19χρονη κάνει τον γύρο του κόσμου με μονοκινητήριο -Πάει να καταρρίψει ρεκόρ, κάνει στάση στο Ηράκλειο Κρήτης

Ζάρα Ράδερφορντ Facebook Twitter
0

Η Ζάρα Ράδερφορντ είναι μόλις 19 ετών και επιθυμεί να γίνει η νεαρότερη γυναίκα στον κόσμο που κάνει το γύρο του κόσμου πιλοτάροντας η ίδια το αεροπλάνο της.

Η Βελγίδα αναμένεται να προσγειωθεί με το μονοκινητήριο αεροσκάφος της στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου, το ερχόμενο Σάββατο. Εκεί, θα ξεναγηθεί από τον πρόεδρο της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας, Νίκο Μακράκη, στην Αγία Γαλήνη, αφού η ίδια ζήτησε να δει από κοντά το σημείο από όπου ξεκίνησαν το ταξίδι τους ο Δαίδαλος και ο Ίκαρος.

Η Ζάρα μαζί με το 300 κιλών μονοκινητήριο διθέσιο αεροσκάφος της, που είναι φτιαγμένο από ανθρακονήματα και διαθέτει κινητήρα μόνο 100 ίππων, ξεκίνησε το ταξίδι της στις 18 Αυγούστου από το Βέλγιο και κινήθηκε δυτικά.

Επιθυμία της να ταξιδέψει 52.000 χιλιόμετρα και να επισκεφθεί 52 χώρες σε πέντε ηπείρους. Μέχρι στιγμής έχει ταξιδέψει σε Αγγλία, Ισλανδία, Καναδά, ΗΠΑ, Αλάσκα, Ρωσία, Ντουμπάι, Σαουδική Αραβία και αλλού, ενώ ακολουθεί η Βουλγαρία, η Σλοβακία, η Γερμανία και θα επιστρέψει στο Βέλγιο.

«Τα όνειρα διαμορφώνονται στην πρώιμη παιδική ηλικία», λέει η 19χρονη, σύμφωνα με την ΕΡΤ. «Στα κορίτσια διαβάζουν παραμύθια για την Ωραία Κοιμωμένη που περιμένει κάποιον άντρα να ταξιδέψει για να πάει κοντά της, ενώ στα αγόρια αγοράζουν περισσότερα δώρα που έχουν να κάνουν με την επιστήμη και οι γονείς τα ενθαρρύνουν να είναι τολμηροί. Είναι η ανατροφή μας που διαμορφώνει τα όνειρά μας», υποστηρίζει,  προσθέτοντας ότι στόχος της είναι να ενθαρρύνει κορίτσια και νέες γυναίκες να ασχοληθούν με την αεροπορία, την τεχνολογία, τη μηχανική και τα μαθηματικά.

Το ταξίδι της Ζάρα κύλισε ομαλά εκτός από δύο περιπτώσεις. Στην Αλάσκα και την Ρωσία αντιμετώπισε προβλήματα με τον καιρό αλλά και την βίζα. Και στις δύο περιπτώσεις χρειάστηκε να παραμείνει ένα μήνα μέχρι να διευθετηθούν τα ζητήματα και να πετάξει ξανά.

Να θυμίσουμε ότι το ρεκόρ που θέλει να καταρρίψει η 19χρονη ανήκει στην Σαέστα Ουάιζ που έκανε τον γύρο του κόσμους στα 30 της, το 2017. Ο νεαρότερος άντρας που έκανε ακριβώς το ίδιο είναι ο Travis Ludlow και το κατάφερε πέρυσι σε ηλικία 18 ετών.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ