Σουηδία: Οι αερογραμμές SAS ανακοίνωσαν ότι θα αποφεύγουν τον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας

 GETTY IMAGES Facebook Twitter
0

Η σκανδιναβική αεροπορική εταιρεία SAS ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αποφεύγει τον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας, μετά την εκτροπή και την υποχρεωτική προσγείωση αεροσκάφους της Ryanair.

Ο δημοσιογράφος Ρομάν Προτάσεβιτς πετούσε χθες από την Αθήνα προς την Βίλνιους της Λιθουανίας, όταν η πτήση της Ryanair υποχρεώθηκε να προσγειωθεί στο Μινσκ της Λευκορωσίας και οι αρχές τον συνέλαβαν, προκαλώντας διεθνή κατακραυγή. 

Η SAS αποφάσισε να ακολουθήσει τη σύσταση της σουηδικής εθνικής υπηρεσίας αερομεταφορών Transportstyrelsen, η οποία κάλεσε τους αερομεταφορείς «να λάβουν υπόψη τους την αβέβαιη κατάσταση και (…) να σκεφτούν να αποφεύγουν τις πτήσεις στον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας.

«Θα ακολουθήσουμε τις οδηγίες και θα ανακατευθύνουμε τις εν λόγω πτήσεις», ανέφερε η SAS σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο. Η SAS εκτελεί δύο φορές την εβδομάδα ένα δρομολόγιο από το Όσλο της Νορβηγίας στο Κίεβο της Ουκρανίας.

Oι αρχές της Λευκορωσίας υποστηρίζουν από την πλευρά τους ότι το πλήρωμα της πτήσης της Ryanair αποφάσισε το ίδιο, «χωρίς παρέμβαση», να προσγειωθεί στο Μινσκ αφότου ενημερώθηκε για απειλή βόμβας. «Η απόφαση λήφθηκε από τον κυβερνήτη (του αεροσκάφους και υπεύθυνο) του πλήρωματος χωρίς εξωτερική παρέμβαση» ισχυρίστηκε ο 'Ιγκορ Γκόλουμπ, διοικητής της αεροπορίας.

Με πληροφορίες από AFP - Reuters - ΑΠΕ ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιχειρήσεις σε συναγερμό: Οι δασμοί Τραμπ οδηγούν σε μείωση καταναλωτικών δαπανών

Διεθνή / Επιχειρήσεις σε συναγερμό: Οι δασμοί Τραμπ οδηγούν σε μείωση καταναλωτικών δαπανών

Παρά το γεγονός ότι ο Τραμπ έχει δηλώσει πως οι πολιτικές του μπορεί να προκαλέσουν «βραχυπρόθεσμο πόνο», η ανησυχία για τις οικονομικές επιπτώσεις εντάθηκε, καθώς απέφυγε να προβλέψει αν η πολιτική του θα οδηγήσει σε ύφεση
LIFO NEWSROOM
Θανατηφόρες «μπόμπες» στην Τουρκία: 160 νεκροί από δηλητηρίαση αλκοόλ από τις αρχές του έτους

Διεθνή / Θανατηφόρες «μπόμπες» στην Τουρκία: 160 νεκροί από δηλητηρίαση αλκοόλ από τις αρχές του έτους

Επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι η μέση ετήσια κατανάλωση αλκοόλ στην Τουρκία είναι μόλις δύο λίτρα ανά άτομο, αλλά κανείς δεν γνωρίζει πόσο αλκοόλ παράγεται και καταναλώνεται παράνομα
LIFO NEWSROOM