Γαλλία: Ο Μισέλ Μπαρνιέ υποψήφιος στις εκλογές- Κόντρα στον Μακρόν ο πρώην διαπραγματευτής του Brexit

Γαλλία: Ο Μισέλ Μπαρνιέ υποψήφιος στις εκλογές- Κόντρα στον Μακρόν ο πρώην διαπραγματευτής του Brexit Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Ο Μισέλ Μπαρνιέ, ο πρώην διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit, ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές που θα γίνουν στη Γαλλία το 2022, κόντρα στον Εμανουέλ Μακρόν. 

«Σε αυτή τη δύσκολη εποχή, αποφάσισα να είμαι υποψήφιος για να γίνω ο πρόεδρος μιας Γαλλίας που θα είναι συμφιλιωμένη, θα σέβεται τους Γάλλους και θα είναι μια χώρα που θα τη σέβονται», δήλωσε ο Μπαρνιέ στο TF1. 

Ο 70χρονος, στέλεχος των Ρεπουμπλικάνων, τόνισε ότι ο περιορισμός της μετανάστευσης θα είναι η κεντρική προεκλογική δέσμευσή του. Δήλωσε ότι έχει πλεονέκτημα στην «κούρσα» των εκλογών λόγω της μακράς πολιτικής εμπειρίας του, συμπεριλαμβανομένων των ιδιαίτερων διαπραγματεύσεων για το «διαζύγιο» της Βρετανίας με την ΕΕ. 

Όταν ρωτήθηκε γιατί αποφάσισε να είναι αντίπαλος του Εμανουέλ Μακρόν, με τον οποίο συνεργάστηκε στενά για το Brexit, ο Μισέλ Μπαρνιέ απάντησε ότι θέλει να αλλάξει τη χώρα. 

Μεταξύ άλλων μίλησε για την ανάγκη να «περιοριστεί και να ελεγχθεί» η μετανάστευση και επανέλαβε την πρόταση για ένα μορατόριουμ σε αυτό το ζήτημα. Αναφερόμενος στην κατάσταση στο Αφγανιστάν, δήλωσε ότι η Γαλλία έχει «ηθικό καθήκον» να προσφέρει άσυλο σε όσους συνεργάστηκαν με τη χώρα, αλλά «πρέπει να πούμε ότι δεν θα υποδεχθούμε τους πάντες». 

Προτού γίνει ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit, το 2016, ο Μπαρνιέ είχε διατελέσει επίτροπος εσωτερικής αγοράς, από το 2010 έως το 2014. Είναι, επίσης, βετεράνος της γαλλικής πολιτικής, έχοντας υπηρετήσει σε διάφορα πόστα. Μεταξύ άλλων, έχει διατελέσει υπουργός Εξωτερικών. Ο 70χρονος είναι το τέταρτο μέλος των Ρεπουμπλικάνων που αποφασίζει να είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές της επόμενης χρονιάς. 

Με πληροφορίες από Guardian, ΑΠΕ/ AFP
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η κόλαση θα πέσει επάνω σας» - Ο Τραμπ απειλεί ανοιχτά τους Χούτι για τις επιθέσεις στην Ερυθρά

Διεθνή / «Η κόλαση θα πέσει επάνω σας» - Ο Τραμπ απειλεί ανοιχτά τους Χούτι για τις επιθέσεις στην Ερυθρά

«Η επίθεση κατά των αμερικανικών πλοίων δεν θα γίνει ανεκτή» επισημαίνει ενώ παράλληλα καλεί το Ιράν να διακόψει την υποστήριξη προς τους «τρομοκράτες Χούτι»
LIFO NEWSROOM
Το Ιράν χρησιμοποιεί drones και AI για να επιβάλει τη χιτζάμπ

Διεθνή / Ιράν: Οι αρχές χρησιμοποιούν drones και κάμερες ασφαλείας για να επιβάλουν τη χιτζάμπ

Οι κάμερες ασφαλείας σε μεγάλους δρόμους χρησιμοποιούνται για την αναζήτηση ακάλυπτων γυναικών, ενώ έχει κυκλοφορήσει και εφαρμογή όπου οι πολίτες καταγγέλλουν γυναίκες χωρίς χιτζάμπ
LIFO NEWSROOM
Η Σέινμπαουμ απορρίπτει το ενδεχόμενο αμερικανικής στρατιωτικής επιχείρησης κατά των καρτέλ ναρκωτικών

Διεθνή / Η Σέινμπαουμ απορρίπτει το ενδεχόμενο αμερικανικής στρατιωτικής επιχείρησης κατά των καρτέλ ναρκωτικών

Το Μεξικό δεν θα αποδεχθεί οποιαδήποτε αμερικανική «εισβολή» στην επικράτειά του με πρόσχημα τον αγώνα εναντίον των καρτέλ ναρκωτικών, προειδοποίησε η πρόεδρος Σέινμπαουμ
LIFO NEWSROOM