτουργιών μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα φαίνεται να ήταν αρκετή για να προκαλέσει το ιστορικό μπλακ άουτ που έπληξε Ισπανία και Πορτογαλία, αφήνοντας εκατομμύρια ανθρώπους δίχως ρεύμα για ώρες.
LIFO NEWSROOM
Μπλακ άουτ σε Ισπανία: «Έχουν γίνει μεγάλες ζημιές οικονομικές σε όλα τα επίπεδα της υποδομής»

Διεθνή / Μπλακ άουτ σε Ισπανία: «Έχουν γίνει μεγάλες ζημιές οικονομικές σε όλα τα επίπεδα της υποδομής»

Η εξήγηση του συμβούλου του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής και ειδικού για θέματα ενέργειας, Μιχάλη Μυριάνθη, για το πρωτοφανές μπλακ άουτ σε Ισπανία και Πορτογαλία
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Το υπουργείο Παιδείας ξεκίνησε έρευνα κατά του Χάρβαρντ

Διεθνή / ΗΠΑ: Το υπουργείο Παιδείας ξεκίνησε έρευνα κατά του Χάρβαρντ

Η υπηρεσία Πολιτικών Δικαιωμάτων του υπουργείου Παιδείας ανακοίνωσε ότι οι ξεκίνησε έρευνα «έπειτα από αναφορές για διακρίσεις που γίνονται με βάση τη φυλή στον τρόπο λειτουργίας του περιοδικού» Harvard Law Review κατά παράβαση του άρθρου VI του νόμου περί πολιτικών δικαιωμάτων του 1964
LIFO NEWSROOM