ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
6.6.2021 | 23:31

Υπάρχουμε κι εμείς

Μπορεί να με χαρακτηρίσει κάποιος σνομπ ή ψηλομυτα. Η σίγουρα θα με χαρακτηρίσει; Γενικά έχω πέραση(δεν μου αρέσει αυτός ο χαρακτηρισμός) στο άλλο φύλο και θα δεχτώ προτάσεις για περαιτέρω γνωριμία. Όμως η απάντηση μου θα είναι αν όχι πάντα συνήθως όχι. Δεν είναι όμως ότι είμαι σνομπ ή κάτι άλλο. Για μένα δεν λειτουργεί έτσι. Πείτε με ρομαντική μέχρι αηδιας αλλά θα ήθελα να ζήσω εκείνο το παραμύθι του ζησαν αυτοί καλά και θα ήθελα το συναίσθημα να αναπτυχθεί φυσικά κι όχι κατά παραγγελία με κάποιον που με ειδε και του άρεσα. Έπειτα είναι και μια έλλειψη εμπιστοσύνης που με διακατέχει και με εμποδίζει απ' το να προχωρήσω παραπάνω. Είμαι και λίγο στον κόσμο μου. Δηλαδή δεν τα πιάνω εύκολα αυτά και με φέρνουν και σε δύσκολη θέση. Κάποια άλλη κοπέλα μπορεί να το έβρισκε κολακευτικό αλλά εγώ θα δυσανασχετούσα και θα προτιμούσα να μην έχω αυτήν την πέραση και να μην έρχομαι μετά σε δύσκολη θέση να βρω τρόπο να απορρίψω. Πολλές φορές σκέφτηκα αν υπάρχει κάποια βαθύτερη αιτία για την συμπεριφορά μου και έχω αναρωτηθεί.
6
 
 
 
 
σχόλια

Δεν υπάρχει απολύτως τίποτα το μεμπτό ή το προβληματικό στο να είσαι επιλεκτική και να μην κολακεύεσαι από την προσέγγιση του οποιουδήποτε. Αλλωστε, γιατί θα έπρεπε να κολακεύεσαι από το τι βλέμμα ή την προσέγγιση του οποιουδήποτε; Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι γυναίκες που κολακευονται από κάτι τέτοια είναι είτε ανασφαλείς είτε μικρές. Αν κρίνω δηλαδή από τον εαυτό μου, μέχρι το λύκειο, βαριά βαριά τα πρώτα έτη του πανεπιστημίου έδινα σημασία σε κάτι τέτοια.
Αν ορισμένοι σε θεωρούν σνομπ, ψηλομύτα ή ό,τι άλλο, σε αυτούς ταιριάζει το "όσα δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια". Οι μεν άνδρες που θα πουν κάτι τέτοιο εκνευρίζονται, γιατί θα προτιμούσαν να είσαι πιο εύκολος στόχος, οι δε γυναίκες πιθανότατα ζηλεύουν που δεν έχουν την αντίστοιχη "πέραση", για αυτό και θα βρουν κάτι κακό να σου προσάψουν, προκειμένου να ανακουφίσουν λίγο την ανασφάλεια τους. Αγνόησέ τους όλους!
Αν κάτι θα έπρεπε να σε προβληματισει και να το κοιτάξεις, είναι αυτό για την έλλειψη εμπιστοσύνης που περιγράφεις. Δεν ξέρω βέβαια πως ακριβώς το εννοείς. Πόση εμπιστοσύνη θεωρείς ότι χρειάζεται να σου εμπνεύσει ο άλλος; Γιατί είναι τόσο σημαντική η εμπιστοσύνη. Ίσως, λέω ίσως, σε βοηθούσε να αντιληφθείς ότι δεν είσαι το αντικείμενο της όλης αυτής διαδικασίας αλλά υποκείμενο της. Θέλω να πω ότι έχεις και εσύ τον έλεγχο σε μεγάλο βαθμό, δεν υπάρχει κανένας λόγος να "αφεθείς" στον άλλο κατευθείαν με την γνωριμία σας.

Καλή μου, έχεις κάθε δικαίωμα να μη κολακεύεσαι από το ερωτικό ενδιαφέρον, πολλώ μάλλον να ανταποκρίνεσαι στο ενδιαφέρον όταν ο άλλος δε σου γεννάει ο άλλος.

Εγώ πάντως σε καταλαβαίνω, όταν ήμουν μικρή αλλά με λιγότερο πέραση, ένιωθα πολύ πιο άνετα αν είναι να προσεγγίσω εγώ τον άλλον που θα μου άρεσε αν ήταν καθώς με έκανε να νιώθω άβολα να πρέπει να ξέρω αν μου αρέσει κάποιος που καλά-καλά δεν ξέρω με το καλημέρα σας, όταν.

Όσες έχουμε ευκαιρίες, κάνουμε και ξεδιάλεγμα, λογικό επόμενο είναι, δεν είναι σνομπισμός. Και γι'αυτό είμαστε και πιο υπόλογες για τις επιλογές μας, όμως, ε; :)
Από κει και πέρα, πάντως, καλό είναι να σταθμιστεί η εκλεκτικότητα σε σχέση με το φόβο, επειδή το κείμενό σου αποπνέει μια παραπάνω από το λογικό φοβία για το σχετίζεσθαι.
Οι προβληματικές καταστάσεις δίνουν συνήθως από νωρίς προειδοποιητικά σημάδια, εμείς είμαστε που εθελοτυφλούμε. Ακονίζουμε επομένως την κοινωνική μας παρατήρηση για να αποφεύγουμε τους σκοπέλους.
Και για να γίνει (και μέχρι να γίνει) αυτό, δεν αποφεύγουμε τις κοινωνικές επαφές εμμονικά. Άλλωστε να είσαι πεπεισμένη ότι οι ευκαιρίες φθίνουν με το πέρασμα των ετών, όχι λόγω ηλικίας (ας πούμε είμαι σίγουρη ότι θα υπάρχουν ευκαιρίες και σε 10 και σε 20 χρόνια, η "πέραση" παραμένει γιατί είναι αύρα), αλλά επειδή μειώνονται οι αζευγάρωτοι, αδέσμευτοι, οι καλές περιπτώσεις κλπ.

Οι καλές περιπτώσεις για τις γυναίκες, με την επικρατούσα νοοτροπία, λίγες είναι σε όλες τις ηλικίες. Εύχομαι για τις μελλοντικές γενιές να γίνει καλύτερη δουλειά. Ελπίδα φυσικά υπάρχει, όσο υπάρχουν άνθρωποι που επιλέγουν να ξεμάθουν, να ξεβολευτούν και να δουν πέρα από τα δικά τους προνόμια.

Scroll to top icon