Μπάιντεν: «Δεν είμαστε κατά της Ρωσίας, αλλά υπέρ της Αμερικής» - Το δώρο του στον Πούτιν

Μπάιντεν: «Δεν είμαστε κατά της Ρωσίας, αλλά υπέρ της Αμερικής» - Το δώρο του στον Πούτιν Facebook Twitter
Τι ανέφερε κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντησή του με τον Πούτιν ο Τζο Μπάιντεν - Πηγή φωτογραφίας: ΕΡΑ
0

«Η ατζέντα μας δεν είναι κατά της Ρωσίας ή κάποιου άλλου, αλλά υπέρ του αμερικανικού λαού» διεμήνυσε ο Τζο Μπάιντεν στον Ρώσο ομόλογό του, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που διαδέχτηκε την πολύωρή συνάντησή τους στη Γενεύη.

Και ο Μπάιντεν χαρακτήρισε το κλίμα της συνάντησης «θετικό», προσθέτοντας πως «έκανα αυτό που ήρθα να κάνω». 

Ο Μπάιντεν είπε ότι δεν είναι προς το συμφέρον κανενός ένας νέος Ψυχρός Πόλεμος και αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που θέλει ο Ρώσος ομόλογός του. Παραδέχτηκε όμως ότι δεν υπάρχει η αφελής αίσθηση πως όλα είναι μια χαρά.

Ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε πως κατά τις συνομιλίες τους, έδωσε έμφαση στα ανθρώπινα δικαιώματα, θέτοντας στο τραπέζι και το ζήτημα ενδεχόμενης απελευθέρωσης των Πωλ Γουέλαν και Τρέβορ Ριντ - των δύο πρώην πεζοναυτών που βρίσκονται φυλακισμένοι στη Ρωσία. 

Ερωτηθείς για τις συνέπειες στις αμερικανο-ρωσικές σχέσεις ενδεχόμενου θανάτου του Αλεξέι Ναβάλνι στη φυλακή, ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε χαρακτηριστικά: «Του το κατέστησα σαφές πως οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές για τη Ρωσία».


Αναφερόμενος στη σύγκριση που έκανε ο Πούτιν μεταξύ των φυλακισμένων πολιτικών κρατουμένων -όπως ο Αλεξέι Ναβάλνι- και των διώξεων όσων συμμετείχαν στα επεισόδια της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο, ο Μπάιντεν απάντησε πως «νομίζω πως είναι μια γελοία σύγκριση». 

Πρόσθεσε πως υπάρχει μεγάλη διαφορά στο να εισβάλει κάποιος με όπλα στο Καπιτώλιο, απειλώντας τις δυνάμεις καταστολής και στο να διαδηλώνει κάποιος για το δικαίωμά του στις ελεύθερες και δίκαιες εκλογές. 


Στην ερώτηση για παλιότερη δήλωσή του όπου είχε πει πως είχε κοιτάξει τον Πούτιν -τον οποίο είχε συναντήσει ως αντιπρόδρος το 2911- στα μάτια και «δεν έχει ψυχή», ο Μπάιντεν φόρεσε τα γυαλιά ηλίου του, ευχαρίστησε τους δημοσιογράφους και αποχώρησε από το πόντιουμ. 
 

Τα δώρα του Μπάιντεν 


Σύμφωνα με πηγή του Λευκού Οίκου, ο Μπάιντεν έκανε δύο δώρα στον Ρώσο ομόλογό του: Ένα ζευγάρι γυαλιά Αviator, αλλά και ένα αμερικανικό βίσωνα από Steuben Glass πάνω σε ξύλινη βάση κερασιάς. 


«Ο πρόεδρος Μπάιντεν δώρισε στον πρόεδρο Πούτιν ένα ζευγάρι γυαλιών Aviator ειδικής παραγγελίας από την Randolph. To 1978 η Randolph ένωσε τις δυνάμεις της με τον αμερικανικό στρατό για να παράγει το μοντέλο HGU-4/P Aviator για τους πιλότους μαχητικών. Έκτοτε, προμηθεύουν τον αμερικανικό στρατό και τους εταίρους του ΝΑΤΟ με τα υψηλής ποιότητας γυαλιά που κατασκευάζονται στο εργοστάσιό τους στη Μασαχουσέτη» ανέφερε χαρακτηριστικά η πηγή ενώ, αναφερόμενη στο κρυστάλλινο γλυπτό, ανέφερε πως το εθνικό αυτό θηλαστικό εκπροσωπεί τη δύναμη, την ενότητα και το σθένος. 

Με πληροφορίες από CNN/Guardian/NYT

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Διεθνή / Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Σε συνέντευξή του ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας μίλησε για Οθωμανική Αυτοκρατορία, για τουρκική μειονότητα στη Θράκη - «Δεν είναι η Ελλάδα το 'έτερο εγώ' μας», είπε ο Χακάν Φιντάν
LIFO NEWSROOM
Η αναζήτηση των «ελβετικής κατασκευής» ρολογιών του Ντόναλντ Τραμπ κατέληξε στο Ουαϊόμινγκ

Διεθνή / Ο Ντόναλντ Τραμπ «πουλάει» ρολόγια στις ομιλίες του - Μόνο που κανείς δεν γνωρίζει το πώς ακριβώς

Λίγα είναι γνωστά για την εταιρεία που συνεργάζεται τώρα με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου ή των προσώπων που βρίσκονται πίσω από αυτήν
LIFO NEWSROOM