Μακρόν για Τουρκία: Παραμένουμε σε επαγρύπνηση το καλοκαίρι και σε πλήρη στήριξη Ελλάδας - Κύπρου

Μακρόν για Τουρκία: Παραμένουμε σε επαγρύπνηση το καλοκαίρι και σε πλήρη στήριξη Ελλάδας - Κύπρου Facebook Twitter
Τι ανέφερε για την Τουρκία μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. ο Εμανουέλ Μακρόν - Πηγή φωτογραφίας: ΕΡΑ
0

«Οι εντάσεις με την Τουρκία έχουν μειωθεί τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά θα παραμείνουμε σε επαγρύπνηση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού», δήλωσε ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε λίγο μετά τη λήξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

«Θα συνεχίσουμε να είμαστε προσεκτικοί όλο το καλοκαίρι και σε πλήρη στήριξη έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου», δήλωσε ο Εμμανουέλ Μακρόν, σημειώνοντας, παράλληλα, ότι η ΕΕ "επαναδεσμεύεται" σε μια «συνεργασία» με την Τουρκία στο θέμα των προσφύγων. Όπως είπε, η Τουρκία έχει σημαντικό ρόλο και ευθύνη στο ζήτημα των προσφύγων και ως εκ τούτου «αποσαφηνίσαμε τη στρατηγική μας για τη χρηματοδότηση στο ζήτημα αυτό».

Σε ό,τι αφορά τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Τουρκία, ο Εμ. Μακρόν είπε ότι είναι "ξεκάθαρα" και έρχονται σε συνέχεια των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Μαρτίου.

Σημείωσε, τέλος, ότι η ΕΕ ενθαρρύνει την Τουρκία να συνεχίσει τις προσπάθειες για να βρεθεί λύση στο Κυπριακό, στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργή από γονείς και ακτιβιστές στην Ιαπωνία για τις γυμνόστηθες ιατρικές εξετάσεις στα σχολεία 

Διεθνή / Οργή από γονείς και ακτιβιστές στην Ιαπωνία για τις γυμνόστηθες ιατρικές εξετάσεις στα σχολεία 

 Μαθητές και μαθήτριες της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης υποχρεούνται να γδυθούν από τη μέση και πάνω για τις ετήσιες ιατρικές εξετάσεις
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Το YouTube περιορίζει την έκθεση παιδιών μέχρι 17 στα βίντεο που επιβάλλουν πρότυπα ομορφιάς

Τech & Science / Το YouTube περιορίζει την έκθεση παιδιών μέχρι 17 στα βίντεο που επιβάλλουν πρότυπα ομορφιάς

Οι αλγόριθμοι του YouTube και κάποιων social media εξιδανικεύουν σωματότυπους και ενοχοποιούν τα παιδιά με αυξημένο βάρος σώματος - Ενδεικτικό το γεγονός ότι στη Βρετανία ένα στα 4 κορίτσια δεν είναι ευχαριστημένο με την εμφάνισή του
LIFO NEWSROOM