Πεντάγωνο: Πραγματικές και συγκεκριμένες οι απειλές εναντίον του αεροδρομίου της Καμπούλ

Πεντάγωνο: Πραγματικές και συγκεκριμένες οι απειλές εναντίον του αεροδρομίου της Καμπούλ Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Οι απειλές εναντίον του αεροδρομίου της Καμπούλ παραμένουν πραγματικές και συγκεκριμένες δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, μία ημέρα μετά την εκπνοή της προθεσμίας για την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν. 

«Η επιχείρηση αυτή ήταν ανέκαθεν επικίνδυνη αλλά τώρα βρισκόμαστε σε μια ιδιαίτερα επικίνδυνη περίοδο», τόνισε ο Τζον Κίρμπι. «Οι απειλές είναι πραγματικές και συχνά πολύ συγκεκριμένες», συμπλήρωσε. 

«Είμαστε σε επικοινωνία με τους Ταλιμπάν (…) για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα υπάρξουν λάθη ή παρανοήσεις», δήλωσε ακόμη ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, που αρνήθηκε να διευκρινίσει πότε ακριβώς θα ολοκληρωθεί η αποχώρηση.

Μετά τη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας, την περασμένη Πέμπτη, έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ- για την οποία ανέλαβε την ευθύνη το Ισλαμικό Κράτος του Χορασάν (ISIS-K)- ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε ότι αποσόβησε την Κυριακή άλλη μία επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο και σήμερα ότι αναχαίτισε ρουκέτες.

Το Πεντάγωνο έχει ξεκινήσει έρευνα για το πλήγμα της Κυριακής στο παγιδευμένο αυτοκίνητο από το οποίο, σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post, σκοτώθηκαν 10 πολίτες, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά, όλα τους μέλη της ίδιας οικογένειας. «Το ερευνούμε. Αν έχουμε επιβεβαιωμένες πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες αφαιρέσαμε τη ζωή αθώων, θα είμαστε διαφανείς», τόνισε ο Κίρμπι.

«Κανείς δεν θέλει τέτοιου είδους πράγματα», δήλωσε. Όμως, υπήρχε μια πολύ πραγματική απειλή, πολύ συγκεκριμένη και επικείμενη εναντίον του αεροδρομίου, εναντίον των δυνάμεών μας σε αυτό το αεροδρόμιο και εναντίον των πολιτών γύρω από αυτό», υπογράμμισε. 

Ο στρατηγός Χανκ Τέιλορ από την πλευρά του είπε ότι περισσότεροι από 122.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από το Αφγανιστάν από τον Ιούλιο. Από αυτούς οι 5.400 ήταν Αμερικανοί πολίτες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκμεταλλεύονται τον θάνατο του πάπα: Χάκερς εξαπολύουν απάτες με ψεύτικες ειδήσεις και AI περιεχόμενο

Διεθνή / Εκμεταλλεύονται τον θάνατο του πάπα: Χάκερ εξαπολύουν απάτες με ψεύτικες ειδήσεις και AI περιεχόμενο

Εταιρεία κυβερνοασφάλειας εντοπίζει απάτες στο διαδίκτυο με αφορμή την είδηση του θανάτου του πάπα Φραγκίσκου – Προειδοποιήσεις για "κυβερνοεπιχειρηματικότητα ευκαιρίας"
LIFO NEWSROOM
Αναστάτωση στο Βατικανό: Καταδικασμένος και άλλοτε ισχυρός καρδινάλιος απαιτεί να συμμετάσχει στην εκλογή νέου πάπα

Διεθνή / Αναστάτωση στο Βατικανό: Καταδικασμένος και άλλοτε πανίσχυρος καρδινάλιος απαιτεί να συμμετάσχει στην εκλογή νέου πάπα

Ο πάπας Φραγκίσκος του είχε ζητήσει να παραιτηθεί από τα «δικαιώματα και τα προνόμια» ενός καρδιναλίου αφού ενεπλάκη σε οικονομικό σκάνδαλο δεκάδων εκατ. δολαρίων
LIFO NEWSROOM
Ξεκίνησε η επανεκδίκαση του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν στη Νέα Υόρκη – Αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση

Διεθνή / Ξεκίνησε η επανεκδίκαση του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν στη Νέα Υόρκη – Αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση

Η εισαγγελέας Σάνον Λούσι παρουσίασε την υπόθεση με ιδιαίτερα γλαφυρές περιγραφές των περιστατικών, τονίζοντας ότι ο Γουάινσταϊν, επί δεκαετίες, δρούσε «ως πύλη του Χόλιγουντ» και εκμεταλλευόταν τη θέση του για να εξαναγκάζει γυναίκες σε σεξουαλικές πράξεις
LIFO NEWSROOM
Τελεσίγραφο Τζέι Ντι Βανς για την Ουκρανία - «Υπάρχουν πολλές λεπτές διαφορές» απαντά η Ρωσία

Διεθνή / Τελεσίγραφο Τζέι Ντι Βανς για την Ουκρανία - «Υπάρχουν πολλές λεπτές διαφορές» απαντά η Ρωσία

Η πρόταση για κατάπαυση πυρός και εδαφικές παραχωρήσεις - Το Κρεμλίνο δεν θεωρεί τελεσίγραφο την αμερικανική στάση και ζητά διαπραγματεύσεις μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας
LIFO NEWSROOM