Παραολυμπιακοί Αγώνες: «Aργυρός» ο Προδρόμου στο μήκος - Ένδεκα τα μετάλλια για την Ελλάδα

Παραολυμπιακοί Αγώνες: «Aργυρός» ο Προδρόμου στο μήκος - Ένδεκα τα μετάλλια για την Ελλάδα Facebook Twitter
Άλλο ένα μετάλλιο χάρισε στην Ελλάδα ο Θανάσης Προδρόμου στους Παραολυμπιακούς του Τόκιο - Πηγή φωτογραφίας: ΑΠΕ-ΜΠΕ
0

Ο Θανάσης Προδρόμου πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στον τελικό του άλματος εις μήκος Τ20 των Παραολυμπιακών Αγώνων, που φιλοξενούνται στο Τόκιο, κατακτώντας το αργυρό μετάλλιο με καλύτερο άλμα στα επτά μέτρα και 17 εκατοστά, επίδοση που αποτελεί Πανελλήνιο και ατομικό ρεκόρ.

Ο Προδρόμου έκανε το «αργυρό άλμα» στην πέμπτη του προσπάθεια, ενώ είχε ακόμη άλματα στα 7.02μ, 7.03μ, 6.83μ και 7.04μ (σ.σ. η τέταρτη προσπάθεια του ήταν άκυρη).

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο -κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ με 7.64μ- Λατίφ Αμπντούλ Ρομλί από την Μαλαισία με άλμα στα 7.45μ, ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου θα βρεθεί ο Αυστραλός, Νίκολας Χαμ με 7.12 μέτρα.

Αυτό είναι το ενδέκατο μετάλλιο που κατέκτησε η Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, με την ελληνική αποστολή να μετρά πλέον ένα χρυσό, τρία αργυρά και επτά χάλκινα μετάλλια στην κορυφαία διοργάνωση. 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ