Έξυπνοι καθημερινοί τρόποι για εξοικονόμηση χρημάτων

Έξυπνοι καθημερινοί τρόποι για εξοικονόμηση χρημάτων

Το Pricefox προσφέρει μερικές συμβουλές για την μείωση των εξόδων μας έως και 40%, με έξυπνες κινήσεις και με τη βοήθεια του διαδικτύου.

ADVERTORIAL

Με καθημερινή αξιοποίηση της τεχνολογίας και με έξυπνους τρόπους εξοικονόμησης εντός του σπιτιού μας, μπορούμε να γλυτώσουμε χρήματα χωρίς άγχος από την άνεση του καναπέ μας. Η τεχνολογία διαρκώς εξελίσσεται δίνοντάς μας τη δυνατότητα να βρούμε αυτό που ψάχνουμε στην χαμηλότερη τιμή και έτσι να μειώσουμε τα έξοδά μας.

 

Χρησιμοποιήστε εφαρμογές εξοικονόμησης

Οι ανατιμήσεις των προϊόντων στα ράφια των super market αλλάζουν διαρκώς, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Οκτώβριο που ο δείκτης τιμών καταναλωτή έφτασε στο 3%. Αυτό σημαίνει πως το κόστος ζωής και διαβίωσης έγινε πιο υψηλό, σε σύγκριση με το 2020 καθώς οι τιμές των περισσότερων αγαθών όπως ο καφές και η ζάχαρη αυξήθηκαν.

 

Με στόχο την άμεση ενημέρωση των καταναλωτών και την διευκόλυνση τους ώστε να βρουν την οικονομικότερη τιμή, έχουν δημιουργηθεί διάφορες online πλατφόρμες όπως «το καλάθι του καταναλωτή». Στην συγκεκριμένη πλατφόρμα ο καταναλωτής συγκρίνει τιμές προϊόντων super market για το νοικοκυριό του, καθώς και τιμές καυσίμων σε διαφορετικά πρατήρια.

 

Επιπλέον, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας προσφέρουν κωδικούς εκπτώσεων για δραστηριότητες όπως εισιτήρια κινηματογράφου και θεάτρου παρέχοντας εκπτώσεις έως και 50% στα εισιτήρια. Ο καταναλωτής μπορεί να ενημερωθεί από τις εφαρμογές κινητής τηλεφωνίας στο κινητό του ή τους αντίστοιχους ιστότοπους.

 

Εκπτώσεις & Προσφορές στα καταστήματα

Μπορεί η περίοδος του Black Friday να ολοκληρώθηκε για φέτος, ωστόσο δεν αποτελεί την μοναδική ευκαιρία για αγορές με σημαντικές εκπτώσεις. Γενικά, οι ημερομηνίες εκπτώσεων κάθε χρόνο είναι λίγο πολύ ίδιες, παρουσιάζοντας μικρές αποκλίσεις μερικών ημερών. Οι βασικές εκπτώσεις είναι οι καλοκαιρινές και οι χειμερινές.

 

Οι χειμερινές εκπτώσεις συνήθως ξεκινούν τη δεύτερη εβδομάδα του Ιανουαρίου και διαρκούν μέχρι τέλος Φεβρουαρίου. Επιπλέον υπάρχει το εκπτωτικό δεκαήμερο του Νοεμβρίου τις δύο πρώτες εβδομάδες με την κορύφωση να παρατηρείται την περίοδο του Black Friday, συνήθως την τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου.  Οι καλοκαιρινές εκπτώσεις ξεκινούν την δεύτερη εβδομάδα του Ιουλίου και διαρκούν μέχρι το τέλος Αυγούστου. Αντίστοιχα με τις χειμερινές υπάρχει και ένα δεκαήμερο εκπτώσεων τις πρώτες δύο εβδομάδες του Μαΐου. Οι καταναλωτές μπορούν να ενημερώνονται για τις τρέχουσες εκπτώσεις κάνοντας εγγραφή στα online ενημερωτικά μηνύματα (newsletters) των καταστημάτων.

 

Πέρα από τις εποχιακές εκπτώσεις, υπάρχουν και οι καθημερινές προσφορές, σε καταστήματα όπως super market και φαρμακεία, τα οποία χρησιμοποιούν το σύστημα επιβράβευσης με bonus πόντους για τους καταναλωτές που επιστρέφουν για τις αγορές τους στο ίδιο κατάστημα. Οι κάρτες bonus πόντων μπορούν να εκδοθούν είτε στα φυσικά καταστήματα ή ακόμη πιο εύκολα online. Για παράδειγμα μεγάλες αλυσίδες super market αγοράζοντας τρόφιμα που έχουν πόντους όταν ο καταναλωτής συλλέξει 200 πόντους, μπορεί να τους εξαργυρώσει παίρνοντας μια 6€ επιταγή για την επόμενη αγορά του.

 

Αξιοποιήστε κρατικές παροχές

Σημαντικές παροχές δίνει το κράτος και οι δήμοι κάθε περιοχής, τόσο για τους τρόπους μετακίνησης όπως και για εκπτώσεις σε δραστηριότητες, μαγαζιά και επιμορφωτικά προγράμματα. Η τακτική ενημέρωση από τους δημοτικούς φορείς και τα οnline κρατικά site είναι ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος να εξοικονομήσει κάποιος χρήματα.

 

Για παράδειγμα με την «Κάρτα Δημότη» του Δήμου Αθηναίων οι κάτοικοι έχουν πρόσβαση σε 21 υπηρεσίες μεταξύ των οποίων ο Κόμβος Αλληλοβοήθειας Πολιτών Δήμου Αθηναίων, 6 Δημοτικά Ιατρεία, 25 Λέσχες Φιλίας, Βοήθεια στο Σπίτι, Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη Ανασφάλιστων, Κοινωνική Έρευνα, Κοινωνική Κατοικία, Κοινωνικό Πλυντήριο, Κοινωνικό Φαρμακείο, Ξενώνες Αστέγων, Συμβουλευτική Απασχόληση, Συμβουλευτική Νομικών Υποθέσεων, Ταμείο Επισιτιστικής Βοήθειας για Άπορους και Ψυχοκοινωνική Υποστήριξη.

 

Απολαύστε δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα

Τόσο μέσα στο χριστουγεννιάτικο κλίμα των ημερών αλλά και κατά την διάρκεια όλης της χρονιάς, υπάρχουν διάφορες δωρεάν εκδηλώσεις που μπορεί κανείς να παρευρεθεί. Παραστάσεις θεάτρου, συναυλίες, παρουσιάσεις βιβλίου, ομιλίες, εκθέσεις ζωγραφικής είναι μόνο μερικά ενδεικτικά παραδείγματα εκδηλώσεων που μπορεί κάποιος να βρει δωρεάν. 

Μια ακόμα σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων γίνεται αν επιλέξουν οι καταναλωτές να επισκεφθούν μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα από 1η Νοεμβρίου έως 31η Μαρτίου καθώς υπάρχει ελεύθερη είσοδος για όλους. Ελεύθερη είσοδο επίσης θα βρουν και οι επισκέπτες στα περισσότερα δρώμενα του Πολιτιστικού Κέντρου «Μελίνα» τον πολυχώρο που φιλοξενεί μόνιμα δυο δωρεάν εκθέσεις το Οδοιπορικό στην παλιά Αθήνα και τη Συλλογή με Φιγούρες θεάτρου Σκιών της Οικογένειας Χαρίδημου.

 

Εκμεταλλευτείτε τις "happy hours" σε εστιατόρια & μπαρ

Πολλά μαγαζιά εστίασης έχουν εκπτώσεις στις γνωστές προς το κοινό ως "Happy Hours".

 

"Happy Hours" έχει ονομαστεί μια χρονική περίοδος μέσα στη μέρα όπου καφετέριες, εστιατόρια, μεζεδοπωλεία μπαρ και διάφορα άλλα μαγαζιά εστίασης και καφέ προσφέρουν εκπτώσεις που αφορούν μόνο εκείνες τις "Happy Hours". Μέσα από τους ιστότοπους των μαγαζιών μπορεί ο καταναλωτής να ενημερωθεί για όλες τα μέρη που έχουν προσφορές και να επιλέξει αυτό που τον συμφέρει περισσότερο.

 

Πουλήστε online ο,τι δεν χρειάζεστε

Υπάρχουν πλέον online τρόποι που μπορεί κανείς να επωφεληθεί πουλώντας πράγματα που δεν είναι πλέον χρήσιμα. Η τάση αυτή έχει εξελιχθεί και ως ένας νέος τρόπος απόκτησης μικρού συμπληρωματικού εισοδήματος. Υπάρχουν πολλές ιστοσελίδες πώλησης μεταχειρισμένων αντικειμένων, όπως ρούχα, αξεσουάρ, παιχνίδια κλπ, σε ανθρώπους που ζουν στην Ελλάδα ή και το εξωτερικό.

 

Μια από αυτές είναι το Depop το οποίο προωθεί την πώληση ρούχων τα οποία είναι δεύτερο χέρι αλλά σε καλή κατάσταση. Το Shopify δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να δημιουργήσει ένα ατομικό online μέρος πώλησης των αντικειμένων που επιθυμεί. Τέλος, στην πλατφόρμα του Preloved πωλούνται από μπλουζάκια μέχρι και σπίτια σε ελληνικά νησιά.

 

Μειώστε έξυπνα την κατανάλωση ρεύματος

Η χρήση του νυχτερινού ρεύματος κοστίζει πολύ λιγότερο από το συμβατικό. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι κατά τις ώρες της νυχτερινής χρέωσης, η ζήτηση του ρεύματος είναι μικρότερη. Αν λοιπόν ένας καταναλωτής χρησιμοποιεί για παράδειγμα το πλυντήριο ρούχων, τον φούρνο, το air-condition και άλλες κοστοβόρες ηλεκτρικές συσκευές συγκεκριμένες ώρες μέσα στη μέρα, θα μπορέσει να εξοικονομήσει ένα σημαντικό ποσό χρημάτων. Οι ώρες αυτές από 1 Νοεμβρίου έως 30 Απριλίου είναι 02:00-08:00 και 15:00-17:00 ενώ από 1 Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου οι ώρες του νυχτερινού ρεύματος είναι από 23:00-07:00. Οι καταναλωτές με μια αίτηση στον ΔΕΔΔΗΕ μπορούν να αποκτήσουν τα πλεονεκτήματα του νυχτερινού ρεύματος και να εξοικονομήσουν σημαντικό ποσό χρημάτων.

 

Ένας άλλος άμεσος τρόπος μείωσης την χρήση των καλοριφέρ ή των air-condition είναι η αξιοποίηση αφυγραντήρα στο σπίτι, ο οποίος έχει ιδιαίτερα χαμηλή κατανάλωση. Συγκεκριμένα, όταν ο αέρας μέσα στο σπίτι έχει ποσοστό υγρασίας, μεταξύ 50-55%, διατηρείται ζεστός πιο εύκολα συνεπώς ενισχύει την εξοικονόμηση του ρεύματος.

 

Βρείτε το οικονομικότερο πρατήριο καυσίμων

Με την σύγκριση στις τιμές των καυσίμων ένας οδηγός μπορεί να κερδίσει έως και 12% στην βενζίνη του μπαίνοντας απλά στην πλατφόρμα του Υπουργείου ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας στο http://www.fuelprices.gr/. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, φαίνεται πως τα οχήματα που λειτουργούν με βενζίνη ή πετρέλαιο λόγω των αυξήσεων στις τιμές των καυσίμων από το 2020 στην φετινή χρονιά, θα πληρώσουν από 23% έως 32% αντίστοιχα περισσότερο από πέρυσι.  Ένας οδηγός λοιπόν,  με το να κάνει πολύ συχνά σύγκριση τιμών τόσο στα καύσιμα,  μπορεί να εντοπίσει το πιο συμφέρον πρατήριο καυσίμων και ειδικά αν το «γεμίσει» στην ημέρα που έχουν την εβδομαδιαία προσφορά να εξοικονομήσει σημαντικό ποσό χρημάτων.

 

Εξοικονομήστε στην ασφάλειά σας

Μόνο κερδισμένος μπορεί να βγει ένας οδηγός συγκρίνοντας τιμές και καλύψεις για ασφάλεια αυτοκινήτου, καθώς πολλοί είναι οι παράγοντες που επηρεάζουν την τιμή του ασφαλίστρου. Οι καταναλωτές μπορούν να συγκρίνουν στην εύχρηστη πλατφόρμα του Pricefox πακέτα και καλύψεις για ασφάλεια αυτοκινήτου, ασφάλεια αγροτικού, ασφάλεια φορτηγού και ασφάλεια επαγγελματικού οχήματος και να αγοράσουν μέσα σε 2’ το συμβόλαιο που τους ταιριάζει στην πιο συμφέρουσα τιμή της αγοράς.

 

Για παράδειγμα μια ετήσια ασφάλεια αυτοκινήτου online μπορεί να είναι έως και 80€ φθηνότερη αντί για 4 τρίμηνες ενώ η εξοικονόμηση φτάνει έως 40%  ετησίως. Ένα άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πως η σύγκριση αποτελεί μονόδρομο, για ένα επαγγελματικό όχημα στην Αττική ένας οδηγός θα πληρώσει για την ασφάλεια επαγγελματικού οχήματος του από 160€ έως 263€ ετησίως ενώ για το ίδιο όχημα στην Χίο θα πληρώσει από 111€ έως 180€ετησίως.

Good Living
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Scroll to top icon