Squid Game: Μαθητές σε βελγικό σχολείο «έπαιξαν» το πρώτο παιχνίδι ξυλοκοπώντας τους χαμένους

Squid Game: Μαθητές σε βελγικό σχολείο «παίζουν» το πρώτο παιχνίδι και ξυλοκοπούν τους χαμένους Facebook Twitter
0

Παρότι η πλοκή του περιλαμβάνει ένα φονικό τουρνουά παιδικών παιχνιδιών, η νοτιοκορεατική σειρά - φαινόμενο του Netflix Squid Game, δεν είναι για μικρά παιδιά. 

Ενδεικτικό της επικινδυνότητάς του είναι η αναφορά από σχολείο του Βελγίου πως οι μαθητές μιμούνται τη σειρά, ξυλοκοπώνοντας τους χαμένους. 

Όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα, οι μαθητές του σχολείου Erquelinnes Beguinage Hainaut αντλούν έμπνευση από τη νοτιοκορεατική σειρά για τα παιχνίδια τους. 


Παίζοντας το πρώτο παιχνίδι της σειράς που στο Βέλγιο είναι γνωστό ως 1, 2, 3 Piano (το αντίστοιχο «στρατιωτάκια αμίλητα, ακούνητα, αγέλαστα» εδώ), όπου όσοι χάνουν, πεθαίνουν, τα παιδιά χτυπούν τον χαμένο. 

«Αγαπητοί γονείς, προφανώς έχετε ακουστά τη σειρά Squid Game. Στη σειρά αυτή, οι χαρακτήρες αναγκάζονται να παίξουν ένα παιδικό παιχνίδι κι αν χάσουν, σκοτώνονται. Η σειρά είναι απαγορευμένη για κάτω των 18 χρόνων λόγω των βίαιων σκηνών!» προειδοποιεί με ανάρτησή το σχολείο που συνιστά «επαγρύπνηση ώστε το άρρωστο και επικίνδυνο παιχνίδι να σταματήσει». 

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με το σενάριο, 456 παίκτες  ανταγωνίζονται μεταξύ τους σε παιδικά παιχνίδια, διεκδικώντας χρηματικό έπαθλο  30 εκατ. ευρώ. Όσοι αποτυγχάνουν, εξοντώνονται.
 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργή από γονείς και ακτιβιστές στην Ιαπωνία για τις γυμνόστηθες ιατρικές εξετάσεις στα σχολεία 

Διεθνή / Οργή από γονείς και ακτιβιστές στην Ιαπωνία για τις γυμνόστηθες ιατρικές εξετάσεις στα σχολεία 

 Μαθητές και μαθήτριες της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης υποχρεούνται να γδυθούν από τη μέση και πάνω για τις ετήσιες ιατρικές εξετάσεις
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Το YouTube περιορίζει την έκθεση παιδιών μέχρι 17 στα βίντεο που επιβάλλουν πρότυπα ομορφιάς

Τech & Science / Το YouTube περιορίζει την έκθεση παιδιών μέχρι 17 στα βίντεο που επιβάλλουν πρότυπα ομορφιάς

Οι αλγόριθμοι του YouTube και κάποιων social media εξιδανικεύουν σωματότυπους και ενοχοποιούν τα παιδιά με αυξημένο βάρος σώματος - Ενδεικτικό το γεγονός ότι στη Βρετανία ένα στα 4 κορίτσια δεν είναι ευχαριστημένο με την εμφάνισή του
LIFO NEWSROOM