Μαγιορκίνης: Συγκρατημένη αισιοδοξία ότι η πανδημία περνά σε περίοδο παγκόσμιας ύφεσης

Μαγιορκίνης: Συγκρατημένη αισιοδοξία ότι η πανδημία περνά σε περίοδο παγκόσμιας ύφεσης Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Υπάρχει μια συγκρατημένη αισιοδοξία ότι η πανδημία περνά σε περίοδο παγκόσμιας ύφεσης, δήλωσε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για τον κορωνοϊό

Η πτώση των συνολικών κρουσμάτων και θανάτων βρίσκεται στην πιο μακροχρόνια συρρίκνωση που έχουμε δει εδώ και περίπου ένα χρόνο, επεσήμανε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών. 

«Αυτή η συρρίκνωση σε παγκόσμια κλίμακα- και στην Ελλάδα που βλέπουμε μια σταθερότητα εδώ και καιρό- έχει γίνει με πολύ ηπιότερα μέτρα κοινωνικής απόστασης και αυτό μας δίνει μια αισιοδοξία», συμπλήρωσε ο κ. Μαγιορκίνης. 

Παράλληλα επεσήμανε ότι η παγκόσμια επιδημιολογική εικόνα δείχνει πλέον ότι, μέσω του εμβολιασμού, η ένταση της επιδημίας είναι ελεγχόμενη και η πίεση στα συστήματα υγείας είναι περισσότερο διαχειρίσιμη. 

«Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν έχει παρατηρηθεί κύμα υψηλής έντασης για το σύστημα υγείας σε χώρες που έχουν ξεπεράσει το 50% στο ποσοστό εμβολιασμού», σημείωσε. 

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, ο Γκίκας Μαγιορκίνης επεσήμανε ότι την τελευταία εβδομάδα υπήρξε μικρή αύξηση- της τάξεως του 5%- στα κρούσματα, σε σύγκριση με την προηγούμενη. 

«Ο αριθμός των θανάτων δείχνει σταθερότητα, με 1% λιγότερους αυτή την εβδομάδα σε σύγκριση με την προηγούμενη. Σταθερή είναι και η πίεση στο εθνικό σύστημα υγείας. Ο αριθμός των ατόμων για παρακολούθηση στις ΜΕΘ φαίνεται σταθερός, ενώ οι νέες εισαγωγές είναι λίγο περισσότερες, στο επίπεδο των 200 ανά ημέρα», δήλωσε ακόμη. 

 


 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ