Λευκορωσία: Το Μινσκ εμπλέκει τη Χαμάς στην πτήση της Ryanair- Διαψεύδει η οργάνωση

Λευκορωσία: Το Μινσκ εμπλέκει τη Χαμάς στην πτήση της Ryanair- Διαψεύδει η οργάνωση Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Στο όνομα της παλαιστινιακής ένοπλης οργάνωσης Χαμάς υποστηρίζουν οι Αρχές της Λευκορωσίας πως ήταν γραμμένη μία απειλή για τοποθέτηση βόμβας, που αποδείχτηκε ανύπαρκτη, στο επιβατικό αεροσκάφος της Ryanair, που το ανάγκασε να εκτρέψει αιφνίδια την πορεία του και να προσγειωθεί χθες στο Μινσκ.

Οι λευκορωσικές αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα αυτό που είπαν ότι ήταν ένα μήνυμα της απειλής για τοποθέτηση βόμβας, καθώς αξιωματούχοι επιδιώκουν να εκτονώσουν μια εντεινόμενη διεθνή κατακραυγή για αυτό που δυτικές πρωτεύουσες καταγγέλλουν ως μια πράξη «κρατικής αεροπειρατείας».

Ο Φάουζι Μπάρχουμ, εκπρόσωπος της Χαμάς, αρνήθηκε ότι η οργάνωση είχε οποιαδήποτε γνώση ή σύνδεση με το περιστατικό.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Λευκορωσίας δήλωσε ότι το Μινσκ ενήργησε με βάση τους διεθνείς κανονισμούς και ένας ανώτερος αξιωματούχος μεταφορών διάβασε δυνατά αυτό που είπε ότι ήταν το μήνυμα της απειλής για τοποθέτηση βόμβας.

«Εμείς, οι στρατιώτες της Χαμάς, απαιτούμε το Ισραήλ να προχωρήσει σε κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας. Απαιτούμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να αποσύρει την υποστήριξή της στο Ισραήλ σε αυτόν τον πόλεμο», είπε ο επικεφαλής της υπηρεσίας αεροπορίας του υπουργείου Μεταφορών, διαβάζοντας το κείμενο.

«Υπάρχει μια βόμβα σε αυτό το αεροπλάνο. Εάν δεν ικανοποιήσετε τα αιτήματά μας, η βόμβα θα εκραγεί πάνω από το Βίλνιους στις 23 Μαΐου», είπε.

Ο Μπάρχουμ δήλωσε πως η Χαμάς «δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτό».

Παλαιστίνιοι μαχητές και το Ισραήλ βρίσκονται στην τέταρτη ημέρα κατάπαυσης του πυρός μετά από 11 ημέρες εχθροπραξιών, στο χειρότερο ξέσπασμα εχθροπραξιών μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς από το 2014.

«Δεν καταφεύγουμε σε αυτές τις μεθόδους, που θα μπορούσαν να είναι ενέργειες ορισμένων ύποπτων πλευρών που στοχεύουν να δαιμονοποιήσουν την Χαμάς και να ακυρώσουν την κατάσταση παγκόσμιας συμπάθειας προς τον παλαιστινιακό λαό μας και τη νόμιμη αντίστασή του», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Χαμάς.

Ο Ίγκορ Γκόλουμπ, επικεφαλής της πολεμικής αεροπορίας της Λευκορωσίας, δήλωσε ότι το πλήρωμα της Ryanair πήρε την απόφαση να εκτρέψει την πτήση προς το Μινσκ και ότι το μαχητικό αεροσκάφος που σήκωσε η Λευκορωσία στάλθηκε για να το συνοδεύσει μόνο αφότου έστρεψε την πορεία του προς την λευκορωσική πρωτεύουσα.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Λευκορωσίας δήλωσε ότι το Μινσκ θα εγγυηθεί την πλήρη διαφάνεια στην υπόθεση και είναι επίσης έτοιμο να επιτρέψει σε ξένους εμπειρογνώμονες να συμμετάσχουν σε μια έρευνα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλβανία: Ζήτησαν από τους παρόχους του διαδικτύου να αποκλείσουν την πρόσβαση στο TikTok

Διεθνή / Αλβανία: Ζήτησαν από τους παρόχους του διαδικτύου να αποκλείσουν την πρόσβαση στο TikTok

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα είχε ανακοινώσει τον Δεκέμβριο ότι πρόκειται να απαγορεύσει το TikTok, μία ημέρα μετά τον θάνατο ενός 14χρονου μαθητή στη διάρκεια καυγά κοντά σε σχολείο στα Τίρανα
LIFO NEWSROOM
Η στιγμή που Τραμπ και Μασκ είναι μαζί σε Tesla

Διεθνή / Η στιγμή που Τραμπ και Μασκ είναι μαζί σε Tesla: «Όσοι τα βανδαλίζουν θα περάσουν από την κόλαση»

«Είναι όμορφο, ελπίζω να βοηθήσω στις πωλήσεις» είπε ο Τραμπ, μπαίνοντας στο μπροστινό κάθισμα ενός κόκκινου Model S - Αντίδρασεις με την κίνηση του Αμερικανού προέδρου
LIFO NEWSROOM
Λαβρόφ για Ουκρανία: Η Μόσχα δεν θα πάρει αποφάσεις που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές

Διεθνή / Λαβρόφ για Ουκρανία: Η Μόσχα δεν θα πάρει αποφάσεις που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές

Ο Λαβρόφ επανέλαβε τη στάση της Μόσχας ότι σε καμία περίπτωση δεν θα δεχτεί την παρουσία ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων στην Ουκρανία, αν υπάρξει μόνιμη ειρηνευτική συμφωνία
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Η σύλληψη Παλαιστίνιου ακτιβιστή εγείρει ερωτήματα για την προστασία φοιτητών και κατόχων πράσινης κάρτας

Διεθνή / ΗΠΑ: Η σύλληψη Παλαιστίνιου ακτιβιστή εγείρει ερωτήματα για την προστασία φοιτητών και κατόχων πράσινης κάρτας

Σύμφωνα με νομικούς εμπειρογνώμονες, η κυβέρνηση φαίνεται να επιχειρεί την απέλαση του Χαλίλ με το σκεπτικό ότι συμμετείχε σε τρομοκρατική δραστηριότητα ή συνιστά απειλή
LIFO NEWSROOM