«Fat Bear Week»: Οι Αμερικανοί ψηφίζουν την πιο «πλούσια τα ελέη» αρκούδα - Σε ένα «τουρνουά υγείας πριν τη χειμερία νάρκη»

Fat Bear Week: It's time to weigh in on Katmai National Park's biggest bear Facebook Twitter
Ο Βeadnose περιμένει με ανυπομονησία το διαγωνισμό κιλών - Πηγή φωτογραφίας: Katmai National Park and Preserve
0

Υπάρχει ένα «βασίλειο» όπου τα κιλά εκτιμώνται δεόντως και ο πιο... chubby υποψήφιος είναι αυτός που όχι μόνο κερδίζει το βραβείο, αλλά κυρίως την πραγματική μάχη επιβίωσης. 


Η «Fat Bear Week», η εβδομάδα της παχιάς αρκούδας, είναι στην πραγματικότητα ένας διαγωνισμός υγείας, σε αντίθεση με αυτό που ως πρώτη εντύπωση θα σχημάτιζε κανείς. 

Οι αρκούδες ετοιμάζονται να αποσυρθούν στις σπηλιές τους για τη χειμερία νάρκη τους όπου, μέχρι την άνοιξη, θα παραμείνουν χωρίς τροφή και νερό. Άρα, τα αποθέματα λίπους τους είναι κάτι παραπάνω από κρίσιμα για την επιβίωσή τους, καθώς κατά το διάστημα αυτό χάνουν το ένα τρίτο του σωματικού τους βαρους. 

Το Εθνικό Πάρκο Κατμάι της Αλάσκα αποκαλεί το τουρνουά «μια γιορτή επιτυχίας», έναν νοκ-άουτ αγώνα όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ψηφίσουν και να αναδείξουν την πιο «πλούσια τα ελέη» καφέ αρκούδα της χρονιάς. 

Μεταξύ των φαβορί; Ο Τσανκ, ένας από τις κυρίαρχες αρσενικές στο Μπρουκς Ρίβερ με την «αινιγματική συμπεριφορά» και η Χόλι, μία μεσαίου μεγέθους θηλυκή και πρώην πρωταθλήτρια του θεσμού το 2019. O Τσανκ ή Αρκούδα 747, βάρους 636 κιλών, ήταν μαλιστα ο θριαμβευτής του 2020. 

«Fat Bear Week»: Οι Αμερικανοί ψηφίζουν την πιο «πλούσια τα ελέη» αρκούδα - Σε ένα «τουρνουά υγείας πριν τη χειμερία νάρκη» Facebook Twitter

Ο διαγωνισμός «τρέχει» από τις 29 Σεπτεμβρίου έως τις 5 Οκτωβρίου και όσοι επιθυμούν, μπορούν να ψηφίζουν καθημερινά μεταξύ 12:00 το μεσημέρι και 21:00 (Ε.Τ) για την αρκούδα που θεωρούν πως χόρτασε περισσότερο σολομό από το ποτάμι

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Εθνικών Πάρκων, ο διαγωνισμός που χρονολογείται από το 2014, έχει πλέον τέτοια απήχηση, ώστε πέρυσι ψήφισαν περί τα 640.000 άτομα. 


Το χειμώνα το πάρκο δεν προσφέρεται ασφαλώς για την παρακολούθηση αρκούδων. Όμως, από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο πλήθη τουριστών συρρέουν στο Κατμάι για να δουν το μεγάλο φαγοπότι των καφέ θηλαστικών στην πλούσια με σολομούς περιοχή. 

Ένα μεγάλο αρσενικό μπορεί να πιάνει και να τρώει ημερησίως πάνω από τριάντα ψάρια. Έως το τέλος του φθινοπώρου, τα ενήλικα αρσενικά ζυγίζουν περί τον μισό τόνο. 

Περίπου 2.200 καφέ αρκούδες ζουν στο πάρκο. 


«Το Κατμάι φιλοξενεί περισσότερες καφέ αρκούδες απ'ό,τι ανθρώπους και είναι το μεγαλύτερο και πιο υγιές καταφύγιο κόκκινου σολομού (σ.σ του ανάδρομου είδους που απαντάται στον βόρειο Ειρηνικό και τα ποτάμια που εκβάλλουν σ'αυτόν) που έχει απομείνει στον πλανήτη» αναφέρει χαρακτηριστικά η Εθνική Υπηρεσία Πάρκων. 

Με πληροφορίες από Washington Post/CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Διεθνή / Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Σε συνέντευξή του ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας μίλησε για Οθωμανική Αυτοκρατορία, για τουρκική μειονότητα στη Θράκη - «Δεν είναι η Ελλάδα το 'έτερο εγώ' μας», είπε ο Χακάν Φιντάν
LIFO NEWSROOM
Η αναζήτηση των «ελβετικής κατασκευής» ρολογιών του Ντόναλντ Τραμπ κατέληξε στο Ουαϊόμινγκ

Διεθνή / Ο Ντόναλντ Τραμπ «πουλάει» ρολόγια στις ομιλίες του - Μόνο που κανείς δεν γνωρίζει το πώς ακριβώς

Λίγα είναι γνωστά για την εταιρεία που συνεργάζεται τώρα με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου ή των προσώπων που βρίσκονται πίσω από αυτήν
LIFO NEWSROOM