Η Πιονγιάνγκ προειδοποιεί τους νέους να μην χρησιμοποιούν την αργκό της Νότιας Κορέας

Η Πιονγιάνγκ προειδοποιεί τους νέους να μη χρησιμοποιούν την αργκό της Νότιας Κορέας Facebook Twitter
0

Τα κρατικά ΜΜΕ της Βόρειας Κορέας προέτρεψαν τους νέους να μην χρησιμοποιούν την αργκό της Νότιας Κορέας και τους κάλεσαν να μιλούν τη διάλεκτο της Πιονγιάνγκ. 

Επίσης, υπήρξαν νέες προειδοποιήσεις από την επίσημη εφημερίδα της Βόρειας Κορέας, ενάντια στην υιοθέτηση μόδας, χτενισμάτων ή μουσικής από τη Νότια Κορέα. 

Αυτά είναι μέρος ενός σαρωτικού νέου νόμου που επιδιώκει να ξεριζώσει οποιουδήποτε είδους ξένη επιρροή, ενώ προβλέπονται αυστηρές κυρώσεις για όσους τον παραβιάζουν, καθώς σύμφωνα με το ΒΒC μπορεί να είναι αντιμέτωποι με φυλάκιση ή ακόμη και εκτέλεση. 

Η εφημερίδα Rodong Sinmun προειδοποίησε τους millenials για τους κινδύνους σε περίπτωση που ακολουθούν την ποπ κουλτούρα της Νότιας Κορέας. «Η ιδεολογική και πολιτιστική διείσδυση, υπό την ταμπέλα της μπουρζουαζίας είναι ακόμη πιο επικίνδυνη και από εχθρούς που παίρνουν όπλα», ανέφερε το δημοσίευμα. 

Επίσης, τόνισε ότι η κορεατική διάλεκτος της Πιονγιάνγκ είναι ανώτερη και ότι οι νέοι άνθρωποι θα πρέπει να τη χρησιμοποιούν σωστά. 

Το καθεστώς της Βόρειας Κορέας θεωρεί απειλή τις ξένες επιρροές. Πρόσφατα, ο Κιμ Γιονγκ Ουν χαρακτήρισε την K-pop «μοχθηρό καρκίνο», που διαφθείρει τους νέους της χώρας του. 

Ο Γιανγκ Μου-τζιν, καθηγητής πανεπιστημίου, δήλωσε στην Korea Herald ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν «γνωρίζει καλά ότι η K-pop ή η δυτική κουλτούρα μπορεί εύκολα να διεισδύσει στη νέα γενιά και να έχει αρνητικό αντίκτυπο στο σοσιαλιστικό σύστημά του». Οπότε, ξεριζώνοντας αυτά τα στοιχεία «προσπαθεί να αποτρέψει περαιτέρω μελλοντικά προβλήματα».  

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιχείρηση «Σιδηρούν Τείχος»: Η Δυτική Όχθη «μετατρέπεται σε μίνι-Γάζα» καθώς οι Ισραηλινοί καταστρέφουν σπίτια

Διεθνή / Επιχείρηση «Σιδηρούν Τείχος»: Η Δυτική Όχθη «μετατρέπεται σε μίνι-Γάζα» καθώς οι Ισραηλινοί καταστρέφουν σπίτια

Το «Σιδηρούν Τείχος» έχει να κάνει με την εκρίζωση μαχητών ομάδων, για να σταματήσει μια επανάληψη της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου από τη Τζενίν ή το Τουλκαρέμ
LIFO NEWSROOM
Εκλογές στη Γερμανία: Διαδηλώσεις έξω από το σπίτι της αρχηγού της AfD - «Έξω η Βάιντελ»

Διεθνή / Εκλογές στη Γερμανία: Διαδηλώσεις έξω από το σπίτι της αρχηγού της AfD - «Έξω η Βάιντελ»

«Αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο με ποικιλομορφία χωρίς φασισμό» και «η ιστορία επαναλαμβάνεται εάν δεν διδαχθούμε τίποτα» ήταν μεταξύ των συνθημάτων των διαδηλωτών λίγες ώρες πριν τις εκλογές στη Γερμανία
LIFO NEWSROOM
«Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Διεθνή / «Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Ο Μασκ ανακοίνωσε ότι όλοι οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι θα λάβουν σύντομα email ζητώντας τους να αναφέρουν τα επιτεύγματά τους της προηγούμενης εβδομάδας, προειδοποιώντας ότι η μη ανταπόκριση θα θεωρηθεί ως παραίτηση
LIFO NEWSROOM