Ο Τζορτζ Σόρος και οι μαζικές αγορές μετοχών μετά την κατάρρευση της Archegos

George Soros bought up stocks linked to Bill Hwang's Archegos implosion Facebook Twitter
EPA
0

Σε αγορά μετοχών από τις ViacomCBS, Baidu και άλλες εταιρείες προχώρησε ο δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος.

Οι αγοραστικές κινήσεις αφορούν στο family office Archegos Capital Management του Μπιλ Χουάνγκ, που κατέρρευσε τον Μάρτιο.

Με την αξία των μετοχών να έχει κατρακυλήσει, ο Τζορτζ Σόρος προέβη στην αγορά μετοχών, αξίας 194 εκατ. δολαρίων από τη ViacomCBS, 77 εκατ. δολαρίων από την Baidu, 46 εκατ. δολαρίων από την Vioshop Holdings και 34 εκατ. δολαρίων από την Tencent Music Entertainment.

Σημειώνεται ότι το Archegos, family office του πρώην hedge fund manager Μπιλ Χουάνγκ, κήρυξε στάση πληρωμών στα τέλη Μαρτίου, πυροδοτώντας μπαράζ ρευστοποιήσεων της τάξης άνω των 30 δισ. δολαρίων σε ΗΠΑ και Κίνα. Μόνο στις τράπεζες, η ζημιά υπολογίζεται να ξεπεράσει τα 10 δισ. δολαρίων, εκ των οποίων τα 5 δισ. δολάρια αφορούν αποκλειστικά την Credit Suisse.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ανασύρθηκαν και τα 67 πτώματα της αεροπορικής τραγωδίας στην Ουάσινγκτον

Διεθνή / ΗΠΑ: Ανασύρθηκαν και τα 67 πτώματα της αεροπορικής τραγωδίας στην Ουάσινγκτον

Οι αρχές επιβεβαίωσαν πως ανασύρθηκαν τα πτώματα «των 67 θυμάτων της σύγκρουσης στον αέρα», προσθέτοντας πως σχεδόν όλα, με μόνο μια εξαίρεση, «αναγνωρίστηκαν» με απόλυτη βεβαιότητα
LIFO NEWSROOM