Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει τις προκλήσεις- Αιχμές για Δένδια

Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει τις προκλήσεις- Αιχμές για Δένδια Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Για προκλήσεις κατηγόρησε για μία ακόμη φορά την Ελλάδα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας κατηγόρησε την Αθήνα για προκλήσεις και προβοκάτσιες, ενώ άφησε αιχμές και για τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια. 

«Η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει τις προκλήσεις», είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ενώ κατηγόρησε την Αθήνα και για προκλητικά βήμα σε ό,τι αφορά την αποστρατικοποίηση των νησιών. 

Αναφερόμενος στη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είπε ότι αυτή πήγε καλά. «Λύθηκαν όλα τα προβλήματα; Όχι. Αυτές οι συζητήσεις δείχνουν την αποφασιστικότητά μας να λυθούν τα προβλήματα με διάλογο», συμπλήρωσε. 

«Είμαστε συνηθισμένοι στη ρητορική τους. Πηγαίνουμε σε συνεντεύξεις Τύπου και όλα είναι καλά. Και μετά ο φίλος μου ο Δένδιας λέει πολλά πίσω από την πλάτη μου. Εμείς τα αγνοούμε», δήλωσε ακόμη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, σύμφωνα με το Anadolu. 

«Υπάρχει μία συμφωνία κυρίων να μην γίνονται ασκήσεις στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής τουριστικής σεζόν. Τώρα η Ελλάδα εξέδωσε Navtex. Είχαμε συμφωνία να μην βγαίνουν Navtex στις εθνικές εορτές. Η Ελλάδα το παραβίασε και αυτό», υποστήριξε ο Τσαβούοσγλου. 

«Πρέπει να σταματήσουν τις προκλήσεις και τις προβοκάτσιες. Ξέρω ότι προσπαθούν να ικανοποιήσουν τον λαό τους, επειδή έχουν μεγάλη πίεση. Αλλά εμείς θέλουμε να μετατρέψουμε τον διάλογο που ξεκίνησε σε ξεκάθαρα βήματα», δήλωσε ακόμη. 
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Διεθνή / Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Σε συνέντευξή του ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας μίλησε για Οθωμανική Αυτοκρατορία, για τουρκική μειονότητα στη Θράκη - «Δεν είναι η Ελλάδα το 'έτερο εγώ' μας», είπε ο Χακάν Φιντάν
LIFO NEWSROOM
Η αναζήτηση των «ελβετικής κατασκευής» ρολογιών του Ντόναλντ Τραμπ κατέληξε στο Ουαϊόμινγκ

Διεθνή / Ο Ντόναλντ Τραμπ «πουλάει» ρολόγια στις ομιλίες του - Μόνο που κανείς δεν γνωρίζει το πώς ακριβώς

Λίγα είναι γνωστά για την εταιρεία που συνεργάζεται τώρα με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου ή των προσώπων που βρίσκονται πίσω από αυτήν
LIFO NEWSROOM