Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει τις προκλήσεις- Αιχμές για Δένδια

Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει τις προκλήσεις- Αιχμές για Δένδια Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Για προκλήσεις κατηγόρησε για μία ακόμη φορά την Ελλάδα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας κατηγόρησε την Αθήνα για προκλήσεις και προβοκάτσιες, ενώ άφησε αιχμές και για τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια. 

«Η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει τις προκλήσεις», είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ενώ κατηγόρησε την Αθήνα και για προκλητικά βήμα σε ό,τι αφορά την αποστρατικοποίηση των νησιών. 

Αναφερόμενος στη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είπε ότι αυτή πήγε καλά. «Λύθηκαν όλα τα προβλήματα; Όχι. Αυτές οι συζητήσεις δείχνουν την αποφασιστικότητά μας να λυθούν τα προβλήματα με διάλογο», συμπλήρωσε. 

«Είμαστε συνηθισμένοι στη ρητορική τους. Πηγαίνουμε σε συνεντεύξεις Τύπου και όλα είναι καλά. Και μετά ο φίλος μου ο Δένδιας λέει πολλά πίσω από την πλάτη μου. Εμείς τα αγνοούμε», δήλωσε ακόμη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, σύμφωνα με το Anadolu. 

«Υπάρχει μία συμφωνία κυρίων να μην γίνονται ασκήσεις στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής τουριστικής σεζόν. Τώρα η Ελλάδα εξέδωσε Navtex. Είχαμε συμφωνία να μην βγαίνουν Navtex στις εθνικές εορτές. Η Ελλάδα το παραβίασε και αυτό», υποστήριξε ο Τσαβούοσγλου. 

«Πρέπει να σταματήσουν τις προκλήσεις και τις προβοκάτσιες. Ξέρω ότι προσπαθούν να ικανοποιήσουν τον λαό τους, επειδή έχουν μεγάλη πίεση. Αλλά εμείς θέλουμε να μετατρέψουμε τον διάλογο που ξεκίνησε σε ξεκάθαρα βήματα», δήλωσε ακόμη. 
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βούτσιτς για τα επεισόδια στο κοινοβούλιο: «Έφεραν καπνογόνα κρυμμένα στα εσώρουχά τους»

Διεθνή / Βούτσιτς για τα επεισόδια στο κοινοβούλιο: «Έφεραν καπνογόνα κρυμμένα στα εσώρουχά τους»

Ο Βούτσιτς αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην περίπτωση της Σόνια Ίλιτς, μιας εγκύου οκτώ μηνών, η οποία τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων χαρακτηρίζοντας το αγέννητο παιδί ως «σύμβολο της νίκης ενάντια στην έγχρωμη επανάσταση»
LIFO NEWSROOM
Τριντό: «Είμαστε Καναδοί, θα παλέψουμε και θα νικήσουμε» - Ανακοίνωσε αντίμετρα στους δασμούς του Τραμπ

Διεθνή / Τριντό: «Είμαστε Καναδοί, θα παλέψουμε και θα νικήσουμε» - Ανακοίνωσε αντίμετρα στους δασμούς του Τραμπ

«Ο Καναδάς δεν θα γίνει ποτέ η 51η πολιτεία των Ηνωμένων Πολιτειών», δήλωσε κατηγορηματικά, εκφράζοντας αβεβαιότητα για το αν υπάρχουν διαπραγματευτικά περιθώρια με την Ουάσινγκτον
LIFO NEWSROOM
Τζέι Ντι Βανς: 20.000 στρατιώτες από μία τυχαία χώρα δεν θα διασφαλίσουν την ειρήνη στην Ουκρανία

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς: 20.000 στρατιώτες από μία τυχαία χώρα δεν θα διασφαλίσουν την ειρήνη στην Ουκρανία

«Αν θέλεις να διασφαλίσεις ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν θα εισβάλει ξανά στην Ουκρανία, η καλύτερη εγγύηση ασφαλείας είναι να προσφέρεις στους Αμερικανούς οικονομικό όφελος στο μέλλον της Ουκρανίας» υποστήριξε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM