Τερτ…Ήπια: Γεύσεις ελληνικής παράδοσης που θέλεις να μοιράζεσαι

Τα Τερτ…Ήπια είναι μια ειλικρινής αποτύπωση όχι μόνο της ελληνικής κουζίνας, αλλά και της ελληνικής ιδιοσυγκρασίας που με αφορμή τις γεύσεις δημιουργεί στιγμές χαράς και μικρής αυθόρμητης γιορτής.

ADVERTORIAL

Το φαγητό της παρέας είναι δομικό στοιχείο της ελληνικής κουλτούρας. Αυτό το μοίρασμα των γεύσεων που ξεπερνά τους τύπους και τα formalities της σύγχρονης ζωής θα μας ξεχωρίζει πάντα από τους άλλους λαούς σηματοδοτώντας την ουσία της ελληνικής γαστρονομίας.

 

Αυτή τη μοναδική εμπειρία και μάλιστα στην πιο προσεγμένη και ποιοτική μορφή της θα ζήσεις στα Τερτ…Ήπια. Το νέο στέκι του Νέου Ηρακλείου που για ακόμα μια φορά επιβεβαιώνει πως μια φιλία μπορεί να καταλήξει σε επιτυχημένη συνεργασία.

 

Τερτ…Ήπια: Γεύσεις ελληνικής παράδοσης που θέλεις να μοιράζεσαι
Φώτο Γιώργος Αδαμος

 

Ο Σάκης Βαϊάκης και ο Χρίστος Καζάνης ένωσαν τις γνώσεις τους, τις δυνάμεις και κυρίως τις θετικές τους σκέψεις και δημιούργησαν ένα food spot όπου το «μοίρασμα» προκύπτει αυθόρμητα, μόνο και μόνο γιατί  θέλεις να τα δοκιμάσεις όλα.

 

Τερτ…Ήπια: Γεύσεις ελληνικής παράδοσης που θέλεις να μοιράζεσαι
Φώτο Γιώργος Αδαμος

 

Στο μενού που επιμελείται ο Χρίστος, οι μεζέδες έχουν την τιμητική τους μόνο που η ποιότητά τους είναι εστιατορική και άκρως ιδιαίτερη. Με πρωταγωνιστή το κρέας – οι φανατικοί του είδους μπορούν να χαρούν ελεύθερα – θα απολαύσεις μια σειρά από πιάτα που μυρίζουν Ελληνική παράδοση, ενώ ταυτόχρονα αποκαλύπτουν επιρροές από τις σύγχρονες τάσεις της διεθνούς κουζίνας. To μαγείρεμα sous vide που χρησιμοποιείται σε αρκετές συνταγές κάνει μικρά θαύματα, ενώ οι πρώτες ύλες προσφέρουν τη γεύση της υψηλής τους ποιότητας.

 

Τερτ…Ήπια: Γεύσεις ελληνικής παράδοσης που θέλεις να μοιράζεσαι
Φώτο Γιώργος Αδαμος

 

Ανάμεσα στα αγαπημένα πιάτα θα βρεις το εξαιρετικό καρέ από αρνί που φέρνει την παράδοση του κυριακάτικου τραπεζιού στην καθημερινότητά σου. Τα μοσχαρίσια short ribs μαλακώνουν με το μαγείρεμα μπρεζέ και το τρυφερό κρέας ξεκοκαλίζεται μπροστά σου σε μια «επίδειξη» που αυξάνει τη λαχτάρα να γευτείς τη νοστιμιά τους. Το κοτόπουλο μαγειρεύεται σε κενό αέρος και μετά οδηγείται στη σχάρα για να αποκτήσει την ανεπανάληπτη μυρωδιά και γεύση από το παραδοσιακό ψήσιμο στα κάρβουνα. Εντυπωσιακό και το κρεμαστό κοντοσούβλι που κόβεται μπροστά σου και σερβίρεται με τριπλομαγειρεμένες πατάτες. Οι πιο international foodies θα ενθουσιαστούν με την Ταλιάτα Αργεντινής που κόβεται αριστοτεχνικά, ενώ στα must try το ανατολίτικο Χουνκιάρ με πουρές μελιτζάνας και μοσχαρίσιο σιδηρόδρομο.

 

Τερτ…Ήπια: Γεύσεις ελληνικής παράδοσης που θέλεις να μοιράζεσαι
Φώτο Γιώργος Αδαμος

 

Μια εμπειρία sharing food δεν θα μπορούσε να μην περιλαμβάνει κρασάκι στα ποτήρια ή αποστάγματα για να συνοδεύσεις τις γεύσεις. Επιλογές οίνου εμφιαλωμένου ή σε κανάτα από Έλληνες παραγωγούς της Ηπείρου και των Μεγάρων, τσίπουρο από τον Συνεταιρισμό Τυρνάβου και ρακή από την Κρήτη –φυσικά- ρέουν στα ποτήρια της παρέας και σε κρατούν στα Τερτ… Ήπια μέχρι αργά. Άλλωστε τα τραπεζάκια στον εξωτερικό χώρο κάτω από την πέργκολα,  δημιουργούν μια οικεία αυλή που σε καλεί να καθίσεις και να αφεθείς στην περιποίηση των ανθρώπων που βρίσκονται πίσω και μπροστά από την κουζίνα. Πριν φύγεις, μην παραλείψεις να δοκιμάσεις το brownie με αλμυρή καραμέλα και παγωτό βανίλια, αλλά και το κέικ μελιού με μους από γιαούρτι και λευκή σοκολάτα – που τιμά το ελληνικό επιδόρπιο γιαούρτι με μέλι.

 

Τα Τερτ…Ήπια είναι μια ειλικρινής αποτύπωση όχι μόνο της ελληνικής κουζίνας, αλλά και της ελληνικής ιδιοσυγκρασίας που με αφορμή τις γεύσεις δημιουργεί στιγμές χαράς και μικρής αυθόρμητης γιορτής. Μιας μικρής γιορτής που γίνεται μέρος της καθημερινότητάς σου.

 

 

Σαλαμίνος 9, Νέο Ηράκλειο

 21 0284 5228

Facebook: Terthpia

 Instagram: terthpia

Ανοικτά: από τις 13.00 το μεσημέρι

 
 
 
 
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
Scroll to top icon