Βρετανία: Παραιτήθηκε η Allegra Stratton- Μετά τον σάλο για το χριστουγεννιάτικο πάρτι στη Ντάουνινγκ Στριτ

Βρετανία: Παραιτήθηκε η Allegra Stratton- Μετά τον σάλο για το χριστουγεννιάτικο πάρτι στη Ντάουνινγκ Στριτ Facebook Twitter
AP
0

Παραιτήθηκε από κυβερνητική σύμβουλος η Allegra Stratton, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε ανάρτηση βίντεο με το προσωπικό της Ντάουνινγκ Στριτ να αστειεύεται για τη διοργάνωση χριστουγεννιάτικου πάρτι.

Η Stratton με δάκρυα στα μάτια δήλωσε  μετανιωμένη ενώ και ο Βρετανός πρωθυπουργός ζήτησε συγνώμη για το βίντεο νωρίτερα σήμερα.

Είπε στους βουλευτές ότι ήταν «έξαλλος» με το βίντεο και ξεκίνησε έρευνα για να διευκρινιστεί εάν είχαν παραβιαστεί οι κανόνες που ορίζει η δημόσια υγεία κατά του κορωνοϊού.

Ωστόσο, ο ηγέτης των Εργατικών, Sir Keir Starmer, είπε ότι ο πρωθυπουργός θεωρεί τον κόσμο ανόητο καθώς έχει περάσει μια εβδομάδα, από τότε που η Ντάουνινγκ Στριτ αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τι συνέβη στο πάρτι στις 18 Δεκεμβρίου του 2020.

Το βίντεο από τον Δεκέμβριο του 2020 έδειχνε την Stratton μαζί με άλλα μέλη του προσωπικού στην αίθουσα ενημέρωσης της Ντάουνινγκ Στριτ.

Φαίνεται να έχουν κάνει μία παρωδία ενημέρωσης Τύπου, όπου στελέχη της Ντάουνινγκ Στριτ κάνουν πλάκα για χριστουγεννιάτικη γιορτή πέρυσι, εν μέσω lockdown.

Το βίντεο, που περιήλθε στην κατοχή του ITV News, δείχνει την Allegra Stratton, τότε εκπρόσωπο Τύπου του Μπόρις Τζόνσον, να κάνει πρόβα τις απαντήσεις που θα έδινε σε μια συνέντευξη Τύπου την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου του 2020.

Κανείς δημοσιογράφος δεν είναι παρών, όμως στο βίντεο εμφανίζεται ο Εντ Όλντφιλντ, ειδικός σύμβουλος του Βρετανού πρωθυπουργού καθώς και ακόμη ένας συνεργάτης τους.

«Το φανταστικό πάρτι ήταν μια επαγγελματική συνάντηση, δεν τηρούνταν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης» φέρεται να λέει η Stratton.

Την εποχή εκείνη στο Λονδίνο ίσχυαν αυστηροί περιορισμοί λόγω της υγειονομικής κρίσης και απαγορεύονταν οι συναθροίσεις περισσότερων από δύο ατόμων σε εσωτερικούς χώρους.

Στο βίντεο απαντά γελώντας σε ερωτήσεις συναδέλφων της που προσποιούνται τους δημοσιογράφους, μεταξύ άλλων.

Mε πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Διεθνή / «Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Ο Μασκ ανακοίνωσε ότι όλοι οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι θα λάβουν σύντομα email ζητώντας τους να αναφέρουν τα επιτεύγματά τους της προηγούμενης εβδομάδας, προειδοποιώντας ότι η μη ανταπόκριση θα θεωρηθεί ως παραίτηση
LIFO NEWSROOM
Επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία: «Αλλάχ Ακμπάρ» φώναξε ο δράστης - Είχε καταδικαστεί για υποκίνηση τρομοκρατίας

Διεθνή / Επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία: «Αλλάχ Ακμπάρ» φώναξε ο δράστης - Είχε καταδικαστεί για υποκίνηση τρομοκρατίας

Συνελήφθη ο δράστης - Η Αντιτρομοκρατική Εισαγγελία της Γαλλίας ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας για «δολοφονία σε σχέση με τρομοκρατικό εγχείρημα»
LIFO NEWSROOM