Τμήμα ρωσικού πυραύλου εισήλθε ανεξέλεγκτα στη γήινη ατμόσφαιρα και έπεσε στον Ειρηνικό

Στον Ειρηνικό συνετρίβη τμήμα ρωσικού πυραύλου που εισήλθε ανεξέλεγκτα στη γήινη ατμόσφαιρα Facebook Twitter
Πηγή: Pixabay / Αρχείου.
0

Στον Ειρηνικό Ωκεανό έπεσε τελικά τμήμα ρωσικού πυραύλου που βρισκόταν στο διάστημα αφού εισήλθε ανεξέλεγκτα στην ατμόσφαιρα της Γης.  

Το εν λόγω κομμάτι βρισκόταν στο ανώτερο τμήμα του πυραύλου Angara-A5 που εκτοξεύτηκε από το κοσμοδρόμιο του Πλεσέτσκ στη βορειοδυτική Ρωσία στις 27 Δεκεμβρίου. 

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος εκτίμησε ότι το θραύσμα ταξίδευε με την εκπληκτική ταχύτητα των 7,5 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο όταν εισήλθε ξανά στην ατμόσφαιρα της Γης.

Ο 18ος Διαστημικός Σταθμός Ελέγχου επιβεβαίωσε ότι το ανώτερο στάδιο του πυραύλου εισήλθε ξανά στην ατμόσφαιρα της Γης στις 4:08 μ.μ. πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό.

«Η επανείσοδος του Persei επιβεβαιώθηκε: 2108 UTC πάνω από 121W 14S στον νότιο [Ειρηνικό]», δήλωσε μέσω Twitter ο αστρονόμος, Τζόναθαν ΜακΝτόουελ.  

Η εκτόξευση του πυραύλου έγινε από το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας. Το τμήμα του πυραύλου υποτίθεται ότι θα παρέμενε σε τροχιά για πολλές χιλιάδες χρόνια. Ωστόσο, απέτυχε να επανεκκινηθεί και κάηκε ολοσχερώς όταν εισήλθε ξανά στην ατμόσφαιρα της Γης.

Το μεγαλύτερο μέρος του σχεδόν σίγουρα κάηκε στην ατμόσφαιρα της Γης, σύμφωνα με τον ΜακΝτάουελ, ο οποίος αναλύει τα δημόσια διαθέσιμα δεδομένα παρακολούθησης. 

Το εν λόγω περιστατικό θύμισε έντονα το επεισόδιο με τον κινεζικό πύραυλο Long March 5B, ο οποίος εισήλθε και έπεσε ανεξέλεγκτα στη Γη τον Μάιο και συγκεκριμένα στον Ινδικό Ωκεανό κοντά στις Μαλδίβες.

Με πληροφορίες από Business Insider και Live Science

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έλον Μασκ: Η μετοχή της Tesla πέφτει μετά την απογοητευτική παρουσίαση των ρομποταξί

Διεθνή / Έλον Μασκ: Η μετοχή της Tesla πέφτει μετά την απογοητευτική παρουσίαση των ρομποταξί

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, παρουσίασε το όραμα της εταιρείας για το μέλλον, το οποίο περιλαμβάνει τα Cybercabs, αυτόνομα οχήματα δύο θέσεων που θα μεταφέρουν επιβάτες χωρίς τιμόνι ή πεντάλ
LIFO NEWSROOM
βηρυτος

Διεθνή / Πυρομαχικά αμερικανικής κατασκευής χρησιμοποιήθηκαν στην ισραηλινή επίθεση στο κέντρο της Βηρυτού

Ο Guardian επισημαίνει ότι πρόκειται για το πιο θανατηφόρο χτύπημα στην πρωτεύουσα του Λιβάνου από τότε που ξεκίνησαν οι μάχες μεταξύ Χεζμπολάχ και Ισραήλ
LIFO NEWSROOM
Politico: Η ΕΕ βοηθά την Τουρκία σε βίαιες απελάσεις μεταναστών σε Συρία και Αφγανιστάν

Διεθνή / Politico: Η ΕΕ βοηθά την Τουρκία σε βίαιες απελάσεις μεταναστών σε Συρία και Αφγανιστάν

Η ΕΕ έχει διαθέσει πάνω από 11 δισεκατομμύρια ευρώ στην Τουρκία για να βοηθήσει τη χώρα να φιλοξενήσει σχεδόν 4 εκατομμύρια πρόσφυγες από τη Συρία και άλλες χώρες που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση
LIFO NEWSROOM
Τι είναι η Nihon Hidankyo που πήρε Νόμπελ Ειρήνης- Η σημασία των Χιμπακούσα στην Ιαπωνία και οι προκλήσεις

Διεθνή / Τι είναι η Nihon Hidankyo που πήρε Νόμπελ Ειρήνης- Η σημασία των Χιμπακούσα στην Ιαπωνία και οι προκλήσεις

Οι χιμπακούσα και τα μέλη της οργάνωσης γνωρίζουν ότι ο δρόμος προς έναν κόσμο χωρίς πυρηνικά όπλα είναι δύσκολος, αλλά οι προσπάθειές τους συνεχίζουν να εμπνέουν ακτιβιστές σε όλο τον κόσμο
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ